♥ Waar kan je het beste koffie drinken in Nijmegen?

Even een momentje voor jezelf. Even wakker worden of extra energie opdoen. Net zoals in Italië wordt het koffie drinken in Nederland steeds meer een levensstijl. We willen geen snelle Senseo koffie meer.  We willen echte smaakvolle koffie. Het liefst gemaakt door een barista. Daarom drink ik graag koffie buiten de deur. Maar waar kan je het beste koffie drinken in Nijmegen? Wat zijn de echte koffie hotspot in Nijmegen?

Koffie drinken in Nijmegen hotspotsGoede koffie drinken in Nijmegen is heel makkelijk. De stad heeft zich de laatste jaren onwijs goed ontwikkelt en zit vol met kleine ondernemingen die met liefde hun vak verkopen. Waaronder goede koffie. In Nijmegen heerst een ware ontbijt en lunch cultuur. Het heeft zoveel goede lunch en koffie hotspots.

Waar kan je het beste koffie drinken in Nijmegen?

Onderhand elke week opent er een nieuwe hotspot in Nijmegen, het is bijna niet bij te houden. Onwijs leuk. Toch heb ik zo mijn favorieten. In deze blog deel één van mijn koffie hotspots!

Café de Blonde Pater

Een waar begrip in Nijmegen, de Blonde Pater. Met name in het weekend moet je even in de rij staan voordat je een tafel krijgt (zelfs nu ze uitgebreid zijn). En dat is niet voor niks. De koffie is hier zo lekker, maar dat is ook niet gek. Het personeel achter de espresso machine krijgen voordat ze er mogen staan een hele opleiding tot barista. Ze hebben er verschillende prijzen mee gewonnen. Zelf drink ik er altijd een koffie verkeerd. Normaal drink ik cappucinno’s, maar de verkeerd vind ik hier net iets lekkerder. Misschien omdat het meer is en zeker niet slap. koffie blonde paterNaast de koffie is de kaart ook erg uitgebreid, alles is er eigenlijk lekker. De broodjes, taarten en de pincho’s. Toen ik nog studeerde kwam ik hier minimaal één keer in de week, goh wat mis ik die tijd!  De Blonde Pater vindt je aan de Houtstraat 62 in Nijmegen. Houdt er wel rekening mee dat de bediening iets langer kan duren dan gemiddeld. Maar dat is mijn enige minpunt.

Downtown

Aan de historische Kannenmarkt (nr. 16) vind je Downtown, gespecialiseerd in koffie en brunch. Als je wilt koffie drinken in Nijmegen dan moet je hier naartoe. Het is onwijs mooi ingericht, maar nog belangrijker de koffie is er perfect! Vooral de latte art is om door een ringetje te halen! Alles is vers, smaakvol en het personeel is erg vriendelijk. Daarnaast is het ook nog eens enorm Instragram waardig! koffie hotspots nijmegen downtownAlles op de kaart is mijn favoriet. Cappuccino (die je o.a. ook met havermelk kan bestellen), Matcha Latte, maar ze hebben ook speciale koffies. Zoals een Blackuccino, een koffie met actieve kool. En probeer hier zeker een taartje! Het is er rond lunchtijd wel ontzettend druk en de tafels zijn beperkt, het is altijd duimen of er een plekje vrij is.

Tati

Een beetje uit het centrum, maar dichtbij mijn oude huis vind je Tati. Het health food restaurant van Nijmegen in de te leuke wijk Nijmegen Oost. Het vegan restaurant is een echte hotspot in Nijmegen, waar je heerlijk even rustig een kopje koffie kan drinken (met een vegan taartje natuurlijk). Overigens serveren ze niet alleen vegan en vegetarische gerechten, ze verkopen er bijvoorbeeld ook uitsmijter ham en kaas of Rendang (Indische stoofvlees). Maar daar ligt niet de focus op. Er hangt een fijn huiskamer gevoel en het is er niet zo hectisch als in de stad. Tati vind je aan de Koolemans Beijnenstraat 80.

tati nijmegen hotspot koffie

First Things First

Als je ergens goed kan koffie drinken in Nijmegen dan is het wel bij First Things First. Ze hebben namelijk een eigen koffie branderij in hun koffiebar. De locatie is ook onwijs tof, het zit namelijk in het oude Honig gebouw. In de industriële sferen geniet je van de zeer smaakvolle koffie. Het schuimlaagje op de cappuccino was perfect, en de koffie was vol van smaak. Bij First Things First draait alles om de koffie. De koffie komt van  Blommers Coffee Roasters. Alles wordt hier vers bereid er is gericht op biologisch en gezonde streekproducten. Vind ik leuk! First Things First vind je aan de Waalbanddijk 14B.

first things first koffie nijmegenKoffie vind ik het allerlekkerst rond een uur of 11 of om een uur of 16. Ik word het liefst rustig wakker met een kopje thee. Als ik snel wakker moet worden dan pak ik soms wel een kop koffie. Rond 11 uur houd ik een thee of koffie pauze. Maar net waar ik behoefte aan heb. Om 16 uur kan ik wel een extra shot energie gebruiken. Dan vind ik koffie ook het allerlekkerst. Het liefst drink het bij mijn favoriete koffie hotspots in Nijmegen. Helaas kan dat niet elke dag. Gelukkig kan je tegenwoordig thuis makkelijk lekkere koffie zetten. Het ligt er vooral aan welke koffie je in huis hebt. Zo kan je bijvoorbeeld de echte Italiaanse Vergnano koffie via Koffiecentrale.nl bestellen en thuis smaakvolle koffie maken. Zelf heb ik een Dolce Gusto en een percolator. Een volautomatische espressomachine staat nog op de wishlist. Hoe lekker zou het zijn als je thuis net zo lekker koffie kan drinken als bij de koffie hotspots in Nijmegen.

Waar kan je volgens jou het beste koffie drinken in Nijmegen? Welke koffie hotspots in Nijmegen heb ik overgeslagen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com