♥ De eeuwige strijd van Iphone vs Samsung

Tegenwoordig hoef je geen nerd meer te zijn als je gek bent op gadgets. Vooral in de blogwereld zijn gadgets zoals Go Pro’s en Drones heel normaal. Maar waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen is als er weer een nieuwe mobiele telefoon uitkomt. Alleen blijft er de eeuwige Iphone vs Samsung strijd.

Samsung s6 flamingo hoesDe Iphone 7 en Samsung 7 zijn al even uit, maar elke keer als ik ze in een blaadje of winkel zie staan moet ik even kijken. Ik kan het niet uitleggen waarom, maar iets in mij stopt met bewegen en heeft alleen maar oog voor het nieuwe toestel. Ze zijn ook zo mooi! Zelf heb ik nu de Samsung 6, maar elke keer als ik een nieuwe uit mag kiezen beland ik in de Iphone vs Samsung strijd.

Iphone vs Samsung

Dit wordt geen heel technisch verhaal, want daar heb ik veel te weinig kennis voor. Maar ik neem je wel even mee in mijn Iphone vs Samsung struggle. Want waar moet ik nu toch voor kiezen? Zoals ik al zei ik heb een Samsung, ooit ben ik van de Nokia (wat gingen de batterijen hier toch lang van mee, zo fijn) overgestapt naar de Samsung. Ze hadden mooie klepjes telefoons. Misschien herken je het nog wel? Je hoorde er helemaal bij als je zo’n telefoon had.

iphone-vs-samsung-klepjeHij was niet kapot te krijgen. Dat is nu wel anders, helaas. Al verwachten we nu wel veel meer van onze telefoon. Maar goed om terug te komen naar het Iphone vs Samsung verhaal, als ik een nieuwe moet kopen twijfel ik. Beide merken hebben voor- en nadelen.

Voordelen van een Samsung

De voorgeving van Samsung vind ik super mooi, vooral de edge versies. Al vraag ik me wel of hoe functioneel het is. Een groot voordeel van de Samsung vind ik dat je gemakkelijk het geheugen kan uitbreiden met een SD kaart. Ik heb zelfs een speciale SD kaart, ideaal voor het reizen. Een ander groot voordeel in de Iphone vs Samsung strijdt is dat je de batterij makkelijk kan vervangen bij de Samsung. Je telefoon is voor een klein bedrag weer als nieuw. Alleen ze zijn even niet helemaal wakker geweest bij Samsung, want de Samsung 6 kan dit beide niet. Tot mijn grote ergernis. Gelukkig kan dit wel weer bij de 7.

Een ander groot voordeel is het snel laden, in een uur heb je met een snel lader je telefoon weer helemaal opgeladen. Fijn als je batterij zo snel leeg is. Een ander pluspunt is de camera, uit meerdere onderzoeken blijkt elke keer dat de camera van de Samsung beter is. Dit heeft te maken dat Samsung een betere diafragma heeft. De rest is redelijk vergelijkbaar tegenwoordig.

smartphonehoesjes-geheugenkaart-samsung-review

Voordelen van een Iphone

In het begin was ik echt verliefd op de vormgeving van de Iphone. En dat ben ik nog steeds, want wat is de Iphone 7 mooi! De strakke lijnen zijn echt prachtig. En de kleuren van de telefoons vind ik ook mooier dan die van de Samsung. Een ander groot voordeel is dat wanneer je ook een Macbook hebt of een Ipad, dat de Iphone alles mooi synchroniseert. Ik heb onder andere een Asus mini laptop dus dit voordeel gaat voor mij niet op.

iphone vs samsung foodpic

Iphone op de foto gemaakt door een Samsung

Wat ik ook echt een plus van de Iphone vind is dat je er mee kan Facetimen. Ookal zijn er ook andere apps mee, waarmee je hetzelfde bereikt, toch werkt dit systeem op één of andere manier beter. Het schijnt ook dat het heel makkelijk is, ik ben geen Apple gebruiker dus voor mij geldt dit niet helemaal. Ik druk elke keer op de terugknop rechts onderin als ik terug wil. Een Samsung gewoonte, hihi. Een ander voordeel vind ik dat je in de winkels vaak leukere gadgets, zoals hoesjes, ziet voor de Iphone. Je kan online de telefoon bestellen met abonnement, maar je kunt er ook voor kiezen om de telefoon in de winkel te kopen. Dan heb je het gelijk in handen en weet je welke gadget er het best bij past.

glitter telefoonhoes iphoneEen Samsung vind ik fijn, ik weet hoe het werkt. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik elke keer weer voor de Samsung kies. Daarnaast vind ik een goede camera een must. Al maakt de Iphone 7 ook super mooie fotos! Het enige echte nadeel van Iphone is dat je vaak alles los moet kopen. Maar als je Apple minded bent zie je dit denk ik niet zo. Dus dan blijft het denk ik toch een kwestie van smaak en het geen wat je gewend bent. Wat ik de volgende keer zou kiezen? Na heel lang twijfelen ga ik denk ik toch weer voor een vertrouwde Samsung.

In de Iphone vs Samsung strijd, wie wint er voor jou? En waarom?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

1 reactie

  1. Laura schreef:

    Ik ben vorige jaar voor het eerst overgestapt van Samsung naar iPhone en heb nooit spijt gehad. Vind de iPhone ook net iets fijner werken:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com