♥ 5 Interieurtrends voor de lente

De dagen worden langer en de lente is officieel van start gegaan. Het moment om je huis een grote schoonmaak te geven en de winterdecoratie op te bergen. Maar welke accessoires moeten we in huis halen deze lente? Wat zijn de interieurtrends voor dit voorjaar?

asus t100 chi review gebruik voor werk interieurtrendsEen frisse start, dat is de lente voor mij. In de winter houd ik liever alles wit, in de lente wil ik iets anders. Meer kleur, meer vrolijkheid. Wanneer het langer licht is en de zon meer schijnt knap ik op. Ik heb meer energie en ik ben gewoon vrolijker. Want wie wordt er nou niet vrolijk van bloeiende narcissen en krokussen? En dat wil ik ook terugzien in huis. Nu het buiten lente is, is het ook tijd om de lente in huis te halen. En dat kan met de 5 interieurtrends voor de lente.

Interieurtrends voor de lente

Pastel kleuren en jungle fever zijn de keys words als het draait om de interieurtrends voor de lente van 2018. We willen vrolijkheid en warmte terug zien in huis. We willen een stukje buiten naar binnen halen.

♥ Pastel kleuren en kerrie geel
Poedertinten en schattige kleuren passen helemaal in de interieurtrends voor de lente. Ga voor lieve zachte en rustige kleuren, maar maak het stoerder met donkerblauw of donkergroen. Het contrast zorgt voor balans en zo is het vrouwelijk maar stoer (manlief zal het hierdoor ook meer waarderen) tegelijkertijd.

Een andere kleur die je veel ziet is kerriegeel. Een frisse en tegelijkertijd warme kleur die blijheid en jeugdigheid oproept. De kerrie kleur geel doet je denken aan de zon en geeft je dan ook veel energie. Daarnaast laat geel kleinere ruimtes visueel groter lijken.

♥ Riet
Rieten stoelen tot en met rieten mandjes. Rietenplantenbakken en rieten onderborden als wanddecoratie. Riet is de interieurtrend van 2018 en niet alleen in het interieur zie je het terug. Rietentassen zijn ook helemaal hot deze lente/ zomer. Het voordeel is dat het prima past bij kerrie geel, maar ook bij de volgende interieurtrends.

♥ Jungle designs en bloemetjesbehang
Haal het buiten naar binnen met deze trend. De botanische stijl is al een tijdje trending, maar deze lente zien we het niet alleen terug in de planten (in een rietenmand dus). Maar we zien ook veel designs aan de muur. Jungle behang voor een echte safari feeling en bloemetjesbehang is niet alleen maar toegestaan in de huiskamer van oma. Creëer een romantische sfeer met kersenbloesems op de muur in de slaapkamer of haal meer kleur in huis met een patroon van een veldboeket. Wil je het luxer houden kies dan voor een zwarte achtergrond waarop de bloemen diepe kleuren hebben. Dit combineert overigens mooi met monochrome accessoires.

♥ Rommelig en levendig
Je huis hoeft er dit voorjaar niet meer all white, strak en minimalistisch uit te zien. Ook al doen de simplistische witte interieurfoto’s het goed op Instagram (alles voor de likes). Dit voorjaar mag er weer geleefd worden in huis. Het mag een beetje rommelig zijn, het is vooral belangrijk dat we ons comfortabel voelen in huis. Ongeacht de interieurtrends lijkt mij dit toch altijd het belangrijkst.

Super leuk hoor alle trends en ontwikkelingen, maar een huis moet wel een huis blijven. Thuis is een plek waarbij je helemaal comfortabel voelt. Waar je je schoenen bij de bank uit mag doen en ze lekker even kan laten staan zonder dat je er over nadenkt of het er wel mooi uit ziet. Een plek waarbij je een mooie foto op canvas aan de muur hebt hangen en je weer terug neemt naar die fijne herinnering in plaats van design posters die jou eigenlijk niks zeggen maar wel hip zijn. Je huis mag weer jouw huis zijn, zonder regels, zonder moeten, maar met leven. Een leven zoals jij het wilt.

♥ Fluwelen poef
Ook iets uit de tijd van oma, maar de meeste influencers hebben het al in huis staan. De fluwelen poef en dan het liefst een pastel roze. Het heeft zo’n chique uitstraling. Tegelijkertijd heeft het iets gezelligs, iets ongedwongen, iets vrijs. Misschien komt het doordat je het makkelijk kan verplaatsen dat het zo vrij voelt. Naast het er leuk uitziet is het ook nog eens functioneel. De voeten kunnen er lekker op als je onderuitgezakt zit op de bank. Zit de bank vol dan kan de visite op de poef, de hond kan er lekker op slapen (mits het herder is) en met een glasplaat of dienbord erop kan je het ook nog gebruiken als bijzettafel. Ideaal!

Met deze interieurtrends haal je een stukje lente in huis. Het zijn geen uitgesproken trends, naast een bloemetjesbehang. Dat is wel vrij aanwezig. En van de kleur geel moet je houden. Wat vooral belangrijk is dat je je huis persoonlijk inricht. Volg niet klakkeloos de modetrends, maar vind je eigen weg. Natuurlijk kan je je laten inspireren, maar maak van jouw huis jouw huis. Creëer een plek waar jij je thuis voelt, want jij moet er in wonen en niemand anders.

Ga jij altijd met de interieurtrends mee? Hoe haal jij de lente in huis?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com