♥ Een serre inrichten volgens de woontrends van 2019

Een serre is een verlengen van je huis. Extra ruimte waarin je sneller van het buiten gevoel kan genieten, zonder daadwerkelijk buiten te zijn. Je kan de extra ruimte voor verschillende manieren gebruiken en daarbij moet je rekening houden bij je serre inrichten. Ik ging opzoek naar inspiratie voor het inrichten van de heerlijke lichte ruimte.

serre inrichten woontrends 2019 rotanstoel lezen rustenEigenlijk moet ik nog druk bezig zijn met het inrichten van het huis zelf, maar ik wacht nog steeds op de bank (vrijdag komt het eindelijk) waardoor ik even niet verder kan. Ondertussen is de aanbouw te koud geworden om er de hele dag te zitten. Vooral ’s ochtends en als de zon onder is. Er zitten wel verwarmingen in, maar het kost mij een vermogen om het geheel te verwarmen. Het is namelijk niet 100% winddicht. En dat vind ik zonde. Ondertussen kijk ik de hele tijd in een half lege serre en mijn handen beginnen te jeuken. Want wat wil ik graag mijn serre inrichten! Ben je trouwens benieuwd hoe de serre en het huis er nu uit zien? Lees dan de verhuisupdate blog.

Hoe wil ik mijn serre inrichten?

De serre kan je op verschillende manieren inrichten. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met hoe je het wilt gebruiken. Voor mij zal het dus niet het hele jaar zijn. Overdag is het er nu wel lekker als de zon erop staat, maar het gaat vooral gebruikt worden tijdens warmere dagen in het voor- en najaar en natuurlijk de zomer. Het moet een extra leefruimte worden waar ik kan ontsnappen aan de alledaagse druk. Ik wil graag een rustige plek creëren, waar ik een relaxt een luisterboek kan luisteren. Waar ik mijn hoofd leeg kan maken. Waar ik dat zelf in terug vind is in de natuur. Ik denk dan ook aan veel groen en natuurlijke producten. In de winter gecombineerd met wollen en fake fur kleden om je warm te houden. In de zomer met gevlochten vloerkleden.

Bij mijn serre inrichten moet ik dus aan denken aan de verschillende seizoenen van het jaar. Planten moeten tegen warmte kunnen maar ook tegen de kou van de winter aangezien ik het niet ga verhitten. Om warmte te creëren maak ik nu gebruik van kaarsen en dekentjes. Bij Tuinmeubelen.nl vielen mijn ogen ook op de sfeervolle vuurtafels. Ik zie mezelf als wel zitten, vuurtje aan, dekentje om mijn benen geslagen en een wijntje in mijn handen. Niet gek toch?

Daarnaast heb ik een stenenmuur wat nu weer helemaal hip is, maar de muur is vrij aanwezig in huis. Bij een serre inrichten moet je goed aan de sfeer denken die je wilt neerzetten. Ik wil het rustig houden, dus ik moet niet te veel in de serre willen zetten. De houten vloer maakt de omgeving al warmer, maar door het met natuurlijke producten aan te kleden creëer je nog meer warmte. De kleuren terra peach, indigo blauw en curry geel kunnen je hier een beetje bij helpen. Maar je kan ook extra warmte en sfeer creëren door gebruikt te maken van veel natuurlijke producten. Gelukkig is dit in 2019 nog steeds een woontrend. Hoe duurzamer de producten zijn hoe beter.

Naast een fijne zit/ relaxplekje wil ik er ook de ruimte hebben om in alle rust te kunnen eten in de serre tijdens de warme dagen. Maar ik moet er ook genoeg ruimte hebben om er te kunnen werken, zonder het de hele ruimte overneemt. Ik ben nog opzoek naar een geschikte tuinset hiervoor. Zelf denk ik aan een ronde tafel van hout met zwarte stalen poten eronder. Dit voor het contrast met de rest. Verschillende texturen gaan we veel zien komend seizoen. Het robuuste zorgt voor een twist. Een ronde tafel breekt een langwerpige ruimte. Daarnaast kan er makkelijk iemand aan tafel schuiven voor een zomer BBQ.


Volg voor nog meer serre inrichten inspiratie mijn moodboard op Pinterest.

lezen serre inrichten rotan stoel vintage interieur woontrends 2019

Waar ik ten slotte ook rekening mee moet houden bij een serre inrichten is dat ik ruimte over laat voor mijn yoga mat, want hoe lekker is het om met frisse lucht te yoga-en?! Dat tussen allemaal planten een digitale vrije zone, dat kan je alleen maar zen maken.

♥ Wat zijn jouw wensen als je een serre mocht inrichten?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Rachel schreef:

    oh wat een leuke inspiratie ik vind die eerste geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com