♥ Ideeën voor het inrichten van een kleine slaapkamer

De slaapkamer is eigenlijk een soort tempel. Het is de plek waar je al je energie opdoet voor de dag. Wat mij de reden lijkt om je slaapkamer zo in te richten waar jij je het meest op je gemak bij voelt. Mijn kleine slaapkamer is voor mij gevoel nog niet compleet, dus ik ging opzoek naar ideeën voor een kleine slaapkamer.

slaapkamer accessoires kleine kamerEen slaapkamer inrichten is niet zo simpel als het neerzetten van een bed en een kast.  Er moet een juiste sfeer gecreëerd worden. Een ontspannen sfeer zodat je het maximale uit je slaap kan halen waardoor je elke dag vol energie kan beginnen. Al doet een kop koffie ook wonderen, een goede nachtrust blijft het allerbeste. Nu ik een andere kamer heb, kan ik het weer opnieuw inrichten. De standaard dingen zoals een bed en een kast heb ik, maar ik wil bijvoorbeeld graag een nieuw vloerkleed kopen en een aantal nieuwe planten. Het moet nog een beetje aangekleed worden, zodat ik mij er echt thuis kan voelen.

Slaapkamer ideeën voor kleine kamers

Al eerder schreef ik over de regels van het inrichten van een slaapkamer. Maar dit was voor een standaard slaapkamer. Nu ik tijdelijk thuis woon slaap ik weer in mijn oude kleine slaapkamer, een zolderkamer met een schuin dak. De Winnie de Pooh stickers zitten nog op het raam en de eerste dagen was het bijna een survivaltocht als ik naar bed ging. Mijn slaapkamer was een opslagplaats geworden. Wat ook geheel logisch is als je al bijna 10 jaar niet meer bij je ouders woont. Maar hoe richt je een kleine slaapkamer in zonder alles nieuw te kopen? Met kleine aanpassingen kan je vaak al een thuis creëren. Op Pinterest deed ik fijne inspiratie op voor kleine slaapkamers.

Wat ik zelf fijn vind is wanneer een slaapkamer niet te druk is, vooral bij een kleine slaapkamer. Te veel prikkels zorgen voor afleiding, terwijl je slaapkamer eigenlijk rustig moet zijn om in slaap te kunnen vallen. Op dit moment staan er nog te veel spullen op mijn slaapkamer. Spullen waar ik nog een plek voor moet vinden.

Te veel kleur zorgt er ook voor dat een kamer kleiner lijkt. Wanneer je dus voor een kleur kiest op een kleine kamer kies dan voor een neutrale kleur of om de kamer in één kleur te verven. Ik houd mijn kamer gebroken wit. Zelf vind ik dit het rustigst aan mijn hoofd en de kamer lijkt hierdoor ook niet kleiner.

Wishlist voor de kleine slaapkamer

Een thema wat bij rustig en clean past is toch wel het Scandinavische thema. Het is niet voor niks al jaren een fijne trend. Het is rustig, simpel, warm en overzichtelijk. Perfect dus voor een kleine slaapkamer. Een aantal dingen staan op mijn wishlist om de kleine slaapkamer af te maken.

Ananasplant Ikea

Planten op de slaapkamer

Graag wil ik een ananasplant. Niet omdat ik snurk (want daar schijnen ze een effect op te hebben), maar omdat ik ze gewoon zo leuk vind. Niet alle planten op de slaapkamer zijn overigens heel goed, ’s nachts krijgen ze namelijk geen zonlicht en verbruiken ze zuurstof. Planten die je wel in de slaapkamer kan zetten zijn: Aloe vera. De plant geeft in tegenstelling tot andere planten ’s nachts wel zuurstof af. Daarnaast schijnt het te helpen tegen slapeloosheid en diepere slaap. Lavendel, zoals iedereen wel weet werkt dit ontspannend. Gardenia, klimop, Sansevieria en jasmijn zijn ook planten die je prima in een slaapkamer kan zetten.

Scandinavische accessoires

Nu de donkere dagen in aantocht zijn kunnen de bontkleedjes weer op bed gelegd worden en de kaarsen zorgen voor extra gezelligheid. Met een kleine slaapkamer is het slim om niet te veel massieve accessoires neer te zetten, de kamer lijkt hierdoor snel vol. Maar hetzelfde geldt voor veel kleine accessoires. Dit maakt het juist weer druk. Vind hier een balans wat past bij je persoonlijkheid. Wanddecoratie zorgt er overigens voor dat je de kleine slaapkamer wel kan decoreren zonder veel ruimte in te nemen. Met de onderstaande Scandinavische accessoires maken je kleine slaapkamer helemaal af.

Natuurlijk kan je de tips toepassen op elke willekeurige (slaap)kamer. Richt je (slaap)kamer vooral in naar wat jij het fijnst vindt, want daar gaat het vooral om. Ongeacht de trends en de regels. Je fijn voelen in je eigen huis/ slaapkamer is het belangrijkst, dat maakt een huis een thuis. Het resultaat van mijn kamer zal ik zo snel mogelijk laten zien.

♥ Wat maakt jouw huis een thuis? Wat is jouw inrichttip voor een kleine slaapkamer?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Kelly schreef:

    Leuke ideetjes! Ik ben zelf dol op het toevoegen van planten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com