♥ Indrukwekkende Cruise

Het heeft misschien een oubollig imago, maar mijn hart gaat er sinds een jaar of twee toch echt sneller van kloppen. Ik heb het over het maken van een cruise. Twee jaar geleden kreeg ik met de familie van mijn vriend een rondleiding op de scheepswerf van Meyer. Daar liet ik me overhalen dat het maken van een cruise niet alleen iets is voor 60-plussers op de Rijn. Sterker nog, vanaf dat moment heb ik altijd al een cruise willen maken.

Celebrity-reflection-cruise

De Celebrity Reflection is bijna klaar voor vertrek. Advertorial

Twee keer  in mijn leven heb ik op een cruiseschip gezeten. Een keer tijdens mijn reis naar Newcastle en een keer van Helsinki naar Tallinn. Beide cruisetochten waren leuk. Het eerste wat ik deed was het verkennen van het schip. Als een kind in een nieuwe speeltuin op ontdekkingstocht. Alleen dan op het water. Beide cruiseschepen vond ik al indrukwekkend, alle verdiepingen, verschillende restaurants, discotheken, supermarkten, het is er allemaal.

Chillen-cruise-tallin

Chillen tijdens de tocht van Tallinn naar Helsinki

Alles was er om je te vermaken, maar tijdens de rondleiding op de scheepswerf zag ik dat dit echt nog simpel was. Het geen wat ik al luxe en groot vond bleek eigenlijk nog klein te zijn. Neem bijvoorbeeld de AIDA cruise, die staat bekend als het drijvende club resort en richt zicht op de actievere vakantiegangers. Het is een drijvend pretpark. Er zijn ondertussen al negen verschillende AIDA cruiseschepen, als je in wel eens in Amsterdam komt dan heb je er vast wel een een keer gezien. De AIDA meert daar namelijk regelmatig aan. Afgelopen donderdag lag er weer één. Met de 14 decks en lengte van 253 meter, maakt het echt een enorme indruk op me. En dat te bedenken dat ik het cruiseschip, Oasis of the Sea, wat twee weken geleden in Rotterdam aankwam nog veel groter is. Dat was namelijk het grootste cruise schip te wereld, met zijn lengte van 362 meter biedt het plek voor 6.300 passagiers en 2.400 bemanningsleden (bron: NOS). Hoe zou zoiets er van binnen uitzien? Ik heb een sneakpeak gehad in de werf, daar waren ze toen een AIDA aan het maken, maar dat is toch anders. Hoe zou het aanvoelen als je op zo’n reusachtig schip vol comfort en moderne entertainment zit? Toen ik nog nooit op een cruiseschip had gezeten dacht ik dat het doodsaai zou zijn, maar nu ik weet dat ik me al onwijs kan vermaken op een relatief klein cruiseschip wil ik dat ook wel eens mee maken. Heb je geen flauw idee van hoe een cruiseschip er vanbinnen uit ziet, kijk dan naar het onderstaande filmpje.

Disney-cruise-donald-duckWaar ik nog enthousiaster van werd was de Disney cruise. Hoe gaaf, een Disney world op het water. Op de scheepswerf, kon je door een klein deel Disney cruise lopen. Van dat kleine deel werd ik één en al glimlach. Wist je dat ze er zelfs een soort zwevende doorzichtige glijbaan aan boord hebben waarmee je zelfs van het schip afgaat? Tof toch?

Een cruise op Cariben lijkt me wel wat!  Of een cruise langs allerlei Europese steden. Wat me ook mooi lijkt is een cruise in Antarctica. www.cruises24.nl biedt een overzicht van alle cruises die je kan maken, ze zijn de specialist op het gebied van voordelige cruise reizen. Voor mij wordt het even sparen, tot die tijd dobber ik verder in dromenland.

♥ Heb jij wel eens een cruise gemaakt? Waarheen? Zie jij jezelf al zitten op een cruiseschip?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

25 reacties

 1. Mariëlle schreef:

  Pffff ik heb dit nog nooit gedaan, maar WOW dit gaat op mijn to do list!

 2. Northflix schreef:

  Ik heb een paar jaar geleden een mini-cruise gemaakt van 5 dagen. We voeren eerst van Amsterdam naar Kopenhagen en daarna door naar Oslo. Ik heb genoten! En qua leeftijd was het heel gemengd.

 3. Bizar hè hoe groot zo’n cruiseschip is. Ik ben met een cruise naar Newcastle geweest en vond het echt geweldig. Die schepen waren naar mijn idee al groot, maar de AIDA zag ik in IJmuiden varen en dat was nog eens 2 keer zo groot.
  Die Disney cruise lijkt me tof trouwens!

 4. Annette schreef:

  Zeker iets wat ik nog een keer wil doen. Helaas meestal wel behoorlijk prijzig deze reizen. heb stiekum wel een keer voor de Disney cruise gekeken maar dan moet ik toch eerst even een grote geldprijs winnen 😉

 5. Fleur van Vos schreef:

  Ik ben ook een keer op cruise geweest naar de Caribische eilanden! 😀

 6. Manon schreef:

  Ik ben altijd heel bang dat ik ziek word en daarom durf ik het niet zo goed aan haha, het blijft wel fascinerend!

  • Tijdens de reis van Newcastle naar Nederland hadden we super veel golven. Niet normaal, je kon niet recht lopen. Ik vond het wel grappig. Het schijnt dat de grote cruiseschepen nog stabieler in het water liggen en ze hebben nog extra stabilisators voor als de zee extreem wild is. Maar over het algemeen merk je er weinig van dat je op zee zit.

 7. Michaela schreef:

  Wauw ze zijn zeker indrukwekkend! Ziet er zo gaaf uit!

 8. Sarah schreef:

  Een cruise lijkt mij ook echt leuk om te doen! Maar niet te lang, dat lijkt me dan weer niet fijn. De disney cruise lijkt me wel super gaaf. En er bestaat toch ook een Backstreet Boys cruise? Die lijkt me ook echt gaaf, haha!

 9. Aurelie schreef:

  Leuk artikel! Ik wil ook heel graag eens een cruise maken. Het lijkt mij erg fijn om op een kort aantal dagen heel wat steden te bezoeken.

 10. Infinity schreef:

  Leuke foto’s!
  Het lijkt me leuk om later eens een cruise te maken!

  Liefs,
  Eva

 11. Bea schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik heb m gisteren vanuit mijn huis voorbij zien varen…zo groot is dat schip! Echt bizar.
  Zelf ga ik volgend jaar een cruise maken. Vanuit Florida reizen we richting het Panama Kanaal langs diverse landen in Midden Amerika door naar Canada. Na een paar daagjes Vancouver vliegen we weer terug. Het wordt mijn eerste cruise, ben erg benieuwd hoe me dat gaat bevallen…weer heel wat anders iig 🙂

 12. marlies schreef:

  Ik ben 3x naar New Castle geweest met een 2 daagse cruise, waarschijnlijk dezelfde die jij hebt gedaan. Dat vond ik errug leuk, vooral het dagje shoppen in New Castle 🙂 maar volgens mij is dat echt peanuts vergeleken bij de grote cruises. Lijkt me ook heel tof, maar ik wacht liever tot ik wat ouder ben.

 13. ines schreef:

  Een cruise door noorwegen lijkt mij fantastisch 😀

 14. Saskia schreef:

  Het lijkt mij ook super leuk om te doen! Ik zie mijzelf wel zitten op een cruise schip hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com