♥ How to: haar verven met L’Oreal Préférence Color Ombre

Nee, het is geen drastische verandering. En eigenlijk is het ook iets subtieler uitgepakt dan gehoopt, maar ik het blijft een verandering, het verven van je haar. Ik zat er al een tijdje over te denken, maar ik vond het elke keer toch te eng. Altijd als ik door de DM in Duitsland loop blijf ik staan bij de haarverf. En dan eigenlijk bij de rode tinten. Ik vind rood haar zo mooi, geen idee waar het vandaan komt. Rood is wel mijn favoriete kleur, waarschijnlijk is dat het. Iets in mijn zei dat ik het gewoon moest doen. En eindelijk deed ik het, ik pakte een pakje verf en deed het in mijn winkelmandje. AAAAAHHHH!

Ik had echt nooit zelf mijn haar geverfd (ooit wel één keer bij de kapper) en ik kon ook geen goede omschrijving vinden op internet, dus vandaar dat ik er een blog over schrijf.

l'oreal-ombre-haarverfIk ging voor een pakje van L’oreal Préférence Color Ombre in de kleur rood, dit pakje is trouwens speciaal voor mensen met donkere haren. Het ombre verven van mijn haar vond ik trouwens ook nog redelijk veilig. Als het niks is kan je het of opnieuw verven of als het niet anders kan nog afknippen. Maar ik ging er vanuit dat alles goed zou gaan.

Inhoud-ombre-verf-l'orealDit zit er allemaal in het pakje. Poeder in een busje, verf in tube, een borstel, handschoenen, conditioner en de gebruiksaanwijzing. Gelukkig kon ik beroep doen op mijn vriend, want ik kan echt geen Duits. Ik kom niet veel verder dan het bestellen van eten hihi.

Gebruiksaanwijzing-L'Oreal-Ombre-Haarverf Ik heb twee dagen voor het verven een allergietest gedaan. Ik ben zelf best gevoelig dus het leek me wel wijs om dit te doen. Mijn nicht heeft een keer een allergische reactie gehad op haarverf en ik kan je vertellen, dat wil je zelf niet mee maken! De test is heel simpel. Zorg ervoor dat je geen oorbellen in hebt en steek je haar op. Doe een beetje verf uit de zwarte tube op een wattenstaafje. Maak een rondje ter grootte van een cent op je hoofd achter je oorlel. Laat het opdrogen. Herhaal dit twee tot drie keer. Probeer er 48 uur niet aan te zitten. Tenzij je er een allergische reactie op krijgt, dan moet je het zo snel mogelijk verwijderen met water. Na 48 uur zag ik niks geks, dus het was veilig om mijn haar te verven.

L'Oreal- Allergietest- haarverf

Dit was eigenlijk al te veel verf

L'Oreal-haarverf-allergietest

L'Oreal-Haarverf-Ombre-instructiesIk heb eerst alles uitgestald op tafel zodat ik goed bij alle spullen kon. Je hebt verder een oude handdoek die vies mag worden, een borstel en een klem nodig. Eigenlijk is het heel simpel. Je knijpt de namelijk de verf in de tube (er staat nummer één op) leeg in de witte fles waar twee opstaat.

Hoe-verf-je-je-haar-l 'Oreal- OmbreVervolgens doe je de dop op de witte fles en schud je fles een paar keer krachtig. Zo zorg je er voor dat de poeder zich goed vermengt met de verf. Zorg dat je geen knopen in je haar hebt en wil je een natuurlijk mogelijke overloop van creëren, dan kan je de bovenkant van je haar touperen. Je krijgt daardoor geen strakke lijn tussen het einde van je eigen haar en het begin van het geverfde haar.

Instucties-Haarverven-L'Oreal

Touperen-haar-vervenDaarna sla je een handdoek om je heen om je kleren te beschermen, je kan natuurlijk ook een oude trui aantrekken of een regenponcho.  Ik heb mijn haar in tweeën gedeeld. Wat ik andere aan raad is om eerst de bovenste helft vast te zetten op je hoofd. Verdeel de onderste helft in de lengte in tweeën, je hebt dus aan beide kanten van je hoofd evenveel haar. Nadat de handschoenen aan zijn, draai je bovenste dop van de zwarte tuit. Laat de verf voorzichtig uit de fles lopen op de borstel. Verdeel het gelijkmatig. Wanneer de borstel vol zit met verf kan je beginnen met het verven van het haar.

L'Oreal- haarverf- instructiesBegin met het aanbrengen van het verf op het onderste gedeelte van je haar. Doe dit door de kam te plaatsen op een pluk haar en kan je haar naar beneden.

L'Oreal-ombre-gebruiksaanwijzing-haarvervenWanneer je de onderkant hebt geverfd kan je hoger ook verf aan brengen. Heb je lang haar dan kan je het best rond de kaaklijn beginnen. Is je haar korter, schouder hoogte, begin dan iets onder de oorlel. Herhaald dit voor het opgestoken haar (mocht je dit gedaan hebben). Je begint meer het verven van het onderste gedeelte van het haar. Dit doe je zodat de verf daar feller van kleur wordt en je dus echt een ombre effect creëert. Laat de verf vervolgens minimaal 25 en maximaal 45 minuten inwerken. Ik ging voor 45 minuten aangezien ik zoveel mogelijk resultaat wilden zien en mijn haar heel erg donker is dus dan heb je ook meer tijd nodig om het goed te laten pakken. Je kan tussendoor kijken hoe rood je haar is door met je handschoen een beetje verf weg te vegen. L'Oreal- ombre- vervenWanneer de tijd om is spoel je de verf uit met lauw warm water. Er komt best wel veel kleur vanaf dus doe dit voorzichtig. Wanneer het overtollige verf uit je haar is gespoeld kan je het behandelen met de conditioner. Dit werkt net zoals een gewone conditioner. Het geeft je geverfde haar extra glans. En dan is het tijd voor het resultaat! Ik was echt super nieuwsgierig!

L'Oreal- haar- verven-how-toHet is veel minder rood dan op de verpakking staat, maar ik vind het resultaat wel erg mooi! Het is meer mahonie bruin- rood dan echt rood, maar wel op een mooie manier. Misschien is dit wel een subtielere stap naar echt rood haar, wat een eventuele volgende stap is…. Ik liet mijn vriend ook nog een foto maken van de achterkant zodat je het resultaat beter kan zien. Ik zag op deze foto trouwens pas voor het eerst hoe lang mijn haar is. I like it!

L'Oreal-ombre-resultaatMocht je per ongeluk haarverf in je kleren krijgen, spuit er dan haarlak op en was het in de wasmachine. Vraag me niet hoe het werkt, maar het werkt! Het schijnt ook dat je haarverf van je wasbak af kan poetsen met tandpasta.

♥ Verf jij je haar? Wat vind je van het resultaat? Zal ik er nog een keer overheen gaan met ombre verf voor een intenser resultaat?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

41 reacties

 1. Tineke schreef:

  Wat gaaf, ik vind het erg mooi!
  Liefs

 2. Bianca schreef:

  Heel leuk gedaan ik denk omdat je haar zelf al donker is dat het rood daarom minder opvallend is het resultaat is wel mooi x

 3. Dionne schreef:

  Cool! Ziet er gaaf uit!

 4. isabel schreef:

  Ik wil zo graag een ombré, maar binnenkort gaat m’n lange haar eraf! :O Ik ga het waarschijnlijk doneren, en het is wel tijd om een keertje iets anders te doen. Misschien dat ik het dan wel ga verven. ^^

  Ziet er bij jou trouwens super leuk uit! 😉

 5. ines schreef:

  Ik vind het resultaat erg leuk!

 6. marieken schreef:

  Leuk resultaat, staat je goed, misschien dat het effect nog wat meer is als je het nog een keer probeert. Ik heb trouwens van de week nog met dezelfde verf in mijn handen gestaan, maar heb uiteindelijk een fel rood kleurtje meegenomen. En goeie tip van de tandpasta 🙂

 7. Gemma schreef:

  Stoer dat je het hebt gedaan. Echt heel mooi geworden!

 8. Chahrazad schreef:

  Wat is het mooi geworden!

 9. Sara schreef:

  Ik vind het resultaat echt prachtig! Deze kleur is echt helemaal mijn kleur. <3 Wauw. Ik moet ook SNEL naar de DM geloof ik..

 10. Jana schreef:

  Heel mooi resultaat! Ik vind het ‘subtiele’ net zo leuk 🙂 Ik heb hiervan al die normale ombre versie geprobeerd. Heel makkelijk en goed resultaat 🙂 Btw leuk dat je die test liet zien, ik was namelijk erg bang dat ik ook allergie zou krijgen maar heb het er toch op gewaagd. Ik wist namelijk niet hoe je dat kon testen! Maar handig dus dat je volgers in de toekomst weten hoe het moet 🙂

 11. Jill schreef:

  Wauw Mandy, het staat je echt prachtig die rode gloed! Ook fijne foto’s heb je gemaakt!

 12. Wauw dit is echt heel erg mooi gelukt! Ik vind het net goed dat het een sieprode en subtiele kleur is en hij gaat heel mooi over in je eigen haarkleur. Echt helemaal geslaagd!

  X Sara

 13. saskia schreef:

  Ik vind het resultaat wel heel erg mooi zeg! Het is misschien minder fel dan je had verwacht maar wel heel erg mooi.

 14. Malou schreef:

  Wauw, ik vind het resultaat echt heel mooi!

 15. Maya schreef:

  Mooi! Ik vind het juist wel leuk dat het niet zo fel is, maar een mooie rode gloed! 😀

 16. manon schreef:

  wat staat het mooi, wel subtiel inderdaad maar het is zo’n mooie gloed!

 17. Linda schreef:

  Ik vind het resultaat echt heel erg mooi geworden!

 18. Sarah schreef:

  Het is echt super mooi geworden! Aah, nu wil ik ook, haha! Fijne review 🙂 xoxo

 19. Jorien schreef:

  Wow! Mooi effect zeg, staat je goed!

 20. Bouchra schreef:

  Tof dat je het hebt gedaan, mooie effect hoor!

 21. Wendy schreef:

  Hee!
  Ik ga zo mijn haar verven met nummer 1 van deze lijn, dus gewoon lichter.
  Ik heb zelf chocoladebruin haar, dus ben benieuwd. Ik was op zoek naar een review, dus zo kwam ik bij jou uit. Het resultaat is echt mooi geworden bij jou!

  xxx

 22. Chantal schreef:

  Super handig om te lezen dit! Ik ga het vanavond zelf proberen, m’n haar nog nooit geverfd dus ik ben benieuwd!!

 23. zoelotte schreef:

  Nice resultaat! Heb zelf ook ombre ook van loreal (blond) maar ik wil het er eigenlijk uit. en ik wil me haar niet knippen want ik zou dan een heel groot stuk moeten knippen er over verfen pakt anders dan boven (donkerbruin)

 24. Silvia schreef:

  Echt heel mooi geworden! Zelf heb ik het inderdaad een tintje ‘feller’. Maar ik moet zeggen dit ik dit misschien wel mooier vind. Zelf maar ik er vaak een vissengraat vlecht van en draai er dan van die bruidscurlies in. Echt een mooi romantisch effect geeft dit al zeg ik het zelf! gr syl

 25. Brigit schreef:

  Jij had je haar best donker ik heb dat ook en wil weer naar iets meer rood heb ze ooit vuur rood gehad dus weet wat het is . Ik vind het mooi maar wil ze niet inkleuren liever dus ik ga deze maar es proberen want bij jou zie je het goed en u’s mooie kleur ondanks dat je ze zo donker had. Op goed geluk ?
  Staat je erg mooi .

 26. Brigit schreef:

  Maar deze kan je toch ook wel gewoon he hele haat mee doen toch gewoon met inmaseren ?
  Met borstel vind ik Niks. Ben 55 ?

 27. Brigit schreef:

  Doe het even opnieuw mijn reactie?
  Deze kan je toch ook wel gewoon helemaal doen op je haar ?? En gewoon zonder borstel want dat vind ik niks .?Gewoon inmaseren zo doe ik het altijd.

  • Hallo Brigit, bedankt voor je reacties! Mijn eigen haarkleur is inderdaad donker, bijna tegen het zwart aan, maar de verf pakte goed.

   Natuurlijk kan je het ook gewoon inmasseren. Het is eigenlijk gewoon haarverf. Door het borsteltje breng je het met een andere techniek aan, waardoor het effect ook anders is. Wanneer je je gehele haar in de gewenste kleur wil verven kan je het denk ik zelfs beter inmasseren. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust! Heel veel succes!

 28. Laurette schreef:

  Heel erg mooi , maar is het resultaat alleen op je natuurlijke haar te verkrijgen of kan je het resultaat ook bereiken op zelf geverfd donkerbruin haar,gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com