♥ Houdt je kruidenplanten in leven met Rosti Mepal

Koken met verse kruiden maakt eter nog smaakvoller. Alleen het in leven houden van de kruidenplanten is zo lastig. Rosti Mepal kwam met een oplossing voor plantbarbaren zoals ik.

kruidenpot rosti mepalHet zal bij mij vast aan het gebrek van groene vingers liggen, maar wat zijn kruidenplanten toch lastig om in leven te houden. Ik houd van koken met verse producten. Het eten smaakt er echt veel beter door, maar mijn basilicumplant blijft bij mij maar gemiddeld drie dagen leven. Nou ja na drie dagen verliest het wel zijn levendigheid, na een week kan het de prullenbak in. Met als gevolg dat ik vaak gedroogde kruiden koop. Beste oké, maar het zijn geen verse kruiden.

Rosti Mepal Hydro Herbs Kruidenpotjes

Hoe briljant is het van Rosti Mepal om voor het kruidenplanten -in-leven-houden-probleem een oplossing te bedenken? Nu moet ik sowieso zeggen dat Rosti Mepal altijd met handige oplossingen komt, zoals de To Go lijn. Ik gebruik mijn lunchbox en duobeker nog altijd met veel plezier. Maar terug naar de kruidenpotjes voordat ik lyrisch verder ga over de mooie To Go lijn (heb je de nieuwe kleuren al gezien? Ik ben verliefd).

kruidenplant pot rosti mepalDe Hydro Herb kruidenpotjes zijn de oplossing om de kruiden langer vers te houden, of in mijn geval in leven. Door het speciale hydrosysteem zullen de kruiden minder snel uitdrogen. Het klinkt zo heel ingewikkeld maar eigenlijk is het een heel simpel systeem.

kruidenplanten levend houden rosti mepalHet kruidenpotje is verkrijgbaar in drie maten en diverse leuke kleuren zodat het in elke keuken past. Ik zelf heb dus een witte versie. Naast de enkele kruidenpotjes bestaan er ook twin kruidenpotten. Wel handig want meestal heb je meerdere kruidenplanten in huis. Mijn kruidenpot heeft een doorsnede van 13,5 centimeter en daar past een standaard kruidenplant van de supermarkt in.

De kruidenpot kan in de vaatwasser en het is BPA vrij. Wel zo fijn aangezien je met de kruiden van de kruidenplant je eten klaar maakt. En we willen natuurlijk geen schadelijk stoffen binnen krijgen.

kruidenplant pot review

rosti mepal kruiden pot hoe werkt het onderdelen

Hoe blijven kruidenplanten in leven met de kruidenpot?

Eigenlijk staat er gewoon een bak met water onder de kruidenplant. Een katoenen koord gaat over een pin die je vervolgens via de onderkant van de kruidenpot in de kruidenplant drukt. Vervolgens zet je het op de bak met water. De koord die uitsteekt uit de kruidenpot komt in het water en zo word de kruidenplant vochtig gehouden. Dit moet dus voldoende zijn om je plant drie dagen vers te houden. Maar ik doe er minimaal twee week mee, ligt er ook wel aan hoeveel water je er in doet. Klein nadeel, stoot de pot niet om…

Rosti mepal kruidenplant pot

Kruidenplant rosti mepal kruidenpot reviewWonder boven wonder, we zijn twee weken verder in mijn kruidenplant staat er nog steeds! It’s amazing! Nee zonder gekheid, ik vind dit dus echt een uitkomst. Vanaf nu kan ik tenminste één kruidenplant in leven houden!

♥ Kook jij met verse kruiden? Hoe houd jij het in leven?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com