♥ Zijn de gehypte hotspots in Canggu de moeite waard?

Canggu, het surfwalhalla van Bali. Maar het is ook de hipte bestemming van het moment. Het dorpje is gevuld met hippe restaurants, fijne boetiekjes en meest luxe beachbars. Een paar hotspots in Canggu worden ontzettend gehypet, volgens mij niet helemaal terecht…hotspots in canggu bona kubu guesthouse bali zwembad koffieMet een uurtje rijden van het vliegveld is Canggu de plek om bij te komen van je jetlag (lees mijn tips om zo min mogelijk last te hebben van een jetlag zodat je optimaal kan genieten). Gezien iedereen zo enthousiast is over Canggu waren mijn verwachting hoog. Ondanks ik er heb genoten, vond ik het een beetje tegenvallen. Het was dat het heel erg warm is anders had ik gewoon gedacht dat ik in Europa was. Ja, er liggen offers en het verkeer is er zeker hectischer, maar je wordt omringd door westerse mensen. Heel eerlijk ik miste een beetje het echte Indonesische leven.the loft hotspots in canggu baliNadat ik mijn verwachting had bijgeschaafd, heb ik zeker genoten van Canggu. Want eerlijk is eerlijk het heeft wel veel te bieden als je van hip & happening en eten houdt. De hotspots in Canggu zijn dan ook om door een ringetje te halen zo mooi. Daar kunnen ze in Nederland nog wel iets van leren, maar toch waren de gehypte plekken niet mijn favoriet.

Welke hotspots in Canggu wij liever overslaan

Shady shack

Een aanrader volgens de Lonely Planet en volgens vele bloggers. Maar ik zou het lekker overslaan! Waarom? Omdat je ten eerste al 20 minuten in de rij moet staan voor een tafel. Vervolgens betaal je veel te veel geld voor een soort van Westers eten. Wat ook nog eens niet mega lekker is.

shady shack hotspot in canggu baliVolgens mijn vriend lag bij zijn sapje kokoswater, ananas en banaan de nadruk op water en zat er meer smaak een water met één druppel Karvan cevitam. Vervolgens zat er op zijn nacho (waarvan hij het al vervelend vond dat er geen gehakt bij zat. Ze serveren er geen vlees) rode groente wat totaal niks toevoegde aan de smaak. Mijn fruitbowl was oké, maar gek genoeg zat weinig smaak aan het fruit. Terwijl fruit in Indonesië heerlijk is. Het leek zelfs een beetje bevroren.

healthy nachos shady shack hotspot canggu bali

fruit smoothie bowl shady shack hotspot canggu baliOp het eten mochten we trouwens ook 40 minuten wachten… En als klap op de vuurpijl mochten we ook nog 20 minuten wachten op de rekening. Wel moet gezegd worden dat het er erg stijlvol uitziet. Verder zit het volgens mijn vriend vol met links stemmende geitenwollensokken en healthy freaks. Ja, het hipster, yogi gehalte was hoog. Het is aan jou of je daar van houdt.

The Lawn, La Brisa & Old man’s

Dit is ook een kwestie van smaak. Maar ik krijg de kriebels van dit soort gehypte hotspots. Er hangt een hoog gezien worden gehalte en iedereen is meer bezig met mooi zijn dan genieten van het echte Bali. Nu zal niet iedereen daar alleen maar zitten voor het perfecte Instagram plaatje, maar het is wel de sfeer als je het mij vraagt. Het eten zal er vast lekker zijn, en de mensen vriendelijk. Je kan je onderdompelen in luxe. Toch zoek ik liever een plek waar het rustig is, waar je niet het dubbele betaald voor een verse mangoshake en waar ik ruimte heb om te bewegen.

Oka’s Bakery

Geen geypte hotspot, maar wel een misser als je het mij vraagt. Het ziet er leuk uit. Het is niet overvol en de prijzen zijn oké. Maar de smaak is mweh, wat toch wel het belangrijkst is.

oaks bakery canggu hotspots bali

Ik ben vergeten foto’s te maken van het eten.

De nacho’s (mijn vriend is er blijkbaar gek op) zijn één grote massa zonder smaak. Hij werd er misselijk van. En mijn grote ontbijt met onder andere een gepocheerd eitje en avocado smaakt gek. Weeïg. Jammer, want dit was het laatste ontbijtje van de reis. Gelukkig maakte de lunch en het avondeten het goed. De hotspot in Canggu blog waar je wel naartoe moet volgt snel!

echo beach canggu bali

Echo beach op een rustige dag

hotspots canggu crate

Crate, een gehypte hotspot die ik wel wil uitproberen

Wij waren in totaal vijf dagen in Canggu, twee dagen aan het begin van de reis en drie op het eind. We hadden dus veel te weinig tijd om de honderden hotspots in Canggu uit te proberen. Op elke 5 vijf meter staat wel een bezoekwaardig restaurant en de ene is nog mooier dan de ander. Wat ik mijn deze blog eigenlijk wil zeggen is, ga niet de massa achterna. Bezoek juist ook de andere hotspots, want die zijn minstens zo lekker, vaak goedkoper en je hoeft er niet zo lang te wachten. En Canggu is een prima plek hoor, het is er heerlijk laidback, je moet alleen geen paradijs verwachten. Wat je wel kan verwachten is een (healthy) foodparadijs, ontzettend aardige mensen en fijne (sommige overgeprijsde) boetiekjes.

Wat vind jij van gehypte hotspots? En welke hotspots in Canggu vind je wel aanraders? En welke niet?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Titia schreef:

    Wij vonden Canggu ook tegenvallen. Omdat meer dan de helft van de hotspots in dit gebied redelijk nieuw is, proef en zie je hier niet echt het echte Indonesië. Ook zie je in Canggu inderdaad veel mensen die erg graag gezien willen worden. Iedereen is zoals je zegt meer bezig met mooi zijn en de perfecte instagramplaatjes maken, dan genieten van het echte Bali. Je kunt er wel lekker eten, maar dat kun je op andere plekken in Bali ook en dan voor veel goedkoper. Die beachclubs in Canggu hebben gewoon westerse prijzen. Ik vond Uluwatu veel leuker!

    • Hallo Titia, nou precies dat! Het is er zeker niet onprettig, maar er zo veel mooiere plekken. Bij sommige plekken waar wij gegeten hebben, hebben we niet veel uitgegeven. Je moet gewoon meer de zijstraten in en iets meer uit het centrum. Ik vond het ook zo jammer dat helemaal volgebouwd wordt, vond je ook niet? Over 2 jaar is het denk ik net Kuta. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com