♥ Hotspot Nijmegen | Lunchen bij Meesterproef

Passie en ambacht, bouwlampen en stalen buizen. Lunchen bij Meesterproef doe je in industriële sferen. Ze serveren verse ingrediënten die volgens oude ambachten zijn bereid. Het is niet één van de nieuwste hotspots in Nijmegen, maar wel één waar ik nog nooit was geweest.

lunchen bij meesterproefMeesterproef

Voorheen produceerden ze er pakjes vol met e-nummers, nu zitten er verschillende commerciële, creatieve en kleinschalige bedrijven. Op het Honigcomplex in Nijmegen zit boven First Things First het restaurant Meesterproef. Het oude pand is nog een prima staat en is een prachtige ruimte voor een restaurant in industriële sfeer. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik vind het er geweldig uit zien. Het is ruimtelijk, creatief en speels gemixt met vintage. Ja, voor het uiterlijk krijgt Meesterproef van mij een 10!

lunchen bij meesterproef hotspot nijmegen open keuken

Ze hebben een open keuken bij Meesterproef

lunchen bij meesterproef industrieel interieurMeesterproef serveert ambachtelijk eten en drinken. Eten dat met passie bereid en geserveerd is. Ze gebruiken voornamelijk lokale, verse, seizoensgebonden producten en hier horen ook vergeten producten bij. Daarnaast bereiden ze alles zelf. Ze pekelen, roken, maken zelf worst, pater, mosterd, jams en chutneys. Daarnaast serveren ze vlees dat de hele nacht gegaard heeft. Dit maakt het eten bij Meesterproef uniek. Naast het avondeten kan je ook prima lunchen bij Meesterproef.

industrieel interieur hotspot nijmegen Meesterproef

Lunchen bij Meesterproef

Via Social Deal gingen wij lunchen bij Meesterproef. Het ontvangst was prima. Vriendelijk en open. We mochten een plaats uitzoeken. We gingen boven zitten zodat we uitzicht hadden op de Waal. Wat een heerlijk plekje is dit zeg. Lekker wegkijkend drink ik een kopje Blommers koffie (Blommers is een Micro koffiebranderij uit Nijmegen. Ze werken nauw met koffieboeren en groene koffieleveranciers).

waal uitzicht meesterproefindustriele interieur lunchen bij meesterproef hotspot nijmegen

hotspot nijmegen lunchen bij meesterproef

Het bestek krijg je in kokers, hoe leuk!

Wanneer je gaat lunchen bij Meesterproef kan je kiezen van een redelijk kleine menukaart. Ik heb liever een kleine menukaart met kwalitatief goede producten dan een kaart waar veel opstaat maar alles uit de vriezer komt. In het menu van Social Deal zat een soep en een broodje of salade naar keuze. Je kan kiezen uit twee soepen. Paprika-tomatensoep en pastinaaksoep. Ik besloot voor het eerste te gaan. Verder staat er onder andere Gravad Lax, gebakken kastanjeschampignons, een Reuben sandwich met roasted pork en eggs benedict op het menu.  Bij de salades kan je uit drie salades kiezen (rode biet, zalm en eendenbout). Er staan ook nog een aantal uitgebreidere lunchens op en een aantal zoete- en borrel gerechten. Bekijk de menukaarten van Meesterproef online.

interieur meesterproef nijmegen review

Lunchen bij Meesterproef, gang één

De soep werd helaas koud geserveerd. Maar we kregen gelijk een nieuwe. De soep wordt geserveerd met brood van de streekbakker Jorrit. En als ik heel eerlijk moet zijn vond ik dit het lekkerst! De soep was wel oké, maar niet heel bijzonder. Het had wel iets meer smaak mogen hebben. Het is een goede kom soep. De opmaak kan iets beter, het zag er uit alsof ze er iets in hadden gegooid. De pastinaaksoep heb ik ook geproefd, die vond ik lekkerder. Wanneer je gaat lunchen bij Meesterproef moet je er wel wat tijd voor uittrekken. Ook al is het niet heel druk, toch duurt het redelijk lang. Zelf vind ik het geen ramp, want zo konden we gezellig bijkletsen.

tomaten paprika soep lunchen bij meesterproef

Lunchen bij Meesterproef, gang twee

Na even wachten kwam het volgende gerecht, twee Reuben sandwiches en voor mij een salade met zalm. Het vlees komt van de eigen slagerij in Nijmegen, genaamd The Black Fox (daar wil ik ook graag een keer eten). De sandwiches waren oké. De dressing was te overheersend, waardoor de smaak van het vlees helaas weg viel. De salade met zalm viel voor mij ook wat tegen. Eigenlijk kan je niet veel verkeerd doen aan een salade, toch ging het bij mij mis. Er zat namelijk een tiewrap in. Natuurlijk werd er gelijk een excuses aangeboden en kreeg ik weer een nieuw gerecht. Dit moesten ze snel maken, waardoor er voor mij veel te veel crème fraîche op zat. Het gepocheerde ei was lekker en het was goed dat er geen standaard gerookte zalm op zat. Al vond ik wel dat de dressing waarin de zalm had gelegen ook to much was. Zalm heeft een hele eigen smaak, maar die proefde ik niet terug. Verder zat er alleen veldsla op mijn bord. Ik had eigenlijk nog wel iets meer vulling met andere producten verwacht. Avocado zou het bijvoorbeeld nog iets meer smaak geven.

zalm salade meesterproef

Wat vond ik van het lunchen bij Meesterproef

Wat ik heel goed vond was dat ze bewust waren van de fouten. Een fout kan altijd overal een keer gemaakt worden en ze hebben het goed opgelost met nieuwe gerechten en een drankje van het huis (o had ik al gezegd dat de homemade ijsthee heerlijk was?). Toch kunnen dit soort fouten, ook al hebben ze het goed gemaakt, mij er wel van weerhouden om nog een keer te gaan. Zeker omdat er in Nijmegen zo ontzettend veel fijne lunch plekken zijn (zoals Yoghurt Barn) die ook nog eens gemakkelijk in het centrum zitten. Ik zal er dan toch eerder voor kiezen om daar naartoe te gaan. Zonde, want het is een heerlijke karakteristieke plek met een fijne sfeer en een heel veel fijn concept.

munt thee meesterproef hotspot reviewDe prijzen liggen tussen de zes en 15 euro per gerecht wat ik prima vind voor een lunch, vooral als het gemaakt is van lokale producten. Hiervoor krijgen ze van mij wel extra punten hoor. Hoe dan ook ik heb een fijne middag gehad en ondanks de foutjes heb ik wel genoten van het lunchen bij Meesterproef. Soms als het even tegen zit moet je je niet blind staren op de dingen die mis gaan. Het is zonde als je dan de goede dingen niet meer ziet, want die zijn er altijd!

♥ Zou jij nog een keer gaan lunchen bij Meesterproef na de fouten? Wat vind je verder van de hotspot? Wat zijn jouw ervaringen met Meesterproef? 

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com