♥ Hoe kan je het best een backpack inpakken

De reisroute is uitgestippeld, alle backpack musthaves zijn gekocht. De voorpret zit er bijna op, de echte reis fun kan bijna beginnen. Het enige wat je nog hoeft te doen is de backpack inpakken. En dat is niet even makkelijk. Ik heb mijn backpack inmiddels al een paar keer ingepakt en heb zo wel mijn trucjes. Hoe kan je het best een backpack inpakken lees je in de blog.

Deuter backpack voor vrouwen Fututra vario SLEen backpack inpakken is iets anders dan een koffer inpakken. Je hebt veel minder ruimte, je kan minder goed bij je spullen, je wil niet te veel meenemen –je wil echt geen kilo’s voor niks op je bezwete rug dragen- en je laat spullen grotendeels in je backpack zitten –nope, er zijn meestal geen kasten waar je je shirts mooi op kleur kan uithangen-. Je backpack inpakken is bijna een strategische plan en mijn plan deel ik met jou in deze blog. Deze blog is overigens wel een reblog van een oude blog met wat aanpassingen.

Backpack inpakken en musthaves

In een eerdere blog schreef ik over de backpack musthaves en de musthaves reisgadgets van AliExpress,  met deze musthaves kom je tijdens het backpacken heel ver. Maar je hebt natuurlijk nog veel meer nodig. Wat ik allemaal in mijn backpack meeneem en hoe ik mijn backpack inpak laat ik je zien in de onderstaande film. Vergeet het niet in HD kwaliteit te zetten! Super leuk als je de film een duimpje omhoog geeft, maar ik zou het nog veel leuker vinden als je je abonneert op mijn You Tube kanaal.

Je backpack inpakken tips

Rol je kleren op. Je wint hier niet alleen onwijs veel ruimte mee, het zorgt er ook nog eens voor dat je kleding tijdens het reizen niet zo erg in de kreuk raakt.

Neem niet te veel kleren mee. Tel hoeveel dagen je gaat en doe dat door de helft. Neem voor dat aantal dagen kleding mee. Tussendoor kan je heus wel ergens wassen of stap met je shirt onder de douche. Het laten wassen is vaak heel goedkoop, dus waarom extra gewicht tillen als je het jezelf ook makkelijker kan maken. Zorg dat je je kleding kan combineren. Dat je shirt op je rok past, maar ook op de korte broek. Dan heb je al twee verschillende looks. Ga je heel lang op reis, pak dan voor maximaal twee weken.

♥ Schoenen meenemen blijven voor mij een ding, het is lastig. Ze nemen namelijk veel plaats in beslag en je hebt de ruimte nodig. Het is handig om de zwaarste dingen aan te trekken wanneer je gaat vliegen. Kijk wat je echt nodig hebt tijdens het reizen. Ik neem nu Havaiana’s, Teva (handig voor in het water en lange afstanden wandelen) en ik doe mijn Reeboks aan. Vergeet dan niet de schoenen te vullen met spullen. Benut elke open ruimte door het te vullen!

backpacken-wat-meenemen-luchtige -shirts♥ De schoenen doe ik douchekapjes die je altijd in hotels krijgt. Zo houd ik mijn tas schoon.

Neem proefmonsters en vast zeep mee. Vast zeep is veel lichter en neemt minder ruimte in beslag dan vloeibare zeep. Zo neem ik altijd shampoo van Lush in vast vorm mee, heel handig. Koop in ieder geval geen mini’s. Koop lege flesjes en vul het anders met je eigen zeep. Veel voordeliger en veel beter voor het milieu.

♥ Wanneer je naar tropische landen gaat: neem een poncho mee. Daar ben je zo blij mee als je midden in een tropische regenbui terecht komt.

Neem oordoppen mee! Heel fijn als er in de buurt feestjes zijn of je probeer te slapen in een bus vol met mensen.

♥  Investeer in een flightbag! Zo bescherm je je backpack tegen vuiligheid, het blijft langer heel en niemand kan bij je je tas. Doe er wel een TSA hangslot om. Daarnaast is een flightbag kopen veel voordeliger dan elke keer je tas laten sealen.

backpacken deuter

Met mijn geliefde Deuter backpack in de Filipijnen

Strategisch je backpack inpakken

Verdeel je spullen goed backpack. Bewaar de zwaarste spullen dicht bij je rug in de tas. Zo belast je je rug het minst. De licht spullen kan je het best onderin inpakken (klinkt onlogisch he?).

Plaats de dingen die je elke dag nodig hebt altijd boven in de tas of in zijvakken. Zoals de toiletartikelen en zonnebrandcrème. Zo kan je er altijd gemakkelijk en snel bij.

Organiseer je backpack met packing cubes (of zakken) en houdt hierbij rekening met je reisschema. Stel je gaat in het begin van de reis de jungle in en daarna pas naar het strand. Zorg dan dat je jungle outfit bovenop ligt en je bikini met hammandoek (veel praktischer dan een strandlaken) er onder. Zo hoef je niet elke keer alles uit te pakken. De Packing cubes van de Ikea schijnen fijn te zijn, ik heb ze via Aliexpress en mijn vriend heeft ze van de Decathlon. Die zijn steviger en groter dan die van mij.

Ziplock zakjes ikea reizen backpack inpakken

Wie heeft er nog een toilettas nodig als je ziplock zakjes hebt?

♥ Verpak je toiletartikelen in verschillende ziplockzakjes. Dit beschermt de inhoud voor wanneer iets kapot gaat, maar het is minder één grote homp in de tas waardoor je ruimt spaart. Ik sorteer de artikelen op douchespullen, make-up etc.. Door de kleinere verpakkingen kan je het makkelijk overal tussen steken en lege, kleine ruimtes vullen.

Maak een inpaklijst zodat je niks vergeet. Heb je geen zin om er zelf één te maken? Klik dan op → inpaklijst← om het te downloaden. Het is mijn inpaklijst van mijn backpack reis door Indonesië, maar ik gebruik het voor bijna alle reizen.

Zelf wil ik altijd dat mijn backpack onder de 10 kilo blijft. Het wordt anders al snel te zwaar. Niet dat je veel loopt met je backpack op je rug, maar door dit voornemen vind ik het makkelijker om dingen thuis te laten. Daarnaast houd ik hierdoor ook meer ruimte over om dingen mee naar huis te nemen. Wat ik na alle backpack reizen wel heb geleerd is dat je vooral praktisch moet denken en dat je er baat bij hebt om je backpack strategisch in te pakken. Het kost je even energie, maar daar heb je tijdens het reizen veel plezier van!

♥ Wat zijn jouw backpack inpakken tips? ben jij een strategische inpakker of neem je altijd te veel mee?

 

Meer over backpacken kan je lezen op:

7 musthaves reisgadget van AliExpress
Een schoudertas of rugtas als handbagage
Review| Futura Vario SL Deuter backpack voor vrouwen
5 backpack dingen die ik mis
Een rugzak of koffer, wat is handiger?
9 favorieten reisgadgets
10,5 musthaves voor backpacken

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com