♥ Hoe creëer je extra verlichting tijdens de blue mood

Blue Monday hebben we gehad, maar de het is nog steeds koud, donker en grauw. Een snotterneus en de griep hoor je aan alle kanten voorbij komen. De blue mood heeft je zo te pakken, maar daar kan jij iets tegen doen! Met de extra verlichting tips voor tijdens de donkere dagen ben jij zo het zonnetje in huis!

pallet bank vintage decoratieEen gebrek aan energie en gezonde wil, ik moet eerlijk zeggen dat ik er op het moment ook problemen mee heb. Niet omdat mijn goede voornemens niet lukken, maar omdat de griep mij goed te pakken heeft gehad. Anderhalve maand ben ik al aan het snotteren en lig ik met koorts (en soms ook met buikgriep) op de bank. Terwijl ik daar in mijn fleece disney broek lag (hij zit zo lekker warm) bekijk ik ideale foto’s op Instagram. De perfecte zonnige plaatjes van mensen met een perfect lichaam en een brede glimlach komen voorbij. Maar mijn lach word er alleen maar kleiner door en het verlangen naar iets anders dan dit word groter. Het is tijd voor extra verlichting en warmte!

Hoe creëer je extra verlichting tijdens de blue mood

Om je beter, energieker te willen voelen hoef je eigenlijk geen grote veranderingen te doorgaan. Juist van de kleine dingen kan je veel energie krijgen, ook omdat het je zelf weinig kost.

Rozenbos Rheden♥ Frisse lucht

Het is o zo verleidelijk om met de koude dagen binnen te zitten onder een dekentje. Maar frisse lucht is juist heel erg goed als je je mweh voelt. Je neemt veel meer zuurstof op waardoor je lichaam meer energie kan produceren. Waardoor je weer beter kan bewegen en denken. Wanneer het met bakken uit de lucht valt of je van de weg wordt afgewaaid blijf ik natuurlijk ook lekker thuis. Mijn tip is dan zet de verwarming niet te hoog, trek in plaats daarvan een dikke trui aan en ventileer goed. Zo word je veel minder moe en futloos.

♥ Geniet bewust van kleine dagelijkse dingen

Een kop koffie in de ochtend om wakker te worden, verse bloemen die de kamer opvrolijken, je favoriete liedje op de radio (en vergeet er niet bij te dansen). Het zijn allemaal kleine dingen die je al in huis hebt, maar waarvan je het bestaan vaak even vergeet. Leef bewust, pak met al je aandacht een kop warme thee, trek je favoriete kleren aan en hoe heerlijk is om ’s avonds in een schoon bed te stappen. Geniet van al deze kleine dingen en je zal een vele fijnere dag hebben. Geluk zit juist in de kleine dingen.

festival outfit primark

Dans door de kamer

 ♥ Zorg voor veel licht

Ik weet niet hoe  jouw kamer er uit ziet, maar hier kan het best donker zijn. En als je ergens energiek van wordt is het wel licht. Schijnt de zon een beetje, ga lekker naar buiten en doe vitamine D op. Het is niet heel goed voor je huid maar de zonnebank is soms mijn alternatief. Al doe ik dit niet vaker dan één keer per twee maanden in de winter. Maar het geeft mij weer even energie en het droogt de eczeem uit. Maar goede verlichting in huis is ook belangrijk. Zelfs overdag als je denkt dat het niet veel uitmaakt heb ik toch vaak het licht aan. Het geeft net iets meer licht waardoor je wakkerder wordt. Dus ga die mooie lampen kopen en verlicht je zelf met extra licht in huis!

verlichting karwei

♥ Mediteer en leer

Je mindset is belangrijk in een blue mood. Bekijk alles positief en vol frisse moed. Ik probeer een ochtend ritueel te creëren volgens the miracle morning. Volgens de methode word je hierdoor elke dag blijer wakker en productiever. De perfecte verlichting dus. Ik ben het nog aan het vormgeven, maar het gaat er om dat je voor acht uur (oké dat is dus een klein detail dat nog niet is gelukt) een uur dingen bewust doet. Ik begin al drie dagen mijn dag met mediteren via de app headspace. Zo kan ik mijn gedachten ordenen en mijn hoofd leeg maken. Daarnaast hoor je te bewegen (yoga it is), te leren (yay voor podcasts) en doelen voor de dag te stellen. En dit zonder een doeljunkie of kickverslaafde te worden. Balans is de key.

verlichting bullet journal miracle morning koffieOf the miracle morning voor mij werkt kan ik nog niet helemaal zeggen, maar hiermee bewust bezig zijn (ook met bullet journaling) geeft mij al zo veel meer een doel aan de dag en het laat mij bewuster leven. Zonder afleiding van de neppe social media wereld met de perfecte plaatjes. En dat is een heel fijn gevoel.

Om de blue mood echt te kunnen verslaan gaat het er om dat je goed kijkt naar jezelf en niet wat anderen doen en denken. Kijk naar wat je allemaal al hebt. Creëer een fijne leefomgeving met voldoende licht en frisse lucht, doe dingen die je leuk vindt en energie geven. Kijk niet langer naar het zogenaamde perfecte leven van andere, want daar heb jij niks aan! En als je even een off day hebt gun het jezelf ook om een lekker warm bad te pakken of een Netflix marathon te houden. Want rust heb je ook nodig om energie te krijgen!

♥ Van welk kleine dingen in je leven wordt jij het gelukkigst van? Hoe creëer jij verlichting wanneer je last hebt van de blues?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com