♥ Het verhaal achter de sterren tattoo (& tattootips)

Na 14 jaar twijfelen heb ik het eindelijk gedaan. Ik heb een tattoo laten zetten, bam! Vanaf mijn 16e twijfel ik en ineens dacht ik leef nu en nu vind ik het nog steeds mooi. Dus waarom zou ik het niet doen? Wat ik heb laten zetten, waarom en waarom ik twijfelde? Lees snel verder en vind het antwoord!

blij met sterren tattoo op polsWaarom twijfelde ik over een tattoo?

Het antwoord op de vraag is opzich wel makkelijk, het is namelijk voor altijd. Vind ik het voor altijd mooi? Geen flauw idee, ik weet wel dat ik het zo ongeveer de helft van mijn leven het mooi vind. Aangezien ik al redelijk op leeftijd ben, ja ik ben waarschijnlijk ouder dan je denkt (tenzij je het antwoord al wist of goed kan rekenen want het antwoord staat in de inleiding), ben ik denk ik nu wel in staat om een volwassen en doordachte beslissing te nemen. In de 14 jaar is mijn mening niet veranderd, alleen de plek. Maar ik denk dat ik deze plek nu ongeveer 10 jaar wil, dus dat lijkt me ook wel redelijk standvastig.

tattoo laten zetten jeanEen andere reden waarom ik twijfelde was dat ik niet meer wil dan één tattoo. Het schijnt namelijk dat tattoo’s verslavend zijn. Ik ben benieuwd of het ook zo’n uitwerking heeft op mij. Ik hou je op de hoogte 😉 . De derde reden waarom ik twijfelde was dat er belangrijke mensen zijn in mijn leven die het niks vinden. De mening van hen vind ik belangrijk, maar ik werd ineens wakker met het idee het is mijn leven en ik wil het al zo lang. Ik doe het gewoon! De grap is dat ik het bijna niemand vertel (ik heb het puur voor mezelf gezet) en ze hebben het niet eens opgemerkt. Nu komt het misschien ook wel doordat het niet echt t-shirt weer is. Maar zelfs met de mouwen opgestroopt zien ze het niet.

tattoo op pols laten zetten

En nee, het was niet heel pijnlijk.

Een sterren tattoo; de plaats en de betekenis er achter

Ik heb een sterren tattoo op mijn linker pols gezet, een beetje aan de binnenkant. Ik ging voor een pols omdat ik zo altijd makkelijk naar mijn sterren tattoo kan kijken als ik daar behoefte aan heb. Eerst wilde ik het op mijn voet zetten, maar dan is het kijken in de winter zo lastig. Daarnaast koos ik voor mijn linkerpols, omdat het dichter bij mijn hart staat en ook omdat mijn horloge daar zit. In sommige situaties vind ik een tattoo niet gepast (stom eigenlijk dat de maatschappij nog zo oordeelt over mensen met tattoo’s), de band van mijn Daniel Wellington horloge verbloemt de sterren een beetje. Het originele plan was om de sterren iets meer in het midden van de pols te zetten ten hoogte van de horlogeband. Jean wilde de tattoo wel daar zetten, maar ik moest er rekening mee houden dat er een kans is dat de tattoo daar sneller slijt. De huid beweegt daar namelijk veel waardoor het schuurt. Wanneer je een grotere tattoo zet op de pols is het effect daarvan kleiner dan wanneer je een kleine tattoo zet. Daarom besloot ik de sterren tattoo iets lager te zetten en iets meer aan de buitenkant. Uiteindelijk vind ik het mooier, het is ook iets minder standaard.

sterren tattoo vlak na het zetten

Sterrentattoo vlak na het zetten

Een sterren tattoo is natuurlijk niet mega origineel (dankzij Sterretje is het zelfs een beetje verpest), maar ze betekenen voor mij zoveel dat het eigenlijk het enige is wat ik wilde zetten. Het is niet zozeer dat ik geloof dat wanneer je overlijdt je bij de sterren bent, maar ze staan voor mij wel symbool voor de dierbaren die ik heb verloren. Wanneer ik ’s avonds op straat loop en ik kijk naar boven naar de sterren dan denk ik extra aan ze. Dan weet ik dat ze over mij waken, dat ze me steunen, maar ook dat ik nog het leven heb en dat ik er alles aan moet doen om het zo mooi mogelijk te maken. De sterren geven me kracht en extra doorzettingsvermogen. Nu hoef ik alleen niet meer op een heldere avond te wachten, ik hoef alleen maar naar mijn tattoo te kijken. Ik kan niet voor iedereen een ster zetten, de twee sterren staan symbool voor het mannelijke (grote ster) en vrouwelijke (kleine ster) geslacht.

Wat als je ook een tattoo wil & andere tattoo tips

Het allerbelangrijkst is dat je er 100% achter staat. Je wil niet de volgende dag wakker worden en er spijt van hebben. Het verwijderen schijnt namelijk erg pijnlijk te zijn. Om te voorkomen dat je geen spijt krijgt is het handig om rekening te houden met de volgende punten:
Denk er goed over na of je het wel echt wilt of dat het meer een bevlieging is. Wellicht is 14 jaar nadenken wat aan de lange kant, maar je kan het maar beter zeker weten.

Sterren tattoo

Sterren tattoo twee weken later

Zet een tattoo met een betekenis. Super leuk al die trend gevoelige tattoo’s. De mandala tattoo is nu heel hip, maar wat vind je hier over 10 jaar van. Zo’n 10 jaar geleden waren de tribalbanden om je bovenarm über hip, maar de meeste zullen daar nu ook wel spijt van hebben. Wanneer je een tattoo zet met een betekenis staat je tattoo symbool voor iets, voor een moment in je leven. En een herinnering is altijd mooi.

Zet een tattoo voor jezelf en voor niemand anders. Je moet je tattoo zelf mooi vinden, jij moet er mee leven en niet je stoere vriendin die er ook één heeft en je aanspoort om het ook te laten zetten. Er is ook een andere zijde, mensen die het juist afschuwelijk vinden en je ompraten om het niet te doen. Ook hiervoor geldt het is jouw lichaam en jouw leven!

Zet de tattoo op een plaats die jij mooi vindt en houdt rekening met eventueel bewegend huid. Leuk een tattoo op de onderbuik bij vrouwen, maar wat als je zwanger raakt. De tattoo rekt dan ook uit. Denk dus goed na over de plaats. Overleg dit ook met de tattoo artist als je twijfelt, zij kunnen er veel meer over vertellen.

sterren tattoo op polsHet is nu anderhalf maand geleden dat ik het heb gezet en ik ben er elke dag nog super blij mee. Nee, ik heb zeker geen spijt! Misschien alleen dat ik het niet eerder heb laten zetten.

Heb jij een tattoo? Wat is jouw verhaal achter de tattoo? Als je er geen hebt, wil je er een of is het niet jouw ding?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

18 reacties

 1. Manon schreef:

  Wauw wat ontzettend tof Mandy! Ik heb echt een heel kleintje en wil er graag nog een bij maar daar denk ik toch ook al 2,5 jaar over na haha binnenkort maar gewoon doen denk ik aangezien ik van mijn andere nog geen moment spijt heb gehad 🙂

 2. Nesrin schreef:

  Wat leuk die sterren. Ik zal waarschijnlijk zelf nooit een tattoo zetten maar ik vind het wel altijd leuk om het bij anderen te zien.

 3. Jantine schreef:

  Mijn man en ik hebben er vrijdag allebei een laten zetten, een waar de semicolon in verwerkt is. Vrijdag was het een jaar geleden dat hij een nacht vermist was, en een zelfmoordpoging deed die gelukkig niet gelukt is, en zelf heb ik een dysthyme stoornis (chronische depressie …). De semicolon is de plek in de zin waar die had kunnen stoppen, maar waar de schrijver ervoor heeft gekozen om door te schrijven; daarmee staat hij symbool voor het ervoor kiezen om door te gaan met leven, al zou je soms wel willen stoppen.

  Bij mij is die semicolon verwerkt in een bijbeltekst: 1 corinthiërs 13:13, de tekst over hoe geloof, hoop en liefde overblijven, en de belangrijkste daarvan is liefde. Bij mij staan die drie dingen aan de basis van waarom ik nog leef: geloof, waardoor ik altijd toch een steuntje in de rug heb gevoeld, en wist dat ik niet zo helemaal alleen was als ik me voelde. Hoop, tegen alle wanhoop in, dat er ook weer een keer mooie momenten zijn, want in het verleden kwamen er na de wanhopige periodes ook weer mooie momenten. Liefde, weten dat mijn ouders, familie, en tegenwoordig mijn man me ontzettend zouden missen (net als ik hem ontzettend zou hebben gemist), en dan maar blijven voor hen al doe ik het niet voor mezelf. Die tekst is voor mij dus heel erg belangrijk.

  Dan een hartje, bloemetjes en blaadjes eromheen, die een beetje achter de tekst wegvallen, als symbool dat er leven en mooie dingen zijn, ook al zie ik ze niet vanuit deze hoek.

  Het is een heel verhaal geworden, zoveel betekenis kan er dus in een eigenlijk best klein plaatje zitten 😉

 4. Ik maakte laatst ook een artikel over mn tattoo. Ik heb fighter op mn linkerpols staan! Ook zodat ik er dagelijks naar kan kijken!

 5. Jenn schreef:

  Mooi om te lezen! Ik heb er zelf geen en twijfel wel eens, maar voorlopig neig ik meer naar nee. Ik vind het wel erg leuk om tattoos te bekijken.

 6. Estrella schreef:

  Mooie tattoo! Ik heb zelf een klein sterretje precies aan de binnenkant van m’n pols. Alleen is die ‘open’, niet ingekleurd zeg maar.

 7. Sabine schreef:

  Cute! Hier een groot liefhebber van tattoo’s..8 op de teller en ben nog niet klaar. Allen met een betekenis, sommige zwaarder beladen dan andere. 🙂 Het kan verslavend zijn idd 🙂

 8. Loes schreef:

  Wauw super mooie tattoo.
  Ik zit zelf te denken aan een zwaluw op mijn enkel. Die staat voor vrijheid en een gezamenlijke tattoo met mijn zus

 9. Ik heb twee grote tattoo’s, eentje op mijn ribben tot net boven mijn heup, en eentje op mijn bovenbeen. Ik heb er absoluut nooit spijt van gehad, omdat ze voor mij echt wat betekenen. Ook zie je die van mij niet, ivm baanmogelijkheden 😉 Maar ik weet zeker dat dit niet de enige zullen blijven haha

 10. Ziet er leuk uit en ook de betekenis erachter (of waar het voor staat), vind ik heel mooi. Zelf zou ik het denk ik niet zo snel doen, ik zou het denk ik namelijk toch snel zat zijn. Maar wie weet verandert dat nog ;-). Op de pols vind ik in ieder geval wel een mooie, stijlvolle plek!

 11. Marjolein schreef:

  Ik wil ook al enkele jaren een tattoo op mijn enkel of op mijn pols. Liefst minder goed zichtbaar, want ivm werk mogelijkheden..
  Ik twijfel tussen een vliegtuigje of wanderlust. Helaas zijn die nu zo populair dat het niet meer origineel lijkt.

 12. Sarah schreef:

  Hij is heel mooi geworden Mandy! en de betekenis erachter is ook heel mooi! En geniaal dat je het niet aan iedereen hebt verteld en dat het ook niet eens iedereen is opgevallen haha!

 13. Rachel schreef:

  wauw wat mooi geschreven! altijd fijn een tattoo met een betekenis liefs,

 14. Andrea schreef:

  Wat leuk dat ik toevallig dit blogje tegenkom. Zo herkenbaar, alleen heb ik mijn tattoo nog niet. De afspraak staat al wel. Ik twijfel ook echt al jaren. Zeker ook meer dan een jaar of 10 en nu eindelijk heb ik een afspraak gemaakt. De reden van twijfel? Hetzelfde die jij noemt eigenlijk. En ik vind het zetten van de tattoo ook gewoon heel eng. Wat als het mega veel pijn doet en ik niet meer wil? Haha. Ik ga een tattoo laten zetten op dezelfde plek als jij die hebt. Ik wil het ook altijd al op mijn onderarm, maar wil niet dat het onder mijn horlogebandje zit. Iets naar beneden was dus logisch en ik vind de zijkant mooi, omdat je het dan van verschillende kanten kan zien. Ik ga een driehoekje plaatsen die staat voor de band tussen mijn zusje, broertje en ik. IK vind het super spannend, maar heb er zoveel zin in!

 15. me schreef:

  ik ga een muzieknoot met hartslag laten zetten! dit is een keuze omdat ik leef voor muziek, zoals ik altijd zeg ; music is my escape. ik ga een arrow laten zetten met als betekenis Inspiration & Faith, in mn nek. heb nog veel meer op de planning staan, begin eerst maar klein haha

 16. Sheelagh schreef:

  Mooi Mandy! Ik zou het zelf niet doen maar vind het wel tof 🙂

 17. Diana Mieczan schreef:

  What a pretty tattoo, sweetie! xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com