♥ Guilty pleasure | pepernoten verslaving (&recepten)

Repost

Je weet dat het fout is en je wilt er mee stoppen, maar ohh nog eentje dan. Dit is echt de laatste pepernoot. Herkenbaar? Stiekem is de pepernoten verslaving niet mijn enige verslaving, maar wel de grootste op dit moment.

Pepernoten

Bron: http://www.nrcnext.nl

Normaal heb ik mezelf best onder controle, maar tijdens de wintermaanden heb ik het soms toch wel moeilijk. Een pot met chocolade- of gewone pepernoten blijft bij mij thuis geen hele week gevuld. Ja, als ik het aanvul. De truc is natuurlijk gewoon niks kopen, maar om de Sinterklaasfeer in huis te halen moet je ze toch echt in huis hebben. Ik koop ze uit principe pas als de goedheiligman in het land is, dus daarmee stel ik mijn pepernotendwang al vanaf de zomer uit. Dan mag je, je best twee weken lang vol eten met pepernoten, toch? Nog 1 dag te gaan… jammer dat de kerst dan voor de deur staat met weer veel lekkere dingen. Heel trots kan ik wel zeggen dat ik me dit jaar goed heb ingehouden, ik heb nog maar één zak leeg gegeten (en nee het was geen mega zak, gewoon een normaal formaat). De tweede zak moet ik nog kopen, al stel ik het nog wel een beetje uit.

Op Pinterest vond lekkere pepernotenrecepten. Speciaal voor de mensen die zichzelf beter in de hand hebben dan ik en nog pepernoten over hebben.

♥ Pepernoten cheesecake

pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake

Ziet de pepernoten cheesecake er niet te lekker uit?! Echt gezond is het niet, maar door de de helft van de hoeveeldheid cheesecake te vervangen door bijvoorbeeld Griekse yoghurt is het al een stuk beter. Wist je trouwens dat je griekse yoghurt of kwark heel vaak kan gebruiken voor een taart om het minder vet te maken? Ik vind het echt een prima vervanger! Samen met kokosvet in plaats van boter. Al zal ik kokosvet niet gebruiken voor de cheesecake.

♥ Pepernoten tiramisu

pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisu

Brenda Kookt post altijd heerlijke recepten, deze versie van een tiramisu hoort helemaal thuis in dit lijstje.

♥ Pepernoten-sinaasappel uit de oven

pepernoten-sinaasappel recept

Bron: Liefde voor Lekkers

Ziet dit er niet overheerlijk uit?! Het grappige is ook dat Philippine er op haar blog waar het pepernoten-sinaasappel recept op staat ons leert wat het verschil is tussen kruidnoten en de pepernoten. Blijkbaar heb ik dus een kruidnotenverslaving…

Ik ga niks bijzonders doen op 5 december, wij vieren kerst met cadeaus. Maar ik ga wel genieten van een zak kruidnoten. Gelukkig zijn ze dit jaar wel nog te vinden in de supermarkt.

♥ Wat zijn jouw sinterklaasplannen? 

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

10 reacties

 1. Wij hebben een spelletjes avond gepland voor morgen. Geen cadeautjes verder. Ik heb voor mijn verjaardag een kruidnoten cheesecake gemaakt en die was erg lekker!

 2. marieken schreef:

  Oeh, die tiramisu ziet er goed uit! Van de gewone pepernoten kan ik best aardig afblijven, die met chocolade is een ander verhaal…..

 3. Rilana schreef:

  Wat ziet dat er allemaal super lekker uit zeg! Vooral die pepernoten tiramisu..

 4. Mariska schreef:

  Ik krijg er vooral heel veel trek van, en dan vooral de tiramisu! Zou je ook chocoladepepernoten kunnen gebruiken in deze recepten?

 5. Diana Mieczan schreef:

  Yummy! That cheesecake looks so good. Happy Monday, sweetie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com