♥ Goede schoenen kopen, doe je dat online of in de winkel?

Hele dagen lopen we op onze voeten en om rugklachten te voorkomen is het belangrijk om op goede schoenen te lopen. Maar de zoektocht naar goede schoenen die ook nog eens mooi zijn is niet zo heel simpel. Het online schoenen kopen zou het iets makkelijker kunnen maken. Er is immer meer aanbod, maar het is wel een hele andere beleving dan in de winkel schoenen kopen.

OOTD-schoenen-zonnebril- schoenen-kopenHet nieuwe seizoen staat alweer voor de deur en de (online) winkels staan al vol met de voorjaarscollectie. Het is de tijd dat we allemaal weer nieuwe kleding en schoenen kopen. Net zoals met kleding moet je je schoenen aan je figuur aanpassen. Je kan niet alle schoenen hebben en daar moet je rekening mee houden tijdens het schoenen kopen. Niemand wordt blij van blaren, likdoorns of zelfs scheven voeten. Goede schoenen zijn nou eenmaal belangrijk. Maar wanneer is een schoen goed?

Wat zijn goede schoenen?

Goede schoenen kunnen niet elke voetproblemen voorkomen, maar het verkleint de kans op onder andere eelt- en rugproblemen. Er is niet één definitie van een goede schoen. Dit komt doordat alle voeten verschillend zijn. Het is net zoals bij kleding. Een a lijn rok is prefect voor iemand met een zandloperfiguur, maar past het totaal niet bij iemand met een appelfiguur. Zo is de ideale schoen pasvorm ook voor iedereen anders.

Wanneer je naar de ideale pasvorm kijkt is het zo dat de tenen niet klem horen te zitten in de schoen, maar je mag ook geen schuif ruimte hebben. Ook moet de wreef en de zijkanten van de voet mooi aansluiten aan de schoen. Zorg dat er geen drukpunten zijn en dat je tenen nog wel kunnen wiebelen. Een stevige lenteas en stevige hielkap zorgen voor de juiste steun. De schoen met stevig en soepel tegelijkertijd zijn. Wanneer je de schoen buigt hoort dat ongeveer bij de bal van de voet te buigen en nergens anders. Wanneer je de neus en de hak van de schoen in tegengestelde richt draait hoort dit moeilijk te gaan, de zool is dan stevig genoeg. De buitenzool is belangrijk. Een te gladde zool zorgt er immers voor dat je minder grip hebt tijdens het lopen. Daarnaast is het belangrijk dat een schoen gemaakt is van materiaal dat lucht en vocht door laat. Hierdoor krijg je geen natte zweet voeten (en blaren).

Manolo Blahnik sex and the city

Herken je de Manolo Blahnik uit Sex and the City?

Online schoenen kopen vs. in de winkel schoenen kopen

Tegenwoordig kopen we veel meer online. Onder andere online bij Schuurman-schoenen koop je de nieuwe biker boots thuis vanaf de bank met een kop warme thee en je favoriete serie op de achtergrond. Het klinkt zo fijn om zo leuke schoenen te kopen, maar eerlijk gezegd weet ik niet zo goed of ik het een goede ontwikkeling vind. Goede schoenen kopen is al zo lastig en via internet al helemaal. Je kan het niet passen, je kan niet even een stukje wandelen om te kijken hoe de schoen aanvoelt aan de voet als je op je winkelmandje klikt. Je kan niet voelen hoe stevig de schoen is.

Ja, natuurlijk kan je de schoenen weer terug sturen als het niet goed zit. Maar de kans dat een maat groter of kleiner ook niet goed zit is best groot. Met kleding kan je dit toch beter inschatten. Daarnaast is de kwaliteit van een kledingstuk minder belangrijk, je krijgt er geen lichamelijke klachten van (tenzij het erg knelt of je bent allergisch voor een stof). Dus je kan met kleding makkelijker een gokje wagen. Wanneer je schoenen in een winkel koopt kan je tenminste gelijk er op letten dat je de goede schoon koopt. Online schoenen kopen kan werken als je weet welk merk schoenen je goed aan de voeten zit. Het voordeel van online schoenen kopen is dat het aanbod groter is. De kans op een schoen die jij helemaal leuk vindt is daardoor groter.

schoenen primark groningen

Tips voor schoenen kopen

♥ Schoenen kan je het best in de loop van de dag passen. Dan zijn ze meestal iets opgezetter dan ’s ochtends.
♥ Pas beide schoenen. Voeten zijn nooit gelijk, zorg ervoor dat de schoen comfortabel zit bij de grootste voet.
♥ Vertrouw niet blind op je maat, je voeten kunnen namelijk veranderen naar mate je ouder wordt.
♥ Zorg ervoor dat de schoen  aan de voorkant een duimbreedte langer is dan de voet.
♥ Loop een stukje, de tenen mogen niet naar voren schuiven en de tenen mogen niet tegen de zijkant van de schoen drukken.

Schoenen kopen is volgens mij echt makkelijker in de winkels, maar ik kan mij wel voorstellen dat als je niet veel tijd hebt dat je het liever online koopt. Daarnaast loop ik vaak vier verschillende schoenenwinkels binnen en dan hebben ze nog niet de schoen die ik er juist zo leuk uit vind zien.  Terwijl je ze online wel voorbij ziet komen. Misschien moet ik het online schoenen kopen toch vaker een kans geven… Als je maar rekening houdt met de bovenstaande tips, want goede schoenen zijn echt beter voor je gezondheid.

Hoe doe jij dat schoenen kopen? Koop je zo online of liever in de winkel?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

3 reacties

  1. Julie schreef:

    Ik bestel toch het vaakst schoenen online. Dan kan ik thuis rustig passen en er even over nadenken voor ik een beslissing maak! 🙂

  2. Dana schreef:

    Het hangt van af waar ik schoenen koop, meestal pas ik ze in de winkel en kan ik ze ergens online goedkoper scoren. Tenzij het TK Maxx of Primark ofzo is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com