♥ Gezonde kruiden thee van Simplici-tea

Een goede kop thee lost alle problemen op. Maar het ene kopje thee is niet het andere kopje thee. Wanneer het om thee draait zijn er veel verschillen in kwaliteit. Aangezien thee drinken echt een genietmoment is, is het het waard om hierin te investeren en te gaan voor echte kwaliteitsthee. Ik was ook super blij toen ik de gezond kruiden thee van Simplici-tea mocht proberen.

gezonde kruiden thee van simplici-tea shineDoor middel van een Instagram winactie van healthyjuf kwam in aanraking met Simplici-tea. Ik geloof echt in de natuurlijke kracht van kruiden en wilde de biologische thee maar al te graag uitproberen. Tot mijn verbazing won ik en kreeg ik een zakje Shine thee thuis gestuurd.

De gezonde kruiden thee van Simplici-tea

De gezonde kruiden thee van Simplici-Tea is ontstaan uit een passie voor gezond leven. Merel, van de fijne blog Healthy Wanderlust, heeft een fascinatie voor de geneeskrachtige werking voor verschillende soorten kruiden. Deze passie deelt ze graag op haar blog, maar door een andere recept kwam ze op het idee om unieke thee te ontwikkelen gebaseerd op plantpower.

verse thee van simplici-teaEen goede kop thee kan een gezond effect hebben op je lichaam en mindset. Een goede kop kruiden thee kan een bron van vitamines en mineralen zijn, dus waarom zou je zomaar een kop thee pakken. Waarom maken we van een genietmoment, niet gelijk een moment om te investeren in ons zelf. Zowel lichamelijk als geestelijk. Simplici-Tea is een uniek theemerk dat verschillende soorten gezonde thee blends aanbied die elk een geneeskrachtige werking heeft op lichaam en mindset.

Niets zo fijn als je opwarmen aan een warme kop thee of om mee te ontspannen na een lange dag. De acht soorten kruiden thee van Simplici-tea hebben elk een ander positief effect op de algehele gezondheid. De kruiden in de thee blends zijn zorgvuldig samengesteld, zo geeft de smaak Boost het immuunsysteem een boost. Dit komt onder andere door de kurkuma die er in zit. Kurkuma is onder andere een ontstekingsremmer en heeft een antibacteriële werking. De smaak Period helpt je door de maandelijkse cyclus en Calm (met onder andere kamille kruiden) laat je helemaal tot rust komen. Ze hebben zelfs theeën speciaal voor kinderen, hoe leuk!

Shine kruiden thee van Simplici-tea

Ik koos voor de Shine kruiden thee van Simplici-tea. Ik heb al een fijne verse detox thee en wilde nu een thee hebben die vooral ingaat op de mindset. Graag wilde ik een thee die mij laat genieten van het moment en die mij de kracht geeft om de rest van de dag minstens zo te genieten.

verse thee simplici-tea shine randwyckJe krijgt de thee per brievenbus post (je hoeft er dus niet voor thuis te blijven) in een hersluitbare stevige zak. Het mooie vormgegeven kaartje legt je uit hoe de thee gezet moet worden. Voor de Shine thee geldt, één theelepel met 75 graden warm water en drie tot vijf minuten laten trekken. Fijn want meestal wil ik snel mijn thee en vind ik 10 minuten wachten te lang. Het watertemperatuur heb ik niet gemeten, maar meestal wacht ik een minuut of tien voordat ik na de keuken loop (ook een geval van eerst dit even afmaken).

shine simplici-tea verse theeTijdens het open maken van de zak komt er een heerlijke aroma je tegemoet. De Shine kruiden thee van Simplici-tea is samengesteld uit groene thee, citroengras, gember, munt, goudsbloem, guaraná, mate, natuurlijke citroen aroma. Het ruikt fris en fruitig. Ik word er blij van! De thee is rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Het geeft je meer energie, motivatie en het vergroot de concentratie. Precies wat ik nodig heb!

De thee is ontworpen als een ware rise and shine thee, de manier om de ochtend energiek te beginnen. Maar ik leef er de hele dag op. Het is echt alsof je even in de zon zit, daar krijg je ook altijd zo’n fijn en energiek gevoel van.

verse kruiden thee van simplici-tea

De werking van de shine kruiden thee:

Groene thee: staat bekend om de aanwezigheid van verschillende fytonutriënten.
Gember: werkt versterkend, opwekkend en hartverwarmend. Zorgt voor meer energie en is een sterke antioxidant.
Munt: werkt pijn verlichtend, verhoogt de motivatie, voorkomt stemmingswisselingen, werkt antibacterieel, bevordert de spijsvertering en is rijk aan vitamines A, C en E.
Goudsbloem: draagt bij aan de gezondheid van de huid.
Guaraná: zorgt voor meer energie, verhoogt de concentratie en heeft een positief effect op de gemoedstoestand.
Mate: reinigt het lichaam en is een sterke antioxidant.
Citroengras: draagt bij aan een frisse en heerlijke smaak die zeer goed past bij de groene thee.
Citroenschil: zorgt voor een verfrissende smaak.

kruiden thee van simplici-tea hangstoel rustenDe thee is mijn extra inzet wanneer ik rust wil vinden in een overvolle agenda. Het drinken van de thee is een geniet break, maar het geeft mij ook weer rust en de energie om daarna weer aan de slag te gaan. Ja, ik ben fan van de unieke gezonde kruiden thee van Simplici-tea. Van oudsher worden kruiden al gebruikte tegen kwaaltjes en dat doen ze niks voor niks. En ookal geloof je niet in de werking van kruiden, dan is de thee nog steeds een aanrader. Want de smaak is heerlijk! Thee drinken is sowieso al een genietmoment, maar met de kruiden thee van Simplici-tea al helemaal. Maak altijd van een situatie een betere situatie en geniet! 

♥ Drink jij wel een bewust een kop thee? Hoe ziet jouw kleine, huiselijke ultieme genietmoment er uit?

Wil je meer lezen over thee? Lees dan:

Tastea Detox thee, werkt het echt?
Verrassende Tea Infusion smaken
9 dingen die je vast niet wist over thee
5 heerlijke theesmaken van Evans & Watson
Homemade Iced Tea

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Jamey schreef:

    Ohh dat klinkt lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com