♥ Genomineerd voor een Liebster award

Van Wendy (van de blog Reismeisje.nl) kreeg ik op Twitter een heel lief Twitter berichtje dat ze mij genomineerd had voor een Liebster Award. Ik moest wel eerst opzoeken wat het was en ik gok dat jullie het ook niet weten. Liebster Award komt oorspronkelijk uit Duitsland (goh) en is speciaal voor beginnende bloggers. Het doel ervan is dat je bloggers beter kan leren kennen. Dit door middel van het beantwoorden van de 11 vragen die de blogger bedacht heeft waardoor je bent genomineerd.

Wendy heeft 11 hele leuke vragen voor mij bedacht die ik graag wil beantwoorden. Hebben jullie trouwens de blog van Wendy al eens bekeken? Bekijk het hier. Ik vind hem echt helemaal top! Maar ik hou ook echt van reizen. Ben je al benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder.

Vraag 1: Wat doe je het eerste als je ’s ochtends wakker wordt?

Ik heb het ‘geluk’ dat ik rustig aan kan doen als ik opsta, omdat ik niet naar werk of school hoef. Daardoor is mijn ochtendritueel ritueel veranderd, lees enorm vertraagd ; ). Als ik wakker word check ik eerst op mijn mobiel mijn what’s appjes en Facebook. Daarna trek ik mijn lekkere warme sloffen aan en sjok ik naar de woonkamer om daar een heerlijk kopje koffie te zetten met de Dolce Gusto en e-mails te lezen. Daarna ontbijt ik met of havermout of cornflakes. Waar ik zin in heb. Toen ik nog ‘normaal’ was sprong ik eerst onder de douche, at ik snel cornflakes tijdens het opmaken en weg was ik.

Heerlijk wakker worden met een goed kopje koffie

Heerlijk wakker worden met een goed kopje koffie

Vraag 2: Als je een dag een man mocht zijn, hoe zou je dag er dan uit zien?

Jeetje, wat een lastige vraag. Ik ben geen feministische vrouw die het heerlijk vind om een vrouw te zijn. Sterker nog ik denk dat man zijn gemakkelijker is dan vrouw zij; je maakt je nooit druk over je uiterlijk (ik heb niks om aan te trekken, mijn haar wil niet zitten), je piekert niet zo vaak, geen maandelijkse periodes en zo zijn er nog veel meer voordelen van man zijn. Maar wat als ik man was voor een dag, poeh. Ik weet echt niet wat ik moet kiezen. Ik denk dat ik het wel leuk zou vinden om het flirt proces vanuit de mannelijke kant mee te maken. Dus dan zou ik gaan stappen als man zijnde, bier drinken (lekker goedkoop) en kijken of ik als man de flirttechnieken van vrouwen wel zou herkennen.

Vraag 3: Wat betekent bloggen voor jou?

Ik ben pas een maandje bezig met bloggen en ik vind het super leuk! Als klein kind hield ik altijd een dagboek bij, ik vond het altijd al fijn om dingen van me af te kunnen schrijven. Maar ik had nooit gedacht dat ik zou gaan bloggen, ook vanwege mijn dyslectie. Na mijn ongeluk moest ik bezigheden vinden om mijn leven een soort van nut te geven, om het leuker te maken. Al snel ging ik allerlei creatieve dingen doen, zoals tekenen, schilderen en cupcakes bakken. Ik ben altijd al creatief geweest, dus dat was voor de hand liggend. Nadat meerdere mensen mij vroegen waarom ik niet ging bloggen over alle DIY projecten ben ik daar echt gaan over nadenken. In eerste instantie dacht ik dat ik het niet kon, te veel werk gezien mijn weinige aanwezigheid van energie, ik vind mezelf geen ster in schrijven en eigenlijk vind ik het nog steeds best eng. Ik ben namelijk niet iemand die zich makkelijk blootgeeft en al helemaal niet in het openbaar. Maar toch heb ik de stap genomen, iets nieuws in mijn leven. Een nieuwe uitdaging in mijn leven en ik ga graag een uitdaging aan. Tot nu toe ben ik erg blij dat ik de stap heb genomen!

Eindelijk heb ik de stap genomen om te bloggen

Eindelijk heb ik de stap genomen om te bloggen

Vraag 4: Welke reisbestemming staat voor 2014 bovenaan je wishlist en waarom?

Ik heb laatst met mijn vriend besproken om in 2014 weer een grote reis te maken. De rondreis door Thailand is inmiddels alweer twee jaar geleden, het wordt dus weer hoog tijd om te gaan. Het is dat reizen duur is, maar anders zou ik het liefst altijd weg zijn. We hebben nog geen bestemming gekozen, maar ik denk dat het een Aziatisch land gaat worden. Landen zoals Chili, Costa Rica, Australië en Nieuw Zeeland staan hoog op mijn lijstje, maar dat is nu helaas te duur voor ons. Als je redelijk budget wil backpacken kom je al snel uit op een Aziatisch land. Ik denk dat het zoiets als Vietnam gaat worden. Ik vind de combinatie natuur en stranden erg mooi. Ik hou er van om redelijk primitief rond te reizen door de jungle. Klimmen over wilde paden, kruipen door grotten, ik voel me dan net een kind in een speeltuin. Maar ik vind het dan wel lekker om na een week te ploeteren lekker te relaxen op een wit strand met een cocktail. Dit hoeft niet in een luxe hotel hoor, mijn voorkeur gaat meer uit naar guesthouses en homestays. Ik ben het liefst zo dicht mogelijk bij de lokale bevolking om het land zo echt mogelijk te leren kennen. Als jij nog een aanrader hebt, ik hoor het graag van je!!

Vraag 5: Wat is je lievelingsgerecht?

Dit is een makkie. Dim Sum!

Dim sum: o.a. Har kau, Su mai en Mango pudding

Dim sum: o.a. Har kau, Su mai en Mango pudding

Vraag 6: Welke eigenschappen aan jezelf waardeer je het meeste?

Mijn positieve instelling. Daarnaast mijn doorzettingsvermogen. Ik ben niet iemand die snel bij de pakken neerzit. Deze combi maakt mijn leven zo veel gemakkelijker.

Vraag 7: Zomer of winter en waarom?

Ook een makkelijke vraag, de zomer. Ik ben echt een warmte mens, ik ben met mijn indo bloed ook niet gemaakt voor kou! Ik zit gewoon beter in mijn vel in de zomer. Al moet ik wel toegeven dat ik ook wel voordelen zie in de winter; de kaarsen, warme choco en uhm volgens mij was dat het. Het is jammer dat je als mens geen winterslaap kan houden, anders had ik het gedaan. Zucht, slippers, zonnebril, warme zon ik mis jullie!

Summer love, alleen mijn haar word niet lichter

Summer love, alleen mijn haar wordt niet lichter

Vraag 8: Hoe zou je beste vriend(-in) jou omschrijven?

Uhm, ik denk zorgzaam, rustig. Dit is eigenlijk meer een vraag voor hen.

Vraag 9: Wat is je favoriete film allertijden?

Dirty Dancing. Hoe cheesy je het ook vindt, ik vind het een heerlijke film. Toen ik een jaar of 12 was keek ik het geloof ik elke dag, ik kende het hele script uit mijn hoofd. Elke zin, dans en melodie. Mijn favoriete scene is niet de einddans, maar als Baby naar Johnny zijn huis rent nadat haar vader haar heeft verboden nog met hem om te gaan. ´Dance with me` Die dans, vol passie, zo mooi om naar te kijken. Weet je niet wat ik bedoel kijk dan hier het fragment.

Vraag 10: Wat vind je het leukste aan reizen?

Goede vraag, ik vind het heerlijk om weg te zijn. Maar waarom eigenlijk? Ik denk de vrijheid, het gevoel van niks moet alles mag. De mooie omgevingen, het (meestal) heerlijke weer, de altijd goede sfeer, geen stress, de vriendelijke mensen, het lekker eten en het ontdekken van nieuwe soms magische dingen/ plaatsen. Ik kan echt meer genieten van alles als ik op reis ben.

Vraag 11: Wat zijn je 3 favoriete merken?

Eigenlijk ben ik niet zo merk gebonden. Ik vind het belangrijker dat een product goed is. Als ik moet kiezen dan kies ik voor Dior voor cosmetica, Zara voor kleding en Samsung voor mobiele telefonie. Dit zijn drie merken waarvan ik al lang producten koop en waar ik altijd wel tevreden over ben.

Nu is het mijn buurt om mensen te mogen nomineren. Ik nomineer MariekenGemma en Martina . De blog van Martina kennen misschien al veel mensen, maar ik vind het toch een nominatie waard! Andere mogen zichzelf natuurlijk ook nomineren voor de Liebster Award. Hoe? Neem de 11 door mij bedachte vragen over en koppel je blog even terug aan All lovely Things.

De 11 vragen die ik bedacht heb zijn:

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Hoe combineer jij het bloggen met je dagelijkse werkzaamheden?
 3. Wat wilde je als klein kind worden? Lijkt het op wat je nu doet?
 4. Wat staat er bovenaan je wishlist?
 5. Wat maakt jou in het leven het gelukkigst?
 6. Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?
 7. Wat zou je graag willen doen, maar durf je eigenlijk niet zo goed?
 8. Welk gerecht kan je het best klaar maken? Kook je dit ook het liefst?
 9. Wat is/zijn je favoriete kleding winkel(s)?
 10. Welke DIY wil je nog heel erg graag uitvoeren?
 11. Wat is je allerleukste accessoire in je huis?

Succes met het invullen!

♥ Is er nog iets wat jij heel erg graag van mij wil weten?

 

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

9 reacties

 1. Marloes schreef:

  Leuk om te lezen!succes met de nominatie!

 2. Michelle schreef:

  Leuk om te lezen! Dirty Dancing vind ik ook echt zó leuk <3

 3. Joke schreef:

  Zo ken ik je helemaal en vooral het reizen, zeg ook altijd als je het kan betalen en je krijgt de kans, ga nu wat van de wereld zien, leef nu en geniet er kan een tijd komen dat het niet meer kan of gaat.
  Hoop dat je wint Mandy, je hebt een mooi blog om te lezen

 4. Gemma schreef:

  Wat leuk dat je me hebt genomineerd! Leuke vragen ook.. Eens wat mooie antwoorden gaan bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com