♥ 2019 draait om genieten van kleine dingen

Welkom in het jaar 2019. Het jaar waarin het gaat gebeuren. Het jaar waarin je de beste versie van jezelf wordt. Maar is dat echt waar het om draait? Draait het niet om genieten van de dingen die voorbij komen in je leven? Om het genieten van de kleine dingen?

genieten van kleine dingen thee rusten

Goede voornemens in 2019?

Mijn eerste blog van 2019. Het begin van het jaar staat voor vele voor een nieuwe start. Voor mij is elke dag een nieuwe start. Nee, elk uur is een nieuwe start. Als je iets wil kan je altijd iets veranderen. Zelf ben ik op door de decembermaand. En misschien ook nog steeds van het verhuizen. Herstel met een hersenletsel gaat ontzettend traag. Denk niet in dagen, weken, maar het gaat in maanden. Goede voornemens zoals vier keer in de week sporten en drie keer per week bloggen zouden mij nu vermorzelen. Ik zou het niet halen, mijn lichaam is daartoe niet in staat. Met als effect dat ik mij nog slechter zou voelen. Veel belangrijker is dat ik iets vind dat mijn situatie nu omarmt, dat ik balans vind. Balans tussen leven, waarderen wat ik heb en rust. Zodat ik volop kan genieten. Van de grote dingen, maar dat ik vooral kan genieten van de kleine dingen! Draait het daar niet om?

Genieten van de kleine dingen

Juist wanneer je kan genieten van kleine dingen, als je die momenten kan waarderen, zal je zien dat de beste versie van jou eigenlijk al bestaat. Want wat is er nou mooier dan een leven vol genietmomenten? Hoe ik dat doe? Ik leef bewust, maak tijd voor mijzelf en ik zorg voor genoeg rust momenten.

verse thee genieten van kleine dingen rotan stoel interieur

Doe dingen met volle bewustzijn

In mijn thuis leven gebeurd niet veel. Maar daardoor heb ik wel geleerd om meer te genieten van kleine dingen. Vroeger pakte ik een willekeurig zakje thee uit de kast en dronk de thee op terwijl ik aan het schrijven was voor mijn masterscriptie. Nu maak ik van thee (of koffie drinken) echt een genietmoment. Ik pak bewust een smaak verse thee (zoveel lekkerder dan zakjes), happy melon is op het moment mijn favoriete smaak, en vervolgens ga ik comfortabel zitten om het te drinken. De theemomenten zijn mij nu heilig! Maar dit doe ik ook met een geur douchegel uitzoeken, of een kleur lippenstift. Er zitten zoveel van dit soort momenten op een dag!

verse thee evan n watson genieten van de kleine dingen

Maak ruimte voor (inner) beauty

Klinkt oppervlakkig, maar door tijd aan je uiterlijk te besteden ben je meer met jezelf bezig. Je voelt je niet voor niks beter na een spadagje. Maak van je dagelijkse routine een spamoment light. Het hoeft niet elke dag uitgebreid, maar neem eens de tijd om je nagels goed te lakken met je favoriete Essie nagellak. Want waarom zou je voor mindere kwaliteit gaan! Mijn favorieten Essie nagellak is op dit moment Petal Pushers. Het is een mooie koele grijze steenkleur met een subtiele rode en blauwe ondertoon.

essie nagellak makeupshoppen review beauty genieten make up

Neem eens de tijd om je lippen te scrubben, vooral fijn omdat ze nu zo droog zijn. Op de webshop van Makeupshoppen.nl vond ik een hele fijne lippenstift scrub. Maar ze verkopen er nog veel meer fijne producten waarmee jij jezelf in het zonnetje kan zetten!

makeup shoppen essie nagellak beauty make up

Zorg goed voor jezelf! Wedden dat wanneer je hier vijf minuten extra voor inplant dat je je zelfverzekerd voelt?! Er bestaan zelfs energy gezichtsmaskers voor drie minuten. Zelf ga ik weinig de deur uit, toch maak ik mij elke dag op. Doordat ik tijd aanmijzelf besteed voel ik mij veel levendiger!

Maar me time zit in veel dingen. Het kan in de gezelligheid van de kaarsen aansteken zitten, in bingwatchen van je favo serie of het verzorgen van je planten. Zoek me time in dagelijkse dingen waarbij je je hoofd leeg kan maken en jezelf kan opladen!

mediteren calm app balans rusten genieten van kleine dingen

Creëer rustmomenten

Om meer te genieten van kleine dingen moet je leren om af en toe minder snel te gaan. De wereld raast als een dolle voorbij soms. Juist door even stil te staan krijg je de mogelijkheid om je zegenen te kunnen zien. Ik doe dat door te wandelen door de natuur. Die rust die daar heerst en de frisse lucht  die mijn hoofd helder maakt. Maar ook probeer ik te mediteren met de Calm app. Kost maar 10 minuten en het geeft je zoveel terug! Een andere optie is een warme douche die je even kan laten ontspannen. Kijk om je heen en zoek je eigen rustpunt in je huis. Zoek elke dagdeel naar één klein moment en geniet daarvan!

verse thee interieur genieten van de kleine dingen rusten zen haarband

Omarm wie je bent, hoe je leven er nu uitziet. Leg je focus op het genieten van kleine dingen. Doe dingen met volle bewustzijn. Haal energie uit die genietmomenten en vanuit daar zullen er alleen maar meer positieve dingen op je pad komen! Op een heel mooi 2019, een jaar om van te genieten!

Van welke drie kleine, dagelijkse dingen heb jij vandaag genoten? Of vergeet je vaak te genieten van kleine dingen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

1 reactie

  1. Jantine schreef:

    Yeaaah raise your hands voor de allerlekkerste pantoffels 😁 we moeten er inderdaad voor waken om niet tijdens het tv kijken ondertussen een half uur van je leven voorbij te scrollen op social media of stiekem nog even je mail checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com