♥ Fotoverslag van CentrO

Het is een beetje mosterd na de maaltijd (eigenlijk wel meer dan een beetje), maar ik wilde jullie toch graag de foto’s van ons uitstapje naar CentrO in Oberhausen laten zien. Daarnaast zijn de drie Koningen nog niet langs geweest, dus ik vind dat het nog mag.

Voor wie CentrO niet kent, wat ik me haast niet kan voorstellen, CentrO is een overdekt winkelcentrum met 70.000 m2 aan winkeloppervlakte waarin ruim 220 winkels zitten. Als je van winkelen houdt dan kan je, je hier zeker een hele dag vermaken. De kerstmarkt is buiten, naast het winkelcentrum en staat daar rond 15 december tot en met 24 december. Speciaal voor de feestdagen zijn de winkels langer open. Je kan shoppen van 11.00 u tot 22.00 uur, knap als je dat volhoudt.

De winkels in het winkelcentrum zelf zijn ook superleuk versierd.

De Kerstbeer in Kaufhof Galeria

De Kerstbeer in Kaufhof Galeria

Mooi versierd CentrO

Mooi versierd CentrO

De kerstmarkt heeft ruim 150 kraampjes en er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Maar wat wij vooral leuk vinden is genieten van een kop warme chocolademelk of glühwein en mensen kijken, want die lopen er genoeg. Nou ja ik doe daar niet meer aan, de rest wel. Het kost mij namelijk te veel energie, ik zoek juist altijd een plek waarbij ik met mijn rug naar het bewegende deel kan zitten. Het plekje waar eigenlijk niemand op het terras wil zitten.

Kijk hoe gezellig dit er uit ziet!

Kijk hoe gezellig dit er uit ziet!

Eigenlijk koop ik nooit iets op een kerstmarkt, ik vind het meestal te kitsch of veel te duur. Maar hier in Oberhausen stonden een aantal kraampjes waarbij ze best leuke dingen verkochten.

Voor de hongerige vogeltjes

Voor de hongerige vogeltjes

Is toch leuk als je sneeuwpoppenkoekjes kan serveren?!

Is toch leuk als je sneeuwpoppenkoekjes kan serveren?!

Leuke homemade zeepjes

Leuke homemade zeepjes

Natuurlijk moest er ook wat gedronken en gegeten worden (kan niet anders bij mijn familie). Elk jaar zien we de Finse viskraam staan, maar we kopen er nooit iets. Wel laten we altijd ons nichtje uit Finland vis meenemen als ze naar Nederland komt. Best raar, toch? Kan je het in de buurt kopen, doe je het niet. We vonden daarom dat we het dit jaar het nu eens eindelijk moesten proeven. Ik ben blij dat we dat gedaan hebben. Het was heerlijk!

Verse gerookte Finse zalm

Verse gerookte Finse zalm

Ik moest zo lachen om het menubord, je kon Seehund bestellen. Hoe vreemd?! Het staat halverwege de kaart. Ik had een normale warme chocolade melk, met slagroom natuurlijk. Mijn moeder had een warme chocolademelk met Brandy, mijn zusje en haar vriend met Baileys en mijn vriend dronk Glühwein.

Lekkere warme chocolademelk

Lekkere warme chocolademelk

Mr. Gingerman!

Mr. Gingerman!

Frosty de nutellapot

Frosty de nutellapot

Het is dat de attractie op de volgende foto voor kinderen is, anders waren we er denk ik allemaal vanaf gegaan.

Mini bobslee

Mini bobslee

Als je naar de kerstmarkt wil, dan kan je het best op een doordeweekse dag gaan. In het weekend is het zo druk, hutjemutje loop je al die 150 kraampjes af en binnen is het net zo druk. Wij hebben dat één keer gedaan, de eerste keer, maar we gaan nooit meer in het weekend. Wat een hel, ik zou er nu helemaal niet meer tegen kunnen. Dit was al druk genoeg.

De kerstmarkt in 'daglicht'

De kerstmarkt in ‘daglicht’

Na de kerstmarkt zijn we weer binnen gaan kijken, o.a. even naar de Zara, DM, Wormland, Bershka en de H&M. Op sommige plekken in het winkelcentrum ging af en toe een sneeuwmachine aan, het leek net alsof het sneeuwde. Zo leuk!

Lichtjes komen bij schemer beter uit

Lichtjes komen bij schemer beter uit

Nog meer kerstversiering

Nog meer kerstversiering

Bij de H&M beautywinkel  hadden ze leuke make-upjes. Ik moest me natuurlijk inhouden om niks te kopen. De prijzen lagen geloof ik tussen de 2,95 en de 7,95 euro. De make-up kits en de lipgloss verkopen ze in Nederland ook. Het palet heb ik hier nog niet gezien.

Mooie H&M make-up

Mooie H&M make-up

Ik zag ook twee dingen die ik graag wilde onthouden voor een eventuele DIY, ergens in de toekomst.

Mooie lamp!

Mooie lamp!

Leuk voor een DIY

Leuk voor een DIY

’s Avonds hebben we buiten aan de promenade gegeten, bij Tijuana. Een super gezellig Mexicaans restaurant. Het restaurant is warm aangekleed en er staat latinomuziek aan, het brengt je helemaal in de Zuid-Amerikaanse sfeer. Als je er voor 21.00 uur bent zijn alle cocktails voor de helft van het geld. Ook de jumbo’s. Echt een aanrader om naartoe te gaan. O, het eten is ook nog eens lekker ;).

Heerlijk eten bij Tijuana

Heerlijk eten bij Tijuana

We hadden vooraf een mandje met knoflookbrood, iedereen (behalve de BOB) had een jumbococktail en een hoofdgerecht. We waren per persoon ongeveer 20 euro kwijt. Niet duur, toch? Ik kreeg mijn hoofdgerecht niet eens op, je krijgt zo veel. Bij het afrekenen kregen we ook nog een suikerspin.

Mocht je volgend jaar naar een kerstmarkt willen dan is de kerstmarkt in Oberhausen echt een aanrader. Helaas duurt het nog een jaar… in de zomer is het CentrO trouwens ook erg gezellig met alle terrasjes buiten. Het is bijna alsof je op vakantie bent.

♥ Ben jij wel een in CentrO geweest?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

12 reacties

 1. marieken schreef:

  Ik ben er een paar keer geweest, maar dat was jaren geleden. Het lekkere eten is me nog het meest bijgebleven 🙂 Die Nutella ziet er trouwens wel erg gezellig uit!

 2. Marloes schreef:

  Dat ziet er gezellig uit!

 3. Manon schreef:

  Leuke foto’s!

 4. Joke schreef:

  Leuk geschreven en volgende keer wil ik ook mee, lekker cocktailtjes en ETEN natuurlijk haha

 5. alexa schreef:

  Toevallig ben ik ook in Oberhausen geweest vorige week ook bij CentrO helaas was er voor mij niet heel veel bij wat ik echt heel graag wilde hebben, zo heb ik weer wat geld bespaard. Leuk artikel! X

 6. Ilsee schreef:

  Ik vind je blog altijd erg leuk om te lezen!
  Wel vind ik altijd dat de foto’s erg klein zijn waardoor ik eigenlijk niet echt kan zien wat erop staat, misschien iets om over na te denken? Ik denk echt dat het een hele verbetering zou zijn als ze een maatje groter worden!

  Verder; keep up the good work!

  • Dankjewel voor je feedback. Heb ik erg veel aan. Ik vind ze zelf ook wat aan de kleine kant. Ik was er afgelopen weekend al mee bezig, maar het werd of heel erg groot of nog kleiner. Hopelijk zijn ze snel zoals ik wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com