♥ Proefparade, foodtrends van 2017

Ja hoor, dit jaar wordt het gewoon weer een gin-tonic zomer en ook de organic en vegan producten horen bij de foodtrends van 2017. Vorige week zondag was de Proefparade en daar toonden ze de foodtrends van 2017. Ik legde de dag vast in een vlog.

foodtrends van 2017 mrgoodiebag

Foto: Mr. Goodiebag

Een achttal exclusieve Food & Food Culture merken kwamen zondag samen in het Hilton Rotterdam. En niet gek dat ze dit jaar voor Rotterdam hebben gekozen als locatie, want Rotterdam is hartstikke booming met alle opkomende conceptstores en hippe tenten. Het was de perfecte locatie om alle nieuwe foodtrends van 2017 te tonen.

Ik deed er fijne inspiratie op, volgde workshops en mijn favoriete stukje van het event was de tastings. Proef je dag mee? Vergeet de youtube film niet op HD kwaliteit te zetten! En vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal via de rode knop!

Foodtrends van 2017

Tijdens de hele fijne dag maakten we kennis met nieuwe producten van acht merken. Wat mij het meest opviel was de Vegan magnum van Professor Grunschnabel.

Professor Grunschnabel

Professor Grunschnabel staat bekend om de zuivel-, gluten-, soy en ei vrije ijs met unieke smaken. Maar bovenal hele lekkere smaken. De drie smaken, banaan, framboos en gember werden in de chocolade gedoopt. Daarna kon je een topping kiezen, ik ging voor hazelnoot en eetbare bloemen. Want wie kan eetbare bloemen nou weerstaan?!

Professor Grunschnabel foodtrends van 2017Heineken H41

Bier, je moet er van houden. De laatste jaren begin ik het steeds meer te waarderen, maar dan met name de speciaalbiertjes. H41 van Heineken is zo’n speciaal biertje. Dit is een Limited Edition van Heineken in de serie ‘Wild Lagers’. Het is een bier met een volle smaak, ik vond het kruidig maar toch ook fris. Een mooie voorloper op een witbiertje.
Leuk feitje: de wilde H41-gist is per toeval ontdekt op breedtegraad 41.
foodtrends heineken h41

Bio+/ Only Organic

Nieuw in de schappen van de AH, de Only Organic Bonensalades. De peulvruchten zijn handig om salades aan te  vullen. Binnen no-time maak je er een vullende healthy salade van. Maar ze zijn ook ideaal voor wraps of couscous. De bonensalades zijn biologisch en zonder kunstmatige toevoegingen en verkrijgbaar in vier heerlijke varianten; Kikkererwten met pompoen, munt en knoflook, kikkererwten met komijn, peterselie en koriander, witte bonen met balsamico, tomaat en basilicum en rode kidneybonen met gember, ui en kaneel. De kikkererwten waren mijn favoriet.
Binnenkort komt Bior+/ Only Organic met iets nieuws, namelijk met verschillende soorten Hummus. De Hummus is verkrijgbaar in drie smaken: original met verse koriander en citroen, Hummus kruiden met basilicum en peterselie en Hummus Chili met chilipepers en cayenne (van mij mocht het wel iets pittiger). Alle varianten zijn biologisch en zonder kunstmatige toevoegingen.

TerraSana, Positive eating

Biologisch eten hoort nog steeds bij de foodtrends van 2017. Tijdens het event maakte ik kennis met TerraSana. Ze introduceerden de compleet vernieuwde biologische Mediterrane lijn. De Italiaanse piadina’s, glutenvrije pasta’s en Spaanse soepen krijgen extra aandacht.
Tijdens het event kregen wij de mogelijkheid om een gerecht te stylen en fotograferen. Ik maakte een Piadina wrap met banaan en de heerlijke notenpasta, hazelnootstukjes en passievrucht.

foodtrends van 2017 terrasanaVerstegen

Iedereen kent Verstegen wel. Maar ze komen nu met 10 unieke mengelingen. De kruiden en specerijen bevatten geen toegevoegd zout. Dit sluit aan bij de steeds verder groeiende behoefte aan gezond en verantwoord eten en verminderde inname van onder andere zout. De mixen vinden hun herkomst in diverse landen over de hele wereld.
Ieder zakje is handig hersluitbaar en voorzien van een smakelijk en eenvoudig te bereiden recept met bijbehorend lijstje benodigdheden.

Yakso

Dit was één van de merken waar ik heel positief over ben geworden. Yakso is het merk voor de biologische consument die graag geniet van de lekkere, gezonde en gevarieerde Aziatische keuken! Organic food behoort ook echt tot de foodtrends van 2017. Waarom ik zo positief was? Yakso word met veel aandacht gemaakt, het is een echt puur product. Het zijn echte producten, waarover is nagedacht. Het wordt gemaakt vanuit liefde voor goed, gezonde en biologische voeding. En bovendien is het een Nederlands product, waarmee ze een positieve bijdrage leveren aan de wereld waarin wij leven. Altijd goed! Tijdens het event maakte ik heerlijke vega springrolls met seitan (een vleesvervanger).

yakso foodtrends van 2017Wagging Finger Gin

Gin- tonic was het drankje van afgelopen zomer, maar het hoort ook bij de foodtrends van 2017. Wagging Finger staat voor no-nonsense, recht door zee met een typisch Nederlandse twist. Klassieke, eerlijke distillaten maar ook verrassende experimenten en een gezonde dosis burgerlijke ongehoorzaamheid (en daar houd ik wel van). Daaruit is  de “American Oak” ontstaan. Een Gin gerijpt op nieuwe Amerikaans eiken. De vaten van 130 liter hebben “slechts” zes weken lang de Gin in zich gehad. De vanille-toon, de frisheid van verse Gember en zelfs een licht rokerige invloed proef je erin terug. Wagging Finger keert terug naar de basis en laat het publiek kennis maken met de prachtige distillaten die in Nederland gemaakt worden.

gin foodtrends van 2017The Ferment Company

The Ferment Company heeft een range van biologische fermentstarters gelanceerd om zelf kefir (water- en yoghurtkefir) te maken. Een product waar ik helemaal nog niet bekend mee was, maar waar ik heel erg enthousiast over ben geraakt! Kefir wordt al duizenden jaren geconsumeerd in het Kaukasus gebergte, waar ‘kefir’ een goed gevoel betekent en wordt geassocieerd met gezondheid, vitaliteit en een lange levensduur. Hoe het precies werkt daar ga ik nog een keer over bloggen.
Kefir foodtrends van 2017Het was een heerlijk event in het mooie Hilton, waar we nog een kijkje kregen in de keuken van Roots, het restaurant van het Hilton. Tip; bestel de speciaal in klei klaargemaakte rib eye. Een stukje perfect vlees! De foodtrends van 2017 voorspellen een mooi en gezond voorjaar.
Welke foodtrends van 2017 zijn jouw favoriet? 
Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Dionne schreef:

    Oooh wauw! Dat ziet er goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com