♥ 4 x Favoriete vervoersmiddelen op vakantie

De vakantie begint zodra je de auto instapt. Of pas als je aan boord zit van het vliegtuig? Er zijn verschillende manieren om op vakantie te gaan.

filipijnen onbewoond eiland expeditie el nido coron buhay islaDe vakantie voorpret zit er op en je bent klaar met je koffers of backpack inpakken. De vakantie kan beginnen. Voor de één begint het pas als je aankomt op plaats van bestemming, maar voor mij begint het al bij de reis er naartoe. Het moment wanneer je de deur achter je dicht trekt is het begin van een nieuw avontuur.  De laatste jaren ben ik met verschillende vervoersmiddelen op vakantie gegaan. Het ligt aan de type vakanties welke vervoersmiddelen op vakantie ik het fijnst vind.

Favoriete vervoersmiddelen op vakantie

♥ Het vliegtuig voor verre bestemmingen

Logische is het dat het vliegtuig het hoogst scoort bij favo vervoersmiddelen op vakantie naar de andere kant van de wereld. Ja, je kan er ook met andere vervoersmiddelen naartoe, maar het kost veel meer tijd en energie. Met het vliegtuig ben je er toch het snelst. Mijn favoriete luchtvaartmaatschappij is Singapore Airlines. De mensen zijn onwijs vriendelijk, de service is meer dan goed, het eten is lekker, al het apparatuur is luxe en je hebt ook nog eens veel ruimte. Al heb ik met mijn 1.58 meter niet heel veel ruimte nodig. Met als voordeel ook nog eens dat je een stop over hebt in Singapore. Wat een fantastisch vliegveld is dat! De stad zelf moet ik nog steeds een keer ontdekken.

rugtas als handbagage vliegen filipijnen♥ Roadtrippen met de auto

De auto scoort al jaren een hoge plek wanneer het aankomt op de favorieten vervoersmiddelen op vakantie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was in 2017 de auto nog steeds het meest gebruikte vervoersmiddel om op vakantie te gaan. De auto heeft ook veel voordelen. Het grootste voordeel is de vrijheid die je hebt. Heb je even genoeg van het reizen dan stop je. Wil je een later vertrekken dan kan dat makkelijk. Autovakanties zijn vooral ideaal in Europa. Vroeger toen ik nog een kind was reden we altijd met de auto naar Zuid- Frankrijk en Spanje. Hoe we dat toen zonder airco deden vraag ik mij stiekem nu wel af… Nu vliegen we vaak naar Spanje en huren we daar een auto. Een mooie combinatie van de favorieten vervoersmiddelen op vakantie

met de auto op vakantie budapest

Met de auto op vakantie naar Boedapest

♥ Met de touringcar naar Parijs

Na vliegen en de auto, scoort de touringcar hoog op de favorieten vervoersmiddelen op vakantie lijst. Na vele jaren is de touringcar nog steeds inmens populair, vooral bij stedentrips. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit met een touringcar op vakantie geweest. Wel ben ik met school een keer in een touringcar naar Parijs, Londen en Kopenhagen gereden voor een stedentrip.

vervoersmiddelen op vakantie touringcar bus filipijnen reizenJe stapt in je hoeft niet meer over de reis na te denken. Je kan lekker je stoel achterover doen en het relaxen kan beginnen. Het gezellige was toen dat je iedereen kende aan boord, dus de rit was super gezellig. Voor mij zal dit wel prima werken met een stedentrip, voor langere vakanties wil ik toch meer vrijheid. Je zit namelijk wel vast aan het programma. Toch kan je het tegenwoordig wel soepeler indelen. Bij www.bakreizen.nl kan je bijvoorbeeld kiezen voor een all in concept. Je kan kiezen wat je wel en niet in je reis wilt en dat maakt het voor mij interessanter.

Met de trein

De Trans-Mongolië express staat al jaren hoog op mijn to travel lijst. De treinreis van Moskou dwars door Siberië en Mongolië naar China. Tijdens deze reis draait het niet om de bestemmingen (ookal zijn ze prachtig), maar om de reis zelf. Reizen met de trein is een ervaring. Zelf heb ik in Thailand onder andere met de (nacht)trein gereisd en het was een leuke en unieke ervaring. Met de trein kan je gemakkelijk middellange afstanden afleggen. Je kan vaak veel meer bagage meenemen en de ene trein is nog luxer dan de ander. Daarnaast hoef je er ook geen drie uur van te voren aanwezig te zijn, dus je spaart in vergelijking met het vliegtuig ook heel wat tijd. Zo was ik met ICE ook veel sneller in Berlijn dan wanneer ik was gaan vliegen.

bombardier hoofdstation berlijn db vervoersmiddelen op vakantie trein

Bijzondere vervoersmiddelen op vakantie

De bovenstaande vervoersmiddelen zijn toch wel echt de favorieten vervoersmiddelen op vakantie. Maar op plaats van bestemming worden er ook bijzondere vervoersmiddelen gebruikt. De één nog avontuurlijker dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan een Tuk Tuk in Azië, de Jeepney in Filipijnen, kamelen in de woestijn, met de fiets in steden en met een open jeep verken je natuurlijk de savanne. Mijn meest bijzondere vervoersmiddel op vakantie was toch wel een expeditie in de Filipijnen. Eilandhoppend ging ik van El Nido naar Coron.

filipijnen expeditie el nido boot paradijsWelke vervoersmiddelen op vakantie je ook kiest, let altijd op de veiligheid. Je wilt natuurlijk heel aan komen op vakantie. En geniet ook van de reis, want daar begint je vakantie al!

Welke vervoersmiddelen op vakantie hebben jouw voorkeur? En wat is het meest bijzondere vervoersmiddel waarmee jij wel eens hebt gereisd?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com