♥ en de reis gaat naar… Bali

Witte stranden en verse kokosnoten. Warm weer en lekker eten. Vandaag ga ik weer op reis en dit keer gaat de reis naar het paradijselijke eiland Bali. Hoe en wat en waarom ik weer terug ga naar Bali lees je in de blog.

bali gunung kawi sebatu reizen backpacken indonesieMijn vriend en ik wilde een weekje op vakantie in mei. Het plan was Rome, maar de vliegtickets waren best duur en zeven dagen in een hotel in Rome is niet te betalen. AirBnb  (boek je AirBnb met 30 euro korting via deze link) maakt het wel wat aantrekkelijker, maar toch is het duur. Toen zag ik ineens een goede prijs voor een vliegticket naar Bali. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar de weg leidt ons nu dus via Bali.

Waarom naar Bali?

Al eerder heb ik gebackpackt in Indonesië. Toen knuffelde ik met de orang oetangs in Sumatra, hielp ik de locals met het wassen van olifanten in Tangkahan, bezocht ik de Borobudur en Prambanan op Java, Ubud (we verbleven in een verborgen oase in Ubud) en Balagan in Bali, ik dook bij de Gili eilanden en bezocht de mooiste stranden van Lombok. Waar ik ook nog een poging deed om te surfen. Maar waarom ga ik er weer naartoe als ik er al ben geweest?

Orang oetan mannetje sumatra bukit lawang

olifanten wassen met een roze borstel tangkahanHet is heel simpel, Bali is gewoon een heerlijk eiland! Het is er zo prachtig, kleurrijk en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Daarnaast is Bali redelijk goed te betalen en je kan veel kanten op. Je kan er rustig op de prachtigste stranden liggen (al vond ik de stranden op Lombok nog mooier), je kan er actief bezig zijn (denk aan surfen, duiken, yoga-en en hiken), maar je kan er ook verdwijnen in de stilte van de natuur. Het heeft heerlijk en gezond eten, het is nog traditioneel en authentiek (behalve op sommige plekken zoals Kuta dan).

Nur Guesthouse Ubud Bali

Nur Guesthouse in Ubud

Wat ook fijn is dat je voor relatief weinig geld in de prachtigste accommodatie kan overnachten, vaak boek ik ze met Booking.com. Maar ook met een klein budget vind je nog steeds fijne plaatsen om te overnachten. Daarnaast is het redelijk makkelijk te bereizen op het eiland en kan je makkelijk de mooiste tempels bezoeken. Ik verheug mij al om lekker rond te rijden op de scooter en zo Bali te verkennen.

Wat ga ik doen en waar gaan we naartoe in Bali?

We hebben nu twee weken de tijd om rustig het eiland te verkennen. De vorige keer was ik er maar een weekje. Eigenlijk is twee weken Bali al te kort. Er is genoeg te zien en te doen in Bali. Dus twee weken heb je eigenlijk wel nodig wil je echt iets zien van het prachtige eiland.

bali ontbijt bali budaAlleen de eerste nachten zijn geboekten in Canggu. Eerlijk gezegd ga ik er wel met gemengde gevoelens naartoe. Instagram staat vol met fijne plaatjes van Canggu en iedereen vind het er geweldig. En dat is een beetje mijn punt….ik houd enorm van onontdekte plekken waar je meer locals tegenkomt dan backpackers.

Toch hebben wij hiervoor gekozen omdat het een uurtje van het vliegveld af ligt en er toch veel goede verhalen over rond gaan. Er zijn veel fijne eettentjes, strandtenten en mooie strand waar je naartoe kan gaan. Ik denk dat het een prima plek is om bij te komen van de jetlag en te wennen aan een andere cultuur. Voor mijn vriend is het de eerste keer dat hij naar Azië gaat.

bali rijstvelden ubud TegalalangUbud kan je natuurlijk niet overslaan als je naar Bali gaat. De rijstvelden zijn daar prachtig! Misschien gaan we ook naar Sidemen, het schijnt echt heel mooi en rustig te zijn. Nusa Penida staat hoog op mijn lijstje en ik denk dat we weer afsluiten in Canggu. Maar dit ligt allemaal nog niet vast dus we kunnen nog schuiven.

Backpacken in Bali?

Ik heb mijn Deuter backpack speciaal voor vrouwen ingepakt, dus de reis naar Bali valt onder backpacken. Wel gaan we het rustig aan doen, we willen niet te veel en te snel reizen. We gaan maar twee weken en we willen niet helemaal vermoeid thuis komen. Dus we kijken hoe het loopt en gaan gewoon genieten van alles wat op ons pad komt. Heerlijk de vrijheid, één van de dingen die ik altijd mis van het backpacken thuis. Vanavond vliegen we met China Southern, via Londen en China naar Bali.

yoga ubud nur guesthouse

Er verschijnen gewoon blogs online terwijl ik op vakantie ben. Ik geloof dat het internet op Bali best goed is, dus ik zal nog online komen wanneer het kan. Wil je als eerst de Bali foto’s zien? Volg mij dan op Instagram. Heb je Bali tips, laat ze gerust achter! En of ik het zonde vind dat ik voor de tweede keer naar hetzelfde ga terwijl er nog zoveel te zien en te ondekken is op de wereld? Nee, want als je geniet is nooit iets zonde!!

Wat vind jij van twee keer naar dezelfde bestemming op vakantie gaan? Wat zijn jouw Bali tips?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com