♥ Een dagje Amsterdam

Begin mei was ik een dagje in Amsterdam, op bezoek bij het zusje van mijn vriend. Aangezien ik die dag zoveel foto’s had gemaakt leek het mij leuker om er een aparte blog over te schrijven in plaats van alle foto’s in een Eén beeld zegt meer dan duizend woorden blog te proppen (= overkill aan foto’s). Ik heb de dag vastgelegd in foto’s, ik heb dus een echte plog voor je. Kijk je met me mee?

Onderweg naar Amsterdam

Onderweg naar Amsterdam

Wat kom je onderweg toch altijd veel leuke dingen tegen als je in Amsterdam loopt. Mijn vriends zusje woont trouwens aan het IJ kant. oude auto Amsterdam

Sluis Amsterdam Plog

Sluizen blijven iets fascinerends hebben

Lantarenpaal Amsterdam

Wat hebben ze mooie lantaarnpalen in Amsterdam

Varen Amsterdam

DSC01880-1We liepen naar Van Dijk & Ko, een 2500m2 grote loods vol met vintage spullen. Het was maar goed dat we lopend waren, anders had ik denk ik alles meegenomen 😉 . Ik heb uiteindelijk niks gekocht, goed hé?

DSC01882-1

Van Dijk & Ko Amsterdam VintageDSC01895-1

DSC01919-1

De 'hippiebuurt' van Amsterdam

De ‘hippiebuurt’ van Amsterdam

Hier hielden de 'hippies' lezingen over de historie van de buurt

Hier hielden de ‘hippies’ lezingen over de historie van de buurt

Relaxen en genieten van het uitzicht bij Pllek

Relaxen en genieten van het uitzicht bij Pllek

Pllek is gemaakt van oude scheepscontainers, banken zijn gemaakt van pallets en wij zaten in een halve boot omgetoverd tot bank. Het is de creatieve hang-out op het NDSM werf. Stichting Beheer NDSM-werf Oost ontwikkelt de komende jaren de voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord als stadsoase voor creatie, experiment en evenement. Er zijn mensen aan het knutselen, er zijn speeltuinen gemaakt van oude scheepswerfmaterialen en er worden verschillende lezingen en voorstellingen gehouden. De sfeer is echt super, heel relaxt en vrij. Als je in de buurt neemt, neem hier zeker een kijkje!!

Pllek Amsterdam

Drankjes, Pllek, Amsterdam

Ij, Pllek, Amsterdam

Mooi uitzicht op het IJ

DSC01964-1

IJ-kantine, Amsterdam

Cappuccino to go halen bij de IJ-kantine

Door de typische Amsterdamse straatjes onderweg naar de Thai

Door de typische Amsterdamse straatjes onderweg naar de Thai

Eten bij Ocha, het was heerlijk!

Eten bij Ocha, het was heerlijk!

Gevels, Amsterdam

Wat een top naam!

Wat een top naam!

Via het station en de pont weer terug naar de auto en naar huis.

Via het station en de pont weer terug naar de auto en naar huis

Het is toch best leuk om in een stad in je eigen land een keer de toerist uit te hangen (lees: overal foto’s van maken). Je ziet in één keer zoveel meer mooie en leuke dingen. Ik vind de wijken om het centrum heen in Amsterdam eigenlijk veel leuker dan het centrum, dat is altijd zo druk en toeristisch.

♥ Als je in Amsterdam bent, blijf jij dan altijd in het centrum? Of ga je ook wel eens naar de buitenwijken. Wanneer ben jij voor het laatst toerist in eigen land geweest? Waar was je toen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

15 reacties

 1. Reismeisje schreef:

  Leuk leuk! En die Thai zit er zalig uit :-)!

 2. Manon schreef:

  Ahh superleuk, ik ga zondag, heb er al helemaal zin in!

 3. Marieken schreef:

  Cool busje, topshit! En knap dat je geen vintage-spulletjes hebt gekocht, ziet er leuk uit allemaal.

 4. Michaela schreef:

  Een dagje Amsterdam is altijd super, ziet er heel geslaagd uit! Meestal ben ik standaard in het centrum te vinden als ik in Amsterdam ben!

 5. De Dotties schreef:

  Ziet er een gezellig dagje uit! Ik vind dat je op je eerste foto best veel op Demi Lovato lijkt :p Liefs

 6. ines schreef:

  Oh zien er erg fijne foto’s uit!

 7. Julie schreef:

  Ik wou ook zeggen dat je op Demi Lovato lijkt op die eerste foto! 😀

 8. Jorien schreef:

  Wat een lekker dagje zeg! Amsterdam is ook echt heel leuk! Kom er jammer genoeg te weinig.

 9. Diana Mieczan schreef:

  Aww..swoon, those photos are stunning. I so want to visit Amsterdam:) xoxo

 10. Sarah schreef:

  Ik ben maar één keer in Amsterdam geweest (shame on me), maar ik vond het een FANTASTISCHE stad! Ook al heb ik enkel het centrum en dus het toeristische gedeelte gezien. Ik hoop er binnenkort weer heen te gaan en dan ga ik zeker de wijken buiten het centrum bezichtigen. Ziet er super leuk uit, je hebt me overtuigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com