♥ Dromen en belangrijke keuzes maken

De inspirerende quotes vliegen je om de oren; Follow your dreams, dreams don’t work unless you do en ga zo maar door. Cliché, maar wel waar. Als je wilt dat dromen uitkomen dan moet je er voor gaan. Maar ik vroeg mij af wat zijn nou eigenlijk mijn dromen? En welke belangrijke keuzes moet je maken om ze waar te maken?

Today's wisdom #hustle #motivation #inspiration #entrepreneur #girlboss #boss #quote #wisdom #work

Een bericht dat is gedeeld door @stoneandstars op

Al eerder in een blog vroeg ik mijzelf af of ik mislukt ben als 30-er. Ik bedoel mijn leven ziet er niet bepaald uit als het leven dat je als kind voor ogen had. Of wat de maatschappij verwacht. In het 30-ers dilemma artikel kwam ik tot een conclusie waarmee ik tevreden ben. Maar nu een half jaar verder zijn dingen enorm veranderd. Ik woon weer thuis bij mijn ouders en alles lijkt ineens onzeker. Soms veranderen dingen nou eenmaal, het voelt misschien alsof je een stap achteruit zet. Maar eigenlijk is het een stap naar alles is mogelijk. Ik zit niet meer vast in mijn oude patroon (waarin ik niet gelukkig was) en ik heb de mogelijkheid om mijn eigen (wellicht nieuwe) dromen te creëren en waar te maken.

Mijn dromen

En toen moest ik even goed nadenken. Wat wil ik nou echt? Waar word ik nu echt gelukkig van?

♥ Een goede basis

Een goede basis is belangrijk, vanuit daar kan je bouwen. Als de basis goed is kan je dromen waarmaken. Je hebt dan de kracht om belangrijke keuzes te nemen. Een goede basis zorgt ervoor dat je sterk genoeg bent om te werken aan je dromen. Voor mij is een goede basis een regelmatig leven. Optijd mijn rust pakken. Een balans tussen werken, sporten, gezond eten en ontspannen. Maar een goede basis is ook een thuis waar je je veilig en ontspannen voelt. Dat heb ik nu meer, maar ik kijk er ook naar uit om een thuis voor mij alleen te hebben. Ik ben nu dus goed aan het nadenken waar ik wil wonen en op welke manier. Maar de eerste stappen naar een goede basis zijn gezet. Vaak zijn het ook kleine stappen die hiervoor zorgen.

jungletrekking bukit lawang indonesie bloggen

♥ Lopende blog

Als ik naar de toekomst kijk en naar wat ik wil doen dan denk ik dat een goed lopende blog haalbaar is met mijn hersenletsel. Een blog met meer structuur en meer aandacht dan ik het nu geef. En dat is nu niet omdat ik niet wil, maar omdat ik er niet genoeg energie voor heb. Dit hang natuurlijk samen met de goede basis. Ja, ik durf het hardop te zeggen dat ik van mijn blog een succes (wel in verhouding met wat ik kan) wil maken. Ookal vind ik dat best eng, maar dit is wat ik kan en daar moet ik nu eens 100 % voor gaan.

♥ Solo reizen

Dat ik een reisliefhebber ben weet denk ik iedereen wel. Maar ik heb bijna altijd samen gereisd. Ja, ik ben alleen naar IJsland en Helsinki gevlogen, maar dan ging ik bij iemand op bezoek. Ookal liep ik overdag vaak alleen, het is niet alleen alleen reizen. En dat wil ik graag nog een keer doen. Een maand lang ergens in Azië reizen. Helemaal op mezelf aangewezen zijn. Ik ben heel benieuwd welke belangrijke keuzes ik dan maak en waar ik dan tegenaan loop.

belangrijke keuzes, dromen waarmaken♥ Trouwen

Dit klinkt misschien gek in dit rijtje, maar als ik dan toch openhartig doe dan hoort het erbij. Sommige mensen hebben als kind de wens kinderen te krijgen, ik had altijd de wens om te trouwen. De droom had ik eerlijk gezegd opgegeven en het is nog steeds geen must. Maar ja eigenlijk wil ik het wel. Misschien gaat er achter die hoge muur toch een soort van romanticus verschuild. Een dag vol liefde. Een dag waar je het geluk van jou en je partner (wellicht moet ik die eerst nog vinden…) deelt met alle mensen die voor jullie belangrijk zijn, dat is toch mooi?!

The big day pinterest bord staat al vol met trouwinspiratie en het lijkt mij zo ontzettend bijzonder om de perfecte trouwjurk uit te zoeken. Ik heb het ooit van dichtbij mogen meemaken bij een vriendin en dat was al zo bijzonder. Het was zo mooi om te zien dat zij zich op dat moment speciaal voelde. En het idee dat je je op je mooist maakt voor je toekomstige partner is misschien ouderwets, maar I like it.

Belangrijke keuzes

Om dromen waar te maken moet je belangrijke keuzes maken. En ik denk dat de allerbelangrijkst keuze is dat je altijd moet gaan voor het geen waar je zelf gelukkig van wordt. En niet andere. Maak keuzes voor jou en niet wat de maatschappij verwacht. Ga niet voor minder, alleen voor het beste. Want het beste verdien je en soms betekent dat je even hard moet werken, maar daar komen dan alleen maar mooie dingen uit! Ik ga in ieder geval niet meer voor makkelijk en veilig, alleen voor het beste en wat mij gelukkig maakt!

Wat doe jij om je dromen waar te maken?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Dana schreef:

    Mooi om te lezen! Mijn droom is toch wel om een soloreis door Japan te maken. Met trouwen en kinderen krijgen heb ik niks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com