♥ Verzorg jezelf met de bioactive producten van Dr. Organic

Goed eten en regelmatig bewegen zijn methodes om goed voor jezelf te zorgen. Een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest. Maar goed voor jezelf zorgen blijft niet alleen bij sporten en gezond eten. Wat je op je lichaam smeert is net zo belangrijk als wat je binnen krijgt. Dr. Organic is zo’n merk wat hierbij goed stil staat. Ze doen er alles aan om het beste van de wereld te bieden zodat jij het beste uit je skincare kan halen. Dit doen ze op een speciale en verantwoorde manier.

dr. organic moroccan argan oilVoor mij is Dr. Organic geen geheel nieuw merk. Ik gebruik al een paar jaar hun shampoo. Elke keer probeer ik iets nieuws voor mijn droge jeukende hoofdhuid, maar ik kom elke weer terug bij Dr. Organic. Ondertussen gebruiken meerder familieleden het en willen ook niet meer anders. Maar tijdens het Dr. Organic Rooftop Event in het Zoku (wat een dikke aanrader is als je in Amsterdam bent) van MV PR zag ik pas hoe uitgebreid het merk is en ik ontdekte veel fijne producten die ik ga testen.

Wat is Dr. Organic?

In 2009 in de UK ontstaan en vandaag de dag is het in 75 landen en elk werelddeel te koop. Dr. Organic gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten die al actief zijn. Plantaardige stoffen die een lange geschiedenis hebben. De producten zitten vol met organische werkzame stoffen. Zo zie je bij de meeste producten water als eerst op de ingrediëntenlijst staan. Een stof zonder weinig toegevoegde waarde. Dr. Organic heeft water vervangen met de natuurlijke werkzame stof Aloë Vera. Ontzettend slim. De werkzame stoffen zijn bioactief. Dat houdt in dat de specifieke eigenschappen van de ingrediënten tijdens het productproces gegarandeerd behouden blijven. Wanneer de werking van de stof na productverwerking minder is dan 63, 4% dan gebruiken ze het niet.

dr organic skinlotion aloe veraAls je graag wil overstappen naar vega lichaamsverzorging is een stap naar Dr. Organic producten een logische stap. Het is namelijk een laagdrempelig merk en je kan het gemakkelijk kopen bij Holland & Beret (waar regelmatig goede acties zijn). De plantaardige Dr. Organic producten worden alleen verkocht in healthy shops en soms in apotheken. Ze vinden het belangrijk dat ze te koop zijn in winkels die extra aandacht besteden en serieus bezig zijn met gezondheid.

dr organic tea tree

dr organic coconut oil handcreme

 

dr organic skin clear70 % van de ingrediënten zijn organisch. Voor de stoffen die ze niet op een organische manier kunnen verkrijgen zoeken ze naar een duurzame en natuurlijk alternatief. Alle producten zijn vrij van parabenen, SLS, syntetische stoffen, BHT, Petrolatum, DEA, Phthalates, minerale olie en siliconen. Alle stoffen die irritaties veroorzaken en vaak wel in andere huidverzorgingsproducten zitten hebben ze er uitgelaten. Dit maakt het heel geschikt voor mensen met huidproblemen.

dr organic hemp lip balmDaarnaast zijn alle producten dierproefvrij (met als gevolg dat ze het niet in China mogen verkopen. Een grote markt die ze hierdoor missen, maar diervriendelijkheid staat voorop dus daarom missen ze het liever). Een heel groot deel van de producten zijn ook vegan. Behalve de Manuka Honey en Snail lijn. Dit kan alleen verkregen worden door dieren.  Dit doen ze op een zeer diervriendelijke manier. Ze hebben zelfs eigen land in Nieuw Zeeland met bijenkorven zodat ze dit en de kwaliteit kunnen garanderen.

dr organic manuka honey

dr organic charcoal face wash

Verschillende lijnen voor verschillende aandachtspunten

Ze begonnen met zes lijn ondertussen bestaan er 19 verschillende lijnen. Elk lijn heeft zijn eigen werking en aandachtsgebied. Zo is er voor iedereen wel iets wat past bij zijn of haar behoefte.

dr organic hempDe Aloë Vera lijn is bijvoorbeeld geschikt om de gevoelige en droge huid te kalmeren. De Hemp lijn vol met hennepolie (en nee het stinkt niet naar weed, het heeft eerder een sauna geur) is geschikt voor een beschadigde en vermoeide huid. Ik heb hier een aantal producten van ontvangen, met name haarproducten en ik kan niet wachten om het te testen. De Skin Clear is perfect als je een onzuivere huid hebt. De nieuwste lijn de Cocoa Butter staat bekend om de ultra-hydraterende eigenschappen. Ook hier heb ik een aantal producten van ontvangen die ik ga testen. Net zoals de drie nieuwe Pro collagen + Moisturisers. Ze zijn nu nog niet te koop in Nederland. Maar ik ben heel benieuwd of mijn huid er gladder en steviger van wordt.

dr organic pro vallogen moisturisersDe lijnen bestaan onder andere uit shampoo’s (€8,99), skin lotion (€9,99), deodorant (€8,59) en tandpasta (€6,99). Voor elke lichaamsdeel bieden ze bioactieve verzorging aan. Ik was al fan van Dr. Organic, maar na de productpresentatie helemaal. Ik wist helemaal niet dat ze zoveel producten hebben. Waar ik nog enthousiaster van werd is dat ze alleen maar werkzame stoffen gebruiken, zonder irriterende stoffen zoals SLS en dat ze zo bewust bezig zijn om stoffen te vergaren zonder de wereld aan te tasten. Door de producten te gebruiken zorg je dus niet alleen ontzettend goed voor jezelf, maar draag je ook een beetje bij aan een betere wereld.

♥ Op welke manier zorg jij goed voor jezelf en de wereld? Ken jij de bioactieve producten van Dr. Organic? Wat zijn jouw ervaringen hiermee?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com