♥ Dansend door de regen met de Rains regenjas

Doorweekte koude, plak kleren en pandabeer ogen. Je verplaatsen door de regen is o zo vervelend. Hoewel er mensen zijn die kunnen dansen in de regen (hoe dan?), kwam ik laatst in mijn geliefde Rains regenjas er achter dat ik ook eens normaal op plaats van bestemming aan kan komen. Vanaf nu met de mascara nog op mijn wimpers in plaats van op mijn wangen.

rains regenjas w coat wall artIn de film ziet het er altijd zo romantisch uit. Het moment dat de vrouw en de man vol verlangen naar elkaar toe rennen. En dan is het zo ver, eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Heftig zoenend voelen ze niet eens dat het heel hard regent. Nou, in real life ren ik in de regen alleen maar van dakje naar dakje om te zorgen dat ik zo min mogelijk nat word. Maar sinds kort hoef ik niet meer zo hard te rennen.

De Rains regenjas

Het straatbeeld vult zich met de Rains regenjas op druilerige dagen. Het Deense merk is meer dan een handige regenjas, het is een ware fashion must. En toen werd ik nieuwsgierig. Zijn ze echt zo goed? Of is het gewoon hip (is het woord hip nog wel hip…?) om er één te hebben?

rains regenjas reviewDe meest geziene Rains regenjas is de standaard parka. Een moderne interpretatie van een klassieke jas (ja voor een regenjas ziet het er mooi uit, dat moet ik eerlijk bekennen). Maar ik hou niet van standaard dus ik wilde een andere hebben. Van Outdoorsupply mocht ik iets uitzoeken. Outdoorsupply is een webwinkel waar ze alle benodigdheden op het gebied van outdooractiviteiten zoals bijvoorbeeld wandelen en kamperen verkopen. En daar horen ook regenjassen, tassen, speakers en hardloopschoenen bij. Kortom het was voor mij de uitgelezen kans om de Rains regenjas uit te proberen.

De Rains regenjas W Coat in dark teal

Aangezien ik redelijk klein ben en een zandloperfiguur heb leek een Rains regenjas met een taillekoord het beste. Hoe leuk alle fashion trends ook zijn, iets moet wel bij mijn lichaam passen wil ik het aantrekken. Dus ik bestelde de Rains regenjas W Coat. Waar de naam vandaan komt geen idee, maar het model sprak mij aan. Wat ik mij bij de kleur Dark Teal moest voorstellen wist ook niet precies, maar het zag er op de website mooi uit.

rains regenjas w coat dark teal outdoorsupply ootdLevering van de Rains regenjas en kleur

Het duurde iets langer (bijna twee weken) voordat de regenjas geleverd werd, maar ik was al lang blij dat het werd geleverd. Bij heel veel webshops zijn de regenjassen namelijk uitverkocht. Dit geeft wel aan hoe populair de jassen zijn. Het eerste wat opviel was de kleur. Dark teal is een mooi diepe gedempte kleur. Het is een beetje blauwgroen. Persoonlijk vind ik het mooier dan de groene jas waar iedereen in loopt. Het is warmer en rustiger.

Water- en winddicht

De Rains regenjas  is waterdicht tot een waterdruk van 6000mm. Ook door de naden komt geen water door, ze zijn namelijk geseald. De jas is winddicht, wat het een prima jas maakt voor het voor- en najaar. Bij de mouwen zitten twee drukknopen. Door dit te verstellen kan er geen wind via de mouwen naar binnen waaien. Normaal ga je in zo’n jas transpireren, maar Rains heeft hier ook aan gedacht. Door de ventilatiegaten kan je wel je lichaamswarmte kwijt.

rains regenjas outdoorsupply

rains regenjas w coat outdoorsupply streetart

rains w coat regenjas outdoorsupply reviewWat de W coat wel heeft is een verstelbaar taillekoord die mooi is weg gewerkt in de jas. Zo kan je de regenjas vorm geven dat past bij jou lichaam. De tweewegrits zorgt voor meer comfort, ik vind het vooral fijn op de fiets. Tenzij het regent dan laat ik de onderkant liever helemaal dicht. Ik wil natuurlijk zo min mogelijk nat worden. Een rits vind ik fijner dan de drukknopen die je meestal ziet. Ik heb toch het idee dat ik hierdoor beter beschermd wordt.

De Rains regenjas is gemaakt van polyester en polyurethaan (PU), heeft twee afsluitbare zakken en de capuchon heeft een klepje en een koord. De jas komt bij mij tot iets boven de knieën, bij mensen met een ‘normale’ lengte valt het als een gewone jas. Daarnaast zijn de mouwen voor aan de lange kant, maar door de drukknopen heb ik daar geen last van.

outdoorsupply rains regenjas review

Rains w coat regenjas

Wat vind ik van de Rains regenjas?

Ik ben fan van de Rains regenjas! Het is gewoon een mooi, stijlvolle en vooral functionele jas! Ik was droog nadat ik door een mega bui liep. Een sneeuwstorm hebben ik en mijn make up ook overleefd en de jas is ideaal als het waait. Met de kou had ik er mijn leren jas onder aan, maar met een dikke vest heb je het ook lekker warm. Doordat het winddicht is krijg je het niet snel koud. Wel valt de jas groot uit, maar dat is geen probleem als je er rekening mee houdt.
Of ik nu dansend door de regen loop? Nou, ik blijf ondanks ik geen verzopen kat word door de Rains regenjas toch liever binnen als het met bakken uit de hemel valt. Maar soms ontkom je er niet aan en dan zijn de Rains regenjas en ik elkaars grootste liefde.

Hoe dans jij het liefst door de regen? Denk jij er ook wel eens aan om regenjassen of hardloopschoenen te kopen bij een online outdoorwinkel zoals Outdoorsupply?

 

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

5 reacties

  1. Marieken schreef:

    Fijn he, leuke foto’s van je !

  2. Loes schreef:

    Zo’n jas is echt mega chill! Ik heb een soortgelijk exemplaar van America Today, in een mint groene kleur. Ben er echt blij mee.

  3. Eveline schreef:

    Wat een leuke blogpost heb je ervan gemaakt? ik ben ook fan van de Rains coat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com