♥ Donuts en de was doen bij De Wit Wasserij

Is het een donutshop? Een wasserette of een hele hippe bar? De Wit Wasserij is het alle drie in één! De hotspot in Nijmegen zit er al meer dan een jaar maar het is nog een klein geheim in de stad. Nog niet iedereen heeft het gevonden en dat is zonde!

donuts wit wasserij nijmegen hotspotIn eerste instantie loop je er bijna voorbij. Mijn ogen waren altijd gericht op de andere leuke hotspot van Nijmegen; hotel Credible. De Wit Wasserij is van dezelfde eigenaar, Mark Nijhuis, hij zag zijn kans toen het pand te koop stond. Voorheen kwamen er mensen met liefde voor het Nederlandse volkslied binnen stappen nu kan je er de was doen en een donut eten.

De Wit Wasserij; wasserij, donuts & bar

Het lijkt een vreemde combinatie, donuts en de was doen. Al zijn we bijna gewend aan vreemde combinaties, in de sportschool vind je fijne barretjes. En je hebt genoeg lunchtentjes gecombineerd met een winkeltje. Toch klinkt het anders met een TL buizen wasserette. Toch heb je helemaal niet het gevoel dat je bij De Wit Wasserij in een wasserette zit. In tegendeel zelfs. Het voelt aan alsof je in een mega hippe bar zit met een soort van junlge thema waarvan je de helft van in je eigen huis wilt hebben, inclusief de donutbar natuurlijk.

wit wasserij hotspot nijmegen donut bar

wit wasserij nijmegen wasserette bar

Het ontstaan van De Wit Wasserij

Tijdens de vakantie van de eigenaar en zijn vriendin kwamen ze bij een lunchroom/ wasserette waar ze heerlijke koffie schenken. Daar werd het idee geboren. Het voordeel is dat ze er hun eigen was kunnen doen van hotel Credible, maar iedereen kan komen wassen. Ideaal in een studentenstad als Nijmegen. Al is de was bij mama brengen ook makkelijk… Zelf deed ik dat nooit. Ik vond het fijner om het zelf te doen want dan had ik mijn kleren altijd in Nijmegen. Als ik nu in Nijmegen zou wonen zou ik er serieus over nadenken om daar de was te doen. Een nieuwe wasmachine kopen is best duur en daar kan je gelijk even bijpraten met je vrienden. Maakt het wassen een stuk leuker! Naast particulieren maken ook veel andere bedrijven uit Nijmegen gebruik van de leuke wasserij. Support your locals!

donut bar nijmegen wit wasserij

donuts wit wasserij hotspot nijmegen

Donuts en wassen. I Wish You Wash Here

Zes wasmachines, vier drogers, donuts en lekkere koffie. Het is knus, groen, hip, maar je voelt je er gelijk thuis. De sfeer is ongedwongen en de donuts zijn er lekker. Over de wasserij kan ik weinig zeggen, want ik heb er geen was gedraaid. Maar de machines zitten achter het glas en je hoort ze eigenlijk niet. Althans niet dat ik mij kan herinneren.

donut wit wasserij smoothieSamen met Marieken hebben we twee donuts geproefd, een koffie en een smoothie. Alles was stuk voor stuk heerlijk. De donut was lekker luchtig, sponsig (op een goede manier) en vol van smaak. De koffie was goed en de smoothie was een heerlijke frisse vitamine shot. De donuts van De Wit Wasserij zijn niet altijd standaard, ze durven te experimenteren met smaken. Ze verkopen er zelfs hartige donuts, de donut wordt bijvoorbeeld belegd met geitenkaas. De welbekende cronut (ik moet het nog steeds een keertje proberen), maar ook Acaï bowls kan je hier ook kopen. Extra pluspunt; de donuts maken ze helemaal zelf waardoor ze dus super vers zijn!

donut coockies pistache wit wasserij hotspot nijmegen

hotspot nijmegen wit wasserij donut wasserij

Een bar? Wasserij? Werkplek? I DONUT care

De Wit Wasserij vind je in de Hertogstraat 5. Redelijk centraal gelegen. Heb je geen tijd om er een donut te eten, je kan ze ook meenemen. Ideaal. De donut zijn zeer goed geprijsd. Een grote donut to go kost bijvoorbeeld maar €1,75. Daarnaast hebben ze ook was abonnementen. Dus wil je vaker even wit wassen dan kan het voordeliger zijn om een abonnement te nemen. En heb je helemaal geen zin in een donut, koffie of om een was te draaien. Dan kan je er ook op bepaalde avonden je kont draaien op muziek, de wasserette veranderd dan in een heuse bar of laundry karaoke. Maar heb je overdag al trek in een biertje of een andere alcoholisch drankje dat kan dat ook. Ook heb ik er veel mensen zien werken (misschien wel tijdens het wachten op de was). I DONUT care hoe je de veelzijdige plek noemt, De Wit Wasserij is gewoon een leuk en vooral heerlijke plek waar je zeker een keer naartoe moet gaan!

♥ Wat vind jij van plekken, zoals De Wit Wasserij, waar activiteiten (hier wassen en koffie/donuts) gecombineerd worden?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com