♥ DIY| creatief met krijtbord (verf)

Wat doe je op een verboden to blog dag? DIY-en. Eindelijk, en wat is het toch fijn als je bezig bent. Stom dat ik/ je eigenlijk nooit vaker tijd maakt voor andere dingen die ik/je erg leuk vind(t) om te doen. Laat deze DIY een goede reminder zijn. Ik ben er in ieder geval helemaal geïnspireerd door geraakt. Van een snijplank maakte ik een krijtbord van krijtbordverf.

DIY krijtbord maken met krijtbordverfEen tijdje geleden kocht ik krijtbordverf bij de Action voor de Instaswap. Ik maakt van een stukje boomstam een mini krijtbordje. Ondertussen zijn we twee maanden verder en er staat een pot vol krijtbordverf in de kast. Zonde om er niks mee te doen, want je kan er zo veel leuke dingen mee. Bij de Action kocht ik een houten snijplank en ik ging aan de slag. Je kan trouwens ook een dienblad voor de DIY gebruiken of een (oud) fotolijst. Het is een hele simpele DIY, maar het resultaat is zo leuk!

Krijtbord maken, wat heb je nodig?

♥ Krijtbordverf
♥ Houten snijplank of iets anders waar je een krijtbord van wil maken
♥ Kwast
♥ Platte schroevendraaier
♥ Krijt
♥ Groot stuk karton of iets dergelijks om op te werken
♥ Roerstaafje of een prikker

Krijtbordverf DIY krijtbord makenAangezien ik altijd, maar dan ook echt altijd, knoei leg ik eerst een groot stuk karton op de grond. Ik vind op de grond werken altijd het fijnst, maar je kan het natuurlijk ook gewoon op een tafel leggen. Dan begin ik met het openen van de pot met krijtbordverf. Dit kan met een platte schroevendraaier. Je steekt de schroevendraaier tussen de deksel en de pot in, zoals afgebeeld staat op de bovenstaande foto, en je floept de deksel open door het uiteinde van de schroevendraaier naar beneden te duwen. Houd de pot wel vast met je andere hand, want voor je het weet zit alles onder de verf. Vervolgens roer je met een roerstaaf of satéprikker in de verf, meng alles goed.

krijtbord maken met krijtbordverf DIY All Lovely ThingsDe volgende stap is heel simpel, je begint gewoon met verven. Je kan er voor kiezen om eerst de buitenlijnen te verven en dan naar binnen te werken (handig als je geen vaste hand hebt) of je werkt van boven naar beneden (beneden naar boven of links naar rechts etc.).

Krijtbord maken All Lovely ThingsWanneer het gehele oppervlakte bedekt is met krijtbordverf dien je het zo lang te laten drogen zoals vermeld staat op de pot. In mijn geval was dat drie uur. Ook hiervoor is mijn telefoon mijn beste vriend. Door een timer te zetten hoef je niet meer op de tijd te letten, handig! Drie uur wachten staat gelijk aan vier afleveringen Pretty Little Liars. Verleidelijk, maar ik koos ervoor om twee afleveringen te kijken en verder te werken aan de blog. Klinkt minder erg, toch 😉 .

krijtbord maken wachttijdNa het wachten ging er weer een laag verf overheen en daarna heb ik het 24 uur laten drogen. Niet dat dit noodzakelijk is, maar ik kwam er niet aan toe om te beginnen met krijten. Een nacht alles goed op laten drogen lijkt mij wel erg verstandig.

Krijtbord maken eenvoudige DIYEn klaar is je krijtbord! De DIY is zo simpel, maar je kan er leuke dingen mee doen.

krijtbord maken makkelijke DIYZelf heb ik het krijtbord op mijn tafel staan met een leuke quote. Het leuke van een krijtbord is dat je als je er genoeg van hebt het zo kan veranderen. Nu het nog winter is laat ik deze quote er opstaan, maar in het voorjaar komt er natuurlijk iets anders op te staan.

Krijtbord interieur DIYEen krijtbord kan je ook voor een paar euro bij de Action of Flying Tiger kopen, maar dit is toch veel leuker!?! Het is net iets persoonlijker en je bent even lekker bezig geweest.

♥ Heb jij krijtborden in huis?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

26 reacties

 1. kim schreef:

  Wat een super leuk idee! Ik vind je handschrift ook erg mooi.

 2. Tessa schreef:

  Wat een onwijs leuk idee! En het staat echt heel erg leuk zo in huis met die quote en die ‘gesmolten’ sneeuwpop :D.

 3. Eline schreef:

  Leuk idee! DIY hoeven niet altijd super ingewikkeld te zijn, het is juist leuk dat je met zoiets simpels zo een leuk resultaat kunt krijgen! Die quote is natuurlijk de kers op de taart, die quote vind ik zo lief 😀

 4. Sharon schreef:

  Wat creatief! Ik wist niet eens dat ze krijtbord verf hadden bij de Action!

 5. Kimberly schreef:

  Creatief bezig! Zo creatief ben ik nooit, haha. Ik vind het er leuk uit zien, vooral die houten rand. Leuk dat je die niet hebt meegeverfd!

 6. Diana Mieczan schreef:

  How awesome! What a brilliant idea:) Have a great day, love. xoxo

 7. Laura schreef:

  Wauw, heel leuk! Mooi dat je de houten rand zo hebt gelaten 🙂

 8. Wat een leuk idee! En een overzichtelijk freubelklusje 🙂 Leuke quote….

 9. Sarah schreef:

  Ah super leuk idee Mandy! Ik moet ook echt even tijd maken om weer te gaan DIYen

 10. Eefje schreef:

  Leuk! Ik heb ook nog een halve pot van die verf staan.. dus bedankt voor de tip!

 11. Daniëlle schreef:

  Echt heel leuk!:D

  Liefs
  Daniëlle

 12. Willemieke schreef:

  Ziet er heel erg leuk uit! Zou het ook gewoon op een geverfde muur kunnen?

  • Ja hoor het kan ook als muurverf gebruikt worden. Waarschijnlijk moet je er wel een paar keer goed overheen gaan omdat de muur veel verf opneemt. Je kan het ook eerst op een plank verven en daarna aan de muur bevestigen. Scheelt ook veel werk als je het weer weg wilt halen 😉

 13. Komal schreef:

  heb je ze ook in verschillende kleuren?

 14. Bees schreef:

  Zou ik met dit verf ook mijn muur kunnen verven?

 15. Kato De Wolf schreef:

  Ik heb een vraagje: zou je dit kunnen doen met oudere kleuters? Of is deze verf te gevaarlijk? (Lees: niet op waterbasis?) Alvast bedankt! Superleuk!

  • Hoi Kato, eigenlijk kan ik hier geen goed antwoord op geven. Ik heb er namelijk te weinig verstand van. Daarnaast denk ik ook dat wanneer je zo iets op een crèche doet toch anders is dan wanneer je het thuis met een aantal kleuters doet. Logischerwijs denk ik dat de kleurstoffen in verf het meest schadelijk is, maar dit wil niet zeggen dat krijtverf geheel ongevaarlijk is. Zelf zou ik het wel aandurven met een aantal oudere kleuters. Op een school oid zou ik er toch extra over nadenken omdat je dan met meer regels zit. Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord.

 16. Noor schreef:

  ahh zo leuke DIY! Ik heb even een vraagje, verkopen ze deze verf nog steeds en hoe duur is hij? xx

 1. februari 6, 2015

  […] Creatief met krijtbord Mandy deelde op haar blog een leuke DIY, van een snijplank maak je in een paar simpele stappen een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com