♥ DIY| maak je eigen festival shirt

Het festivalseizoen is al in volle gang. Het leukst is het om elk festival een nieuw outfit aan te trekken, maar ja dat kost natuurlijk ook wat. Een festivalkaartje is meestal al duurder genoeg. Samen met The Sting ging ik opzoek naar een manier waarop je een simpel t-shirt, heeft iedereen wel in de kast hangen, een leuk festivalproof outfit kan maken.

DIY festival shirt

In de DIY laat ik twee manieren zien om van een simpel shirt een uniek shirt te maken in een handomdraai. Want wie heeft er nu nog tijd om uren achter de naaimachine te zitten?!

Wat heb je nodig?

♥ simpel t-shirt
♥ (Textiel)schaar

Ik ging voor een basic t-shirt van Amy & Ivy in de kleur wit. Wit omdat dit de ‘kleur’ is voor deze zomer. Ik koos een maat M zodat het t-shirt wijder zou vallen. Het shirt heeft een ronde hals en de achterkant valt iets langer aan de achterkant. basic shirt Sting

DIY 1 : Fringe it is!

Ik begon met het afknippen van de onderste boord van het t-shirt (afbeelding 1). Door het t shirt voor mijn lichaam te houden meet ik ongeveer tot waar ik wil knippen. Aangezien crop top nog altijd hip is en erg geschikt is voor festivals houd ik mijn vinger op hoogte van mijn onderste ribben. Daar houd ik het t-shirt vast. Met een pen of iets dergelijks kan je het eventueel markeren, maar ik vouw het shirt op die hoogte dubbel (afbeelding 2). Tot aan de vouwlijn knip ik beide zijkanten van het t-shirt open (afbeelding 3). diy festival top Sting Strijk met je handen het shirt glad. Zorg ervoor dat je de losgeknipte stukken netjes boven elkaar liggen. Weer vouwde ik het shirt dubbel op de hoogte tot waar ik had ingeknipt. Zo kan ik makkelijk zien tot waar ik moest knippen (afbeelding 4). Knip van onder naar boven, tot aan de hoogte waar je net de zijkanten hebt ingeknipt, stroken van ongeveer een vingerkoot breedte (afbeelding 5, 6). Als je het heel erg netjes wilt doen kan je ook eerst lijnen tekenen op het shirt. Maar aangezien het toch gaat krullen hoeft het niet mega netjes. Daarom knip ik ook gewoon uit de losse hand (afbeelding 7). Als je een scherpe schaar hebt dan kan je de voor- en achterkant van het t-shirt in één keer knippen. Is je schaar bot dan zou ik eerst stroken aan de voorkant knippen en daarna pas aan de achterkant. Dit voorkomt rafelen. diy fringe shirt festival Met je handen trek je vervolgens aan de slierten om ze te laten krullen (afbeelding 8). Je kan het t-shirt zo laten, maar ik koos ervoor om de mouwen ook te knippen. Knip eerst weer de boord er af (afbeelding 9), knip dan de zijkanten tot de gewenste hoogte in (afbeelding 10) en knip stroken (afbeelding 11). Vergeet er niet aan te trekken om ze te laten krullen. DIY fringe shirt sting festival outfit Met de hals kan je doen wat je wil. Ik knipte de boord er uit en rekte het iets op om de randen te laten krullen. Ik vond het effect net iets minder stijf zo. Maar je kan er ook voor kiezen om het nog wijder te knippen, je kan ook een tanktop maken van de shirt door de mouwen er af te knippen. diy fringe top

DIY 2: Cut outs!

De volgende festival DIY t-shirt is nog sneller gemaakt. Al lijkt het vrij ingewikkeld, het is echt heel simpel. Het is leuk als jurk, maar ik maakte een t-shirt versie.

Ik maakt in de zijkant van het shirt cut-outs, het is dus verstandig om van te voren te bedenken op welke hoogte je dit ongeveer wilt hebben. Ik ging voordezelfde hoogte, namelijk onderkant rib hoogte. Ik vouwde het shirt dubbel en drukte dit goed aan om de lijn te markeren met de vouwlijn (afbeelding 1). Maar ook hier kan je een pen gebruiken. Let alleen op dat je geen doorgetrokken lijn tekent. Het middelste gedeelte ongeveer zes cm breed moet je ongeknipt en zonder penstreep laten. Tijdens de DIY deed ik het weer uit mijn hoofd. Met de schaar knipt ik aan de beide kanten in op de vouwlijn richting het midden. Daar laat ik ongeveer zes cm ongeknipt (afbeelding 2). DIY cut out shirt festival sting   Vervolgens ging ik vanaf de kniplijn aan de buitenkant ongeveer vier cm naar beneden vanuit dat punt knipte ik schuin omhoog tot aan de binnenste kniprand. Je knipt er dus een langgerekt driehoek uit (afbeelding 3). Het uitgeknipte driehoek kan je aan de andere kant als mal gebruiken. Zo knip je een gelijke driehoek uit (afbeelding 4).

Nu komt een lastig uitlegstuk, maar ik ga mijn best doen! Via de onderkant ga je met je linker arm in het onderste gedeelte van de shirt. Je hand steekt er aan de bovenkant in het midden uit (afbeelding 5). De rechterpunt van je t-shirt aan de onderkant haal je onder de bovenste laag door en houdt het vast in de linker hand die je er doorheen had gehaald (afbeelding 6). Bij de volgende stap heb je twee handen nodig (waardoor foto’s maken vrij lastig wordt). Je trekt namelijk de rechterpunt helemaal door. Heel simpel gezegd haal je eigenlijk alleen de onderkant binnenstebuiten (afbeelding 7). DIY cut out shirt festival sting (2) Dit herhaal je nog een keer zodat het niet meer binnenstebuiten zit. Dus linkerhand in het shirt, rechterpunt onder de bovenste laag aan je linkerhand geven. Vanaf de bovenkant met de rechterhand weer aanpakken. Linkerhand uit het shirt halen en met je rechterhand doortrekken en het shirt weer netjes neerleggen. Het klinkt zo ingewikkeld, maar het is echt zo gedaan.

De mouwen van het shirt kan je oprollen voor een stoere look, maar fringe geeft mij een ultiem festival gevoel. Vandaar dat ook deze mouwen fringe mouwen werden. Inmiddels weet je hoe dat moet! festival diy shirt stingDe DIY’s  hoven niet op de centimeter nauwkeurig geknipt te worden. Dat is juist het leuke van de DIY, alles mag en kan, het is immers jouw design! Ben je benieuwd hoe ik beide shirt zou stylen voor een festival? Dat zie je zondag in een festival outfit post.

♥ Koop jij altijd iets nieuws voor een festival?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

12 reacties

 1. Melana schreef:

  Wat onwijs leuk deze DIY! Heel erg creatief bedacht.

 2. Marieken schreef:

  Super leuk! Tof dat je bij de eerste de mouwtjes ook gefringed hebt 🙂

 3. Fleur schreef:

  Wat een leuke DIY! Ik herinner me nog dat wij dit vroeger altijd deden, zo leuk!

 4. Linda schreef:

  Meid wat zijn ze onwijs leuk geworden! Heerlijk om zo een middag creatief bezig te zijn <3

 5. Wat zijn ze super duper leuk geworden Mandy! Heel cool :D.

 6. alexa schreef:

  lekker creatief en scheelt weer geld!

 7. Wat een super leuke DIY shirtjes!

 8. kim schreef:

  Dit is echt een leuk idee zeg!

 1. mei 31, 2015

  […] in? Of wat je als geen geld meer hebt voor een nieuwe outfit? Afgelopen woensdag kon je in de DIY maak je eigen festival shirt zien hoe je van een simpel t-shirt twee verschillende festivalproof tops kunt maken. Dat ook nog […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com