♥ Diaryblog| Feest en de Filipijnen

Feest, inpakken en vertrekken. De afgelopen weken stond in helemaal in het teken van de voorbereidingen naar de Filipijnen en als je dit leest ben ik er net aangekomen. In de nieuwe diaryblog Eén beeld zegt meer dan duizend woorden geef ik je een kijkje in de afgelopen weken.

bloggen diaryblog feest filipijnenDe afgelopen weken zat ik op een strak schema. Ik had de agenda er weer eens bij gepakt in mijn week netjes gepland. Het was voor mij de enige manier om een goed overzicht te hebben over wat ik moest doen en het gaf mij minder ruimte om als kip zonder kop door de kamer te lopen. Daar had ik nu echt geen tijd voor wilde ik de blog in orde hebben en een reis gepland.

Feest en inpakken

De afgelopen weken waren een feest, omdat het heerlijk zonnig weer was. Omdat ik veel dingen voor elkaar kreeg, omdat ook van de dingen kon genieten die ik deed en omdat ik jarig was. Mijn feestelijke momenten op een rij:

♥ Weetje waar ik ook zo blij om kan worden? Dat we eindelijk weer ‘zomerkleren aankunnen’. De dikke truien kunnen weer opgeborgen worden en nieuwe outfits kunnen weer bedacht worden. Ik krijg ook enorm zin om te winkelen

outfit lente♥ Ontbijten in de zon. Beter kan je de dag niet beginnen. Ik word er zo energiek van, fijn! En bij de toko vond ik pure M&M’s met mint smaak. Ik ben verslaafd!

diaryblog feest en filipijnen♥ Mooi weer houdt ook in dat we weer lekker kunnen buiten sporten. Kan in de winter natuurlijk ook, maar ik doe het liever in de zon 😉 . Daarnaast deed ik ook weer een paar keer yoga en ik bezocht natuurlijk de sportschool.

buiten sporten♥ De straten zijn nog steeds een feest met alle bloemen. En de bomen worden veel groener, is jou dat ook al opgevallen? Wat zal Nederland er anders uitzien als ik terug ben uit de Filipijnen.

bomen in bloei genieten

Magnolia diaryblog♥ En natuurlijk was mijn verjaardag een feest. Ik werd alweer 32. Heel af en toe heb ik last van het 30-ers dilemma, maar snel laat ik het weer los. Ik doe gewoon lekker waar ik zin in heb en waar ik mij goed bij voel. Ik vierde mijn verjaardag niet echt, maar mijn ouders kwamen het weekend ervoor even langs. Ze hadden heel flauw alle cadeaus in de tuin verstopt. O jongens ik kreeg een hamburgerkaart, hoe tof! Ik maakte Oreo kwarktaart en ’s avonds hadden we indofood, gado gado, ketoprak met rijst en we hadden de BBQ aangestoken.

verjaardag cadeaus verstoppen

feest oreo

oreo kwarktaart

Filipijnen

De dingen die ik miste aan het backpacken hoef ik niet langer te missen. Want ik ben zondag 16 april vertrokken naar de Filipijnen! Eindelijk kon ik weer mijn backpack inpakken. Zo stom altijd maar als ik er alleen aan denk word ik al blij. Niet dat het inpakken zo leuk is, maar het houdt in dat ik weer ga reizen over de onbekende paden. Dit keer die van de Filipijnen dus. Ik kan niet wachten om het te ontdekken.

filipijnen instagram 2Ik ga een maand lang rondreizen. Alleen de eerste drie nachten zijn vast gelegd, gewoon omdat het gemakkelijk is en de rest zien we wel. Nu hoorde ik wel dat het last minute reizen op de Filipijnen iets lastiger is, dus ik heb thuis al veel uitgezocht.

Filipijnen reisplan

Het globale plan tot nu toe is: de rijstvelden op Luzon, Batad, bezoeken, vervolgens willen we naar de Visayas eilanden. Daar bezoeken we hoogstwaarschijnlijk Bohol voor de chocolate hills en de spookdieren, op Siquijor willen we lekker chillen en rondrijden met de scooter. Als we tijd hebben en ik twijfel in zijn algemeenheid nog er over gezien hoe diervriendelijk het is; zwemmen met walvishaaien, maar het lijkt mij zo tof! En duiken op Moalboal met de sardientjes run.

rijstterrassen-Banaue

De rijstvelden van Batad . Bron

scuba-diving-the-sardines-of-molaboal

Sardientjes run. Bron

el nido palawan filipijnen

De bekende kalksteen kliffen van El Nido. Het heeft 45 eilanden. Bron

Vervolgens gaat de reis naar het mooie Palawan. Genieten van bountystranden bij Port Barton, El Nido en Coron. Hier willen we een tour doen waar je met een boot langs verschillende onbewoonde eilanden gaat en slaapt bij de locals. Het schijnt het Robinson Expeditie gevoel te creëren bij mensen, ik ben benieuwd!

Filipijnen en de blog

Ik werk nu heel hard om elke week toch artikelen op de blog te laten verschijnen. Waarom nu wel en hiervoor niet? Ik wilde het blog oppakken niet nog langer uitstellen. Dus ik ben gewoon begonnen en het loopt heel fijn tot nu toe. Als het goed is kunnen jullie elke week een blog verwachten op de woensdag en vrijdag. Hopelijk kan ik het tussendoor checken, maar het heeft natuurlijk geen prioriteit. De verse kokosnoot is natuurlijk veel belangrijker 😉 .

Heb jij nog aanraders voor de Filipijnen? Laat het mij vooral weten! En maak jij ook een feestje van je dag?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Sylvia schreef:

    Oh wat heerlijk. Ik wens je veel reisplezier en kijk uit naar de mooie verhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com