♥ Comfort zone en tijd om angst te overwinnen

Vraag jij jezelf wel eens af wat als ik niet bang was? Zou je dan dingen anders doen?  De laatste jaren leefde ik te veilig. Ik deed alles vanuit een comfort zone, maar daar gebeuren geen magische dingen. Met als gevolg dat ik ook niet helemaal gelukkig was. Het werd tijd om buiten mijn veilige grenzen te leven en om echt te leven. Het is tijd om uit te comfort zone te komen en angst te overwinnen.

kruiden thee van simplici-tea hangstoel rustenBang om te falen, bang om te teleurgesteld te worden en bang, gewoon bang voor het onbekende. Angst houdt je tegen om echt te leven. Ik ben een levensgenieter en ik houd van avontuur, maar ik merkte dat ik door de jaren heen steeds meer in mijn veilige comfort zone ging hangen. De angst voor het onbekende sloot deuren en liet mij twijfelen aan mijzelf. Ik werd er onzeker van en raakte mijzelf zelfs een beetje kwijt. Zonde want angst leeft vooral in je hoofd. Het houdt je vast op je plek en het stopt je persoonlijke ontwikkeling. Het werd tijd om voor mijzelf te kiezen en mijn angst te overwinnen zodat ik weer kon genieten.

Uit de comfort zone en tijd om angst te overwinnen

Eng is het wel om uit je comfort zone te komen, maar door je angst te overwinnen zal je vertrouwen winnen. Je wordt er uiteindelijk sterker van. Met dat in mijn achterhoofd ging ik aan de slag. Ik wilde verder met mijn leven, ik wilde weer genieten en ik wilde weer leven. Ik wilde weer een leven waarvan ik zelf enthousiast van zou worden. Het was niet dat ik diep ongelukkig was hoor, maar het was matig. Ik deed vooral de dingen die van mij verwacht werden. Maar wat zijn mijn angsten en wat deed ik om mijn angst te overwinnen?

rains regenjas review angst te overwinenMijn angsten en wat deed ik om mijn angst te overwinnen

Op verschillende gebieden ben ik onzeker, misschien niet meer zo onzeker als voorheen. Er word nog steeds aan gewerkt en ik moet zeggen het voelt goed. Ik voel mij nu al zoveel sterker. Ik heb mijn angsten onderverdeeld in categorieën.

bloggen over persoonlijke dingen

Toen ik begon met bloggen vond ik het onwijs eng. Ik ben erg introvert en ik houd er niet van om te praten om persoonlijke dingen. Maar in het leven kan je helaas niet alles in je eentje oplossen, ik wist dat schrijven voor mij een manier was om dingen los te laten. Door het openbaar te doen op de blog voelt het toch een beetje alsof ik bepraat met mensen. En ik merk dat ik hierdoor nu ook iets makkelijker praat met andere. Dus dit is een stap in de goede richting. Ook het bloggen over het leven met een hersenletsel geeft mij ruimte om meer te praten over mijn handicap. Heel fijn, het voelt als ik beter word begrepen en dat schept vertrouwen.

In de spiegel kijken

Wat veel mensen niet weten is dat ik zo’n 12 jaar geleden echt heel dik was. Ik woog bijna 80 kilo met mijn 1.57m is dat heel erg veel. Toen besloot ik voor mijzelf te kiezen en gezond te leven. Ik viel bijna 20 kilo af en ik voelde mij goed. Gelukkig met mijn lichaam en leven. In mijn vorige relatie werd ik steeds geconfronteerd met een negatief zelfbeeld in de zin van te dik zijn. Ik begon mij ook te dik te voelen en ging nog beter op mijn eten letten. Door clean te eten viel ik nog meer af.

filipijnen strand bikini nacpan beach el nidoOp een gegeven moment woog ik bijna 55 kilo. Opzich een prima gewicht gezien mijn lengte, maar ik voelde mijn nog ongelukkiger dan toen ik 80 kilo woog. Ik zag nog steeds vet en ik kon niks meer hebben qua eten. Ik kreeg overal buikpijn van. Toen de relatie uit ging ben ik weer gewoon gaan eten. Ik geniet nu veel meer van eten, maar ik ben bijna 6 kilo aangekomen (moet wel zeggen dat ik door het meer werken gewichten ook al zwaarder was geworden). En dat maakt mij onzeker. Ik durf bijna niet in de spiegel te kijken en ik zie er tegen op dat ik straks in bikini in Bali moet lopen.

angst te overwinnen zelfbeeld selfloveLaatst realiseerde ik dat dit te gek is. Ik ben helemaal niet dik, draag gewoon nog maat s of m en om mijn angst te overwinnen vertelde ik over mijn angst op instatstories. In bikini. En dat voelde bevrijdend. Ik heb besloten om mij niet meer te focussen op de weegschaal. Het zegt namelijk helemaal niks over hoe jij je voelt! Ik omarm mijn curves en ik ga lekker hele dagen in bikini rondlopen op Bali!

Open staan voor liefde

Mijzelf helemaal geven in een relatie is iets wat ik nooit heb kunnen doen, te bang om gekwetst te worden. Maar ook te bang dat de andere de echte ik niet leuk zou vinden. Met als gevolg dat ik mij ging aanpassen, met kleine dingen. Maar het niet jezelf zijn is het slechts wat er is, daar word je niet gelukkig van. Al helemaal niet in een relatie. Diegene moet je leuk vinden om wie je bent en doet hij of zij dat niet dan is het niet true love! Je verdient namelijk iemand die volledig voor jou gaat. En dat vond ik ook voor mijzelf.

echte liefde vriendIk probeer nu al mijn masker af te zetten in mijn huidige relatie. Niet dat ik compleet anders ben, maar ik hield struggles voor mijzelf. Ik hield het binnenste van mijn hart voor mijzelf en in de liefde hoor je dat juist te delen. Hoe moeilijk ik het soms vind ik probeer wel alles te laten zien en te bespreken. Ik voel mij nu minder dom als ik ergens mee zit, ik voel mij gesteund en nog belangrijker ik voel mij veilig en geliefd. Hoe eng het ook is om je kwetsbaar opstellen, het geeft je wel het mooist terug, namelijk echte liefde.

thee tijd angst te overwinnen meesterproef costes fashion specseaversUit je comfort zone stappen is moeilijk, het is eng. Maar het levert je zoveel op. Ga de uitdaging aan, kijk naar wat jou tegen houdt in het leven. Durf voor jezelf te kiezen, het gaat niet over wat een ander van je denkt. Blijf niet in je verleden hangen, maar focus je op je doelen en wat jou gelukkig maakt. Je kan vaak veel meer dan je denkt. Wil je  dromen waarmaken dan is het tijd om je angst te overwinnen.

♥ Wat zou jij anders doen als je niet bang bent? Wat doe jij om je angst te overwinnen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Manon schreef:

    Wauw prachtig artikel van een prachtig persoon. Het is soms heel moeilijk om te zien wat je gelukkig maakt als je eenmaal in je comfort zone zit heb ik gemerkt. Of je kijkt steeds uit naar een moment waarop je iets leuks gaat doen of op vakantie gaat om dan gelukkig te zijn. Het leven is veel meer dan dat.. maar om dat te ontdekken moet je inderdaad uit je comfort zone, maar het is het zeker waard! 🙂

    • Je hebt helemaal gelijk! Uitkijken naar iets leuks (zoals een vakantie) daar kan je niet op teren. Dat houdt je even vol, maar uiteindelijk is dan niet het ultieme geluk. Het leven is inderdaad meer dan dat. Laten we het leven maximaal leven, zonde anders!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com