♥ Blogupdate

Lang heb ik er over nagedacht, maar ik denk dat ik er uit ben. Het was een lastige beslissing, maar wel één die genomen moet worden. Nee, schrik niet, ik ga niet stoppen met bloggen. Wel gaat er wat aangepast worden. Daarom een kleine blogupdate.

coffee-socks-restZoals je misschien wel hebt gemerkt schrijf ik de laatste weken dat ik erg moe ben in mijn diary blogs. Ik doe al rustiger aan. Ik ben al minder gaan sporten en wat huishoudelijke taken laat ik ook al schieten. Maar ik merk weinig vooruitgang. De keus was om nog meer te schrappen of dingen gewoon anders te doen. Ik koos voor het laatste aangezien het schrappen nu ook al niet werkt. Daarnaast vind ik het eigenlijk ook niet goed om bijvoorbeeld nog een keer sporten te schrappen. Boodschappen halen, koken en andere huishoudelijke taken kan je niet eens schrappen. Het zijn basisbehoeftes en de basis moet goed zijn. Hoe kan je anders plezier hebben in dingen als de basis niet goed en plezierig is? Nu is schoonmaken niet echt plezierig. Maar ik merk wel dat ik heel onrustig ben als mijn kamer een zooi is. Ik vind dan geen rust, alsof de kamer een afspiegeling is van mijn hoofd. En sporten, ik kan niet zonder, ik vind drie dagen in de week sporten eigenlijk al te weinig. Mijn lichaam voelt zich echt opgesloten als ik niet kan sporten. De laatste weken zit ik al op twee keer in de week sporten, dus nee. Minder sporten is zeker geen optie.

Relax-quote-enoughWat blijft er dan nog over? Eigenlijk doe ik naast sporten en de huishoudelijke taken nog maar één ding en dat is bloggen. Ik blog al bewust niet elke dag. Dat zou ik echt niet aankunnen met mijn handicap. Ik zou het wel heel graag willen, ik vind het leuk genoeg en ik heb ook inspiratie genoeg. Ik heb zelfs nog blogs klaarliggen van afgelopen zomer. Blogs over bijvoorbeeld  een heel mooi pakketje gewonnen bij Manon of ik heb nog outfit foto’s van de zomer. Er was tot nu toe gewoon nog geen blogruimte. Dat maakt de keus ook zo lastig. Iets schrappen wat je leuk vind is nooit leuk. Maar gezondheid gaat voor! Ik merk ook dat ik door mijn vermoeidheid minder plezier heb in het bloggen en dat lijkt mij helemaal niet de bedoeling. Want ik blog juist, omdat ik het leuk vind.

Wat gaat er dan veranderen?

Eigenlijk gaat er niet gek veel veranderen, toch is het een blogupdate waard. Ik ga namelijk de blogpost van zondag (hopelijk tijdelijk) schrappen. Ik denk dat een dag minder bloggen mij al veel meer ruimte geeft. Daarnaast lees ik ook veel minder blogs. Beide gaan mij denk ik tijd geven en ik hoef minder energie in te leveren. Stiekem voel ik me wel een beetje schuldig, want veel lezen wel heel lief mijn blog. Ik durf soms niet eens in te loggen bij Bloglovin. Ik heb nu 651 blogs te lezen, um ja daar kom ik dus nooit doorheen. En ook dat moet je eigenlijk voor je plezier doen en het voelt nu bijna aan als een verplichting. Dus als ik geen reactie achterlaat op je blog dan is het niet omdat ik je blog niet leuk vind!

Vaak lees je bij andere bloggers dat ze zich ook schuldig voelen als ze minder bloggen, maar dan denk ik wat maakt het uit? Je moet toch doen waar je je goed bij voelt. Het is jouw blog. Gek dat het dan ineens voor jezelf anders is. Het schuldgevoel heb ik al een beetje van me af kunnen slaan. Ik wil namelijk alleen maar bloggen met heel veel plezier en energie. En dat is wat ik in de toekomst ga doen!

watch-moviesAls ik straks weer minder moe ben  hoop ik natuurlijk weer alles op te kunnen pakken. Het kan zijn dat ik soms wel op zondag iets post, gewoon omdat ik daar zin in heb. Maar nu zet ik de zondag op optioneel. Wel kan je op maandag een diary blog verwachten, op woensdag en vrijdag komen afwisselende blogs. Hopelijk komt nu ook vaker een DIY op de blog, want misschien heb ik daar nu weer energie voor. Ik hoop het, want DIY-en is leuk! Ik ga nu vaker met de beentjes omhoog, plan meer tijd in voor mezelf (lekker pamperen, meer rustig warme kopjes thee drinken, meer yogaen etc.) en ik ga meer genieten van de dingen die ik doen. Ik hou je op de hoogte in mijn diary en een vervolg blogupdate. Je bent in ieder geval nog niet van me af 😉 .

♥ Wat doe jij als je het te druk hebt en je wil je ontspannen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

29 reacties

 1. Jij bent een lief en inspirerend persoon. Ben trots op jou en vind t super dat je zo aan je gezondheid denkt. Xxxx

 2. Eva schreef:

  Voel je inderdaad niet schuldig als je wat meer gaat bloggen, je blogt toch voor jóuw plezier? Daarom ben je toch begonnen? Meest belangrijkste is dat je er ook lol in blijft hebben en niet tegen je zin in blifjt schrijven.

 3. Michaela schreef:

  Goed dat je meer tijd voor jezelf neemt! Het is jouw blog inderdaad en schuldgevoelens zijn helemaal niet nodig!

 4. Precies wat je zegt, gewoon doen wat goed is voor jou! Jammer dat je je zo vermoeid voelt de laatste tijd, misschien dat een dag minder bloggen inderdaad helpt wat meer rust erin te krijgen voor jou. Veel succes! 🙂

 5. Manon schreef:

  Goed van je hoor, je moet wel aan je rust komen want anders hou je het helemaal niet meer vol 🙂

 6. Shanti schreef:

  Goede keuze hoor! Je moet niet vergeten jezelf op nummer 1 te zetten 🙂

 7. Amy schreef:

  Rust is erg belangrijk! Leuke dingen schrappen is natuurlijk nooit fijn maar soms is het wel noodzakelijk, helaas. Kop op meid!

 8. Mariëlle schreef:

  Altijd een stapje terug doen als het je teveel wordt, relax! 🙂

 9. marlies schreef:

  Goed hoor dat je zo met je gezondheid bezig bent. Errug belangrijk! Als ik wil ontspannen neem ik mijn laptop mee en ga ik op bed liggen met een koptelefoon op. Ik zoek dan ontspanningsoefeningen op op YouTube. Daarna ben ik helemaal tot rust gekomen, echt een aanrader!

 10. Sarah schreef:

  Oh jee, ik was even bang dat je ging stoppen, haha! Gelukkig niet! Maar wel goed van je dat je de zondag op optioneel zet. Je moet goed naar je lichaam luisteren want je gezondheid is belangrijker dan je blog! Het lijkt me niet een leuke beslissing, maar toch wel de beste. En je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen! Rust maar lekker uit en neem je tijd, ik hoop dat je je gauw weer wat beter gaat voelen. En ondertussen genieten wij wel van je posts op maandag, woensdag en vrijdag 😀 liefs!

 11. Svenja schreef:

  Groot gelijk dat je nu even voor jezelf kiest <3 Zo herkenbaar van al die blogs die je nog moet lezen op Bloglovin.. Ik heb dat ook vaak.. En dat schuld gevoel ken ik ook wel een beetje.. Heb het laatste tijd wat drukker met school en voel mij dan meteen schuldig dat ik minder blogjes kan lezen enzo. Maarja het is niet anders, soms gaan andere dingen voor. Hopelijk voel jij je snel weer wat beter lieverd <3

 12. Lieke schreef:

  Hartstikke goed dat je deze keuze gemaakt hebt! Hopelijk geeft het schrappen van die zondag-blog je de tijd en ruimte die je nodig hebt. Dapper en knap van je dat je voor je zelf en voor je gezondheid kiest.
  Blijf vooral doen wat goed voelt!

 13. Goed dat je je eigen keuze hebt gemaakt!

 14. Sas schreef:

  Goed dat je voor jezelf kiest!

 15. Infinity schreef:

  Goed dat je tijd voor jezelf neemt, dat is erg belangrijk!
  Ps. Leuke blog heb! Ik ga je gelijk volgen via Bloglovin’!

  Liefs,
  Eva

 16. Reismeisje schreef:

  Goed zo meid! Echt naar je lichaam luisteren en aan toegeven. De energie komt van zelf weer! Je doet het allemaal fantastisch op All lovely things!

 17. Saskia schreef:

  Denk dat de beslissing alleen naar heel goed is. Wat je zelf ook zegt: het moet allemaal leuk blijven. En veel moe zijn is nooit goed, hoop dat het je allemaal wat meer rust geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com