♥ Been there done that tag

Juli en augustus zijn de vakantiemaanden. Stiekem leef ik altijd naar deze maanden toe, heerlijk vind ik het de zomer. Het weer is lekker warm, iedereen is vrolijk, je kan rond lopen in slippers en je hoeft geen ellendige jas aan trekken als je weggaat. En bovenal het zijn de maanden waar je (de meeste dan) lekker op vakantie gaat. Weg van de dagelijkse sleur en alle dingen die moeten, gewoon alles doen wat je wil en genieten. Alleen maar genieten! Wat hou ik toch van reizen! Het leek me daarom ook leuk om weer eens een reis tag in te vullen. Ik zag deze tag bij Sarah op haar blog (Oh So Beautiful) en ik vond het zo leuk, die wilde ik ook invullen! Het grappige is trouwens dat een aantal van haar antwoorden geheel overeen komen met die van mij.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Het zijn vooral veel Europese landen, maar hier komt ie: Duitsland, België, Engeland, Luxemburg, Frankrijk, Monaco,Oostenrijk, Italië, Vaticaanstad, Spanje, Finland, Estland, Singapore en Thailand. Zoals je ziet heb ik nog heel veel landen te gaan 😉 .

Been there done that tag Les Arcs Frankrijk

Wandelen met de hond door Les Arcs, Frankrijk

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

De rest van de wereld! Ik wil heel graag naar Zuid- Amerika (Chili, Argentinië, Costa Rica, Peru etc. ), Australië, Nieuw Zeeland, Afrika (zuid- Afrika, Kenia, Tanzania, Madagaskar, Ghana, Mozambique etc.) Rusland, China, Noord Thailand, Vietnam, Filipijnen etc. Maar wat op dit moment echt bovenaan mijn lijstje staat is Indonesië. Net zoals Sarah komen mijn Opa en Oma  (en ooms en tantes) uit Indonesië, het lijkt me dan ook mooi om te zien waar ze geleefd hebben. Mijn familie komt uit Jakarta, dus daar zal ik niet lang blijven, maar er is natuurlijk nog veel meer te zien. Het lijkt me erg leuk om te backpacken door Indonesië. Ik ben er al hard voor aan het sparen. Misschien gaan we volgend jaar in het voorjaar, ik hoop het!

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Mijn ideale vakantie bevat alles van het bovenstaande. Ik vind het super leuk om een land of stad te verkennen, het liefst kom ik zoveel mogelijk te weten van de manier van leven van locals. Maar met mijn einzelgangerheid blijft het vaak alleen bij observeren. Wat ook leuk is, maar ik moet daar nog wat losser in worden. O ik dwaal af… Na een paar dagen cultuur snuiven en rauzen door de jungle kan ik een cocktail op het strand met een goed boek ook erg waarderen! En shoppen, ja heerlijk, maar na één dag vind ik het meestal wel goed hoor. En bij stedentrips komt het er meestal niet van gezien mijn lage energieniveau.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Dan zeg ik Thailand. Wat vond ik dit een heerlijk land zeg! Er hangt een fijne relaxte sfeer, prachtige natuur, mooie cultuur, de thai is natuurlijk ontzettend vriendelijk en gastvrij en het eten is om je vingers erbij op te eten (eten met je vingers is toch al zo fijn). Ik heb alleen midden en zuid Thailand gezien, dus ik zou dan wel richting het Noorden trekken.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien.

Thailand Koh Phi Phi

Samen met mijn vriend genieten van het prachtige uitzicht op Koh Phi Phi, Thailand

Moet ik hier nog iets over zeggen? Dit is ultiem genieten.

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Nee, helaas niet. Ik heb wel van DFDS een keer een proeftochtje mogen maken met de boot naar Newcastle.

Met wie ga je meestal op reis?

Ik ga meestal met mijn vriend en familie op reis. Altijd gezellig!

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Ik vind reizen met mijn vriend natuurlijk het leukst, maar ik probeer al een tijdje een reis of nachtje weg te plannen met Eveline. Hopelijk komt het er snel echt van.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Die is simpel, mijn vriend. Wat? In ieder geval survivaltools, zodat ik vuur een hut en eten kan maken. Ik denk serieus dat ik het best leuk zou vinden voor een paar weken. Vooral het bouwen van een hut en dergelijke, dat lijkt me echt leuk haha. Verder zou ik ook wel graag mijn zwemkleding, duikbril en snorken willen hebben. Een camera zou ook leuk zijn, om alle avonturen vast te leggen

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Heel lang geleden toen ik nog mini was hebben wij (mijn ouders en mijn broertje, mijn zusje was er nog niet) samen met mijn oom, tante en neef rondgereisd door Nederland in een camper. Maar ik kan me er eerlijk gezegd niet veel van herinneren. Zoals bijna elk gezin in Nederland heb ik overnacht in verschillende Center Parcs vakantieparken en dan heb je natuurlijk ook nog de weekendjes weg. Al weet ik niet of dat ook als vakantie telt, jawel toch?

Barcelona Gaudi stedentrip travel tagGa je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Ik denk dat ik nu voor de dierentuin zou gaan, aangezien ik met mijn letsel nergens in mag in een attractiepark, maar ik denk dat ik een attractiepark leuk vind. Vooral als er het woord Disney in voorkomt.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

ZON!!! Ik ben echt zonverslaafd! Ik ben nu twee keer op skivakantie geweest (lees hier en hier meer over mijn skiPOGING) en ik moet zeggen dat ik dat ook erg leuk vind. Beide is eigenlijk het beste!

Heerlijk middagje boven op de berg

Heerlijk middagje boven op de berg

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Dat is mijn rondreis door Thailand. De eerste keer backpacken ook en ik ben geheel verkocht! Nu wil ik meer, veel meer! Al wilde ik dat ervoor ook al.

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Er is een keer ingebroken bij ons in een huisje in Spanje, dat was een nare ervaring. Het is echt een naar idee en gevoel dat iemand door al je spullen heeft gezocht en ook heeft meegenomen. De tweede keer dat er was ingebroken was in Rome. Op een of andere manier vond ik dat minder naar. Misschien omdat je het al een keer hebt meegemaakt.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Als je dit leest ben ik net terug van een vakantie uit Spanje. Waarschijnlijk gaan we (mijn vriend en zijn gezin) naar Oostenrijk om te skiën.

Spanje andalusie

Wil je meer lezen over rondreizen in Andalusië, klik dan hier en hier

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Ik heb geen idee. Natuurlijk wil ik me tijdens de vakantie wel veilig voelen, maar ik denk dat sommige bestemmingen zoals Israël best te bereizen zijn. Je moet denk ik alleen van te voren even goed inlezen waar je wel en niet naartoe moet gaan.

Mocht je nog niet genoeg hebben van de reis tag en wil je meer weten dan kan je hier de boyfriend Travel tag lezen. Vind je de tag leuk, neem het gerust over.

♥ Naar welk land ga jij dit jaar op vakantie? Of waar ging jouw laatste reis naartoe?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

6 reacties

 1. Marloes schreef:

  Leuke tag! Lekker uitgebreid ingevuld. Ik ben dit jaar naar Ibiza geweest en ga in november naar Londen!

 2. Sarah schreef:

  Hihi, leuk om te lezen dat we een paar dezelfde antwoorden hebben! Ik wil zoo graag naar Indonesië! Eigenlijk best een raar idee dat je halve familie (en eigenlijk halve jij) uit een land komt waar je nog nooit bent geweest. Ik vraag me af of ik me er thuis zou voelen of juist niet :p Die foto van jou en je vriend in Thailand is echt prachtig! Gaaf dat je daar bent geweest, lijkt me ook zo mooi!

 3. Sas schreef:

  Wat een leuke antwoorden met foto’s!

 4. Reismeisje schreef:

  Leuke tag Mandy :-)!!

 5. Sheelagh schreef:

  Blijft leuk om te lezen. Indonesië is te gek, ik vond zelfs Jakarta leuk!

 6. Marcella schreef:

  Erg leuk om te lezen! Jij hebt ook al toffe landen bezocht, ik vond Thailand ook prachtig! En bij mij is m’n wishlist ook nog langggg. Ik kan je Nieuw-Zeeland overigens onwijs aanbevelen, de natuur is er ontzettend betoverend!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com