♥ Basisrecept voor aspergesoep

Eind van de maand is het aspergeseizoen alweer voorbij. Door de vakantie heb ik er kort van kunnen genieten, maar beter kort dan niet. En we hebben nog bijna twee officiële weken te gaan. Een favoriet gerecht is de aspergesoep, maar ook asperges met ham en ei blijft lekker. Aspergesoep is eigenlijk niet moeilijk om te maken. Iedereen kan het basisrecept maken!

recept aspergesoepWat heb je nodig?

♥ 500 gram Asperges
♥ Kleine aardappel
♥ 2 sjalotjes
♥ Groentebouillon (van 2 tabletten met 1 l water)
♥ Kookroom
♥ Peterselie
♥ 1 tl Kerriepoeder

♥ Grote hoge pan (waar de asperges in kunnen staan)
♥ Snijdplan
♥ Schilmes
♥ Dunschiller
♥ Staafmixer
♥ Schuimspaan

Optioneel:
♥ Gerookte kip
♥ Champignons

Voorbereiding aspergesoep

Het schillen blijf ik een rot werk vinden, maar gelukkig verkopen ze tegenwoordig geschilde asperges. Ben je een stuk sneller klaar. Wil je de asperges toch schillen (scheelt zeker in de kosten) gebruik dan een dunschiller. Je hebt ook speciale aspergeschillers. Schil de asperges heel voorzichtig, voor je het weet zijn ze gebroken.

aspergesoep asperges schillenHet is belangrijk dat je ze goed schilt anders blijven ze hard. Ik schil ze daarom ook twee keer, vooral de dikke asperges. Schil van onder de kop naar het uiteinde. Snijd dan ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de stengels. Let op: bewaar de schillen en de onderkant van de asperges voor de bouillon.

Schil de aardappel en snijd het in kleine stukjes. Het meekoken van een aardappel zorgt ervoor dat de soep meer gebonden wordt.
Snipper de sjalotjes en de peterselie snijd je fijn, de champignons (optioneel) maak je schoon en snijd je in plakken. De gerookte kip kan je ook in stukken snijden, ik kocht voorgesneden reepjes. Je hoeft er natuurlijk geen champignons en gerookte kip in de soep te doen. Zoals je ziet kan je de soep naar smaak vullen.

Bereidingswijze aspergesoep

Fruit de sjalotjes met de kerriepoeder aan in de hoge pan. Doe de schillen en de uiteinden van de asperges in een hoge pan samen met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en laat het 30 minuten zacht door koken. Voeg vervolgens de asperges  en aardappelstukjes toe en laat het 15 min koken.

bouillon aspergesoep receptHaal met een schuimspaan de schillen en uiteinden van de asperges uit de soep. Nu mogen ze wel de prullenbak in. Haal ook een paar asperges uit de bouillon te garnering van de soep, je snijd ze in stukken van ongeveer twee cm. De rest van de soep pureer je met de staafmixer tot een gladde bouillon.

aspergesoepZet de pan terug op het vuur, voeg de kookroom toe en warm het al roerend op samen met de champignons (tot het zacht is) en kip. Tot slot voeg je de aspergestukjes en peterselie toe. Je kan de soep met zout en peper verder op smaak brengen.

basis recept aspergesoep

aspergesoep receptServeer de aspergesoep met stokbrood en tapenades voor een heerlijke maaltijd of als voorgerecht.
Aspergesoep word over het algemeen gegeten zoals het basisrecept, maar ik vind het wel leuk om er af en toe mee te spelen. De variant met champignons en gerookte kip was lekker.

♥ Wat vind jij van asperges en aspergesoep?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

6 reacties

  1. Kelly schreef:

    Lekker zo’n aspergesoepje!

  2. Rilana schreef:

    Wat ziet dat er lekker uit zeg, die ga ik een van deze dagen eens klaar maken!

    http://www.LanaDrama.nl

  3. Marieken schreef:

    Heerlijk! Maak je nog een keer soep de komende dagen….

  4. Faye schreef:

    Lekkerrrr….! Ga ik proberen

  5. Diana Mieczan schreef:

    That looks so good! Have a lovely day. xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com