♥ 9 Favoriete reisgadgets

Als je op reis gaat heb je veel spullen bij je. Naast je favoriete bikini (zwembroek voor de mannen), slippers en je zonnebril kunnen de nodige reisgadgets niet meer ontbreken. Terwijl in Nederland iedereen nog een beetje lacherig doet over de selfiestick is het in Azië net zo normaal als het gebruiken van je mobiele telefoon. Een andere gadget die niet kan ontbreken tijdens reizen. Mijn negen favoriete reisgadgets heb ik op een rij gezet.

9 favoriete reisgadgets

Favoriete reisgadgets

Camera
Wat moet je zonder camera op vakantie?! Er zijn mensen die er niks om geven, maar daar hoor ik niet bij. Ik ben een echte fotochinees, elk moment wordt door mij vast gelegd. Ik fotografeer met een bridge camera, het zit tussen een spiegelreflex en een compact camera in. De Sony DSC-HX300 kan je niet van lens wisselen, maar dat is ook niet nodig met de 50 X optical zoom. Dit is ook de reden waarvoor ik voor deze camera ging, ik wilde geen gesleep met lenzen op reis en het moment kwijt zijn omdat ik van lens moest wisselen.

Sony camera

♥ Telefoon
Leg ik een moment niet vast met mijn camera dan doe ik het wel met mijn Samsung telefoon! Daarnaast is je telefoon natuurlijk ook erg handig om contact te hebben met onder andere het thuisfront (volgens mij was dat ook de functie van een telefoon…), je social media up te daten en de weg (lang leven de GPS) te vinden. Vergeet niet je telefoon goed te beschermen met een goede case. Kies bijvoorbeeld een Xperia E4 case van siliconen als je je telefoon vaak laat vallen. Het is dan beter beschermd. O en vergeet de selfiestick niet mee te nemen, het is toch wel heel erg handig.

♥ Go Pro
In Indonesië zag ik zo ongeveer elke reiziger/ toerist/backpacker lopen met een Go Pro. Go Pro’s zijn hot! Bovendien zijn ze ook heel erg handig. Doordat het zo klein is neem je het makkelijk mee en onze belangrijkste reden om het aan te schaffen: het is waterproof! Hallo onderwaterwereld. Ik heb de Go Pro Hero 3+ zilver.

♥ Tablet
Misschien is een tablet meer voor een luxe reiziger, maar het is zo ontzettend handig. Zo kan je vanuit je hotelkamer makkelijk de volgende bestemming uitzoeken, goedkopere kaarten voor die ene excursie boeken en op een rustige avond genieten van Netflix (ook aan te raden als je lang moet wachten op het vliegveld).

Speaker reis gadgets♥ Speakers
Om nog fijner een film te kunnen kijken hebben wij met veel plezier gebruik gemaakt van een speaker. Ideaal! Het geluid is zoveel beter. Het is natuurlijk ook fijn om er muziek op te luisteren, je kan het zelfs gebruiken om een mini feestje te organiseren. Ik nam mijn Njoy speaker mee op reis.

♥ Ipod
Wanneer je muziek wil luisteren is een Ipod handig, het kan ook via je mobiele telefoon of tablet maar mijn voorkeur gaat uit naar de Ipod. De batterij gaat lekker lang mee, er kan veel op en je zorgt er voor dat de andere apparaten langer mee gaan. Mijn tip: zet er luisterboeken op. Heerlijk is het om alleen maar te luisteren, veel rustgevender dan zelf lezen. Voordeel is ook dat je er niet misselijk van wordt tijdens een lange rit.

powerbank go pro  gadgets reizen♥ Powerbank
Met zoveel elektronica is de kans groot dat er een keer van iets de batterij leeg is. Een powerbank zorgt voor extra power voor je smartphone wanneer het onderweg leeg is. Maar het is ook heel erg handig als je op plekken komt waar ze geen stroom hebben.

♥ SD cards
Ik neem verschillende SD kaarten mee. Zonde als je foto’s moet verwijderen omdat je geen geheugen meer hebt. Zelf ben ik erg tevreden over de 24 uur waterproof SDHC geheugenkaart van Samsung.

kobo e-reader samsung tablet♥ E-reader
Op vakantie vind ik het heerlijk om te lezen. Wanneer ik geen zin heb om een boek te luisteren pak ik de Kobo E-reader erbij. Hier staan meer boeken op en je valt minder snel in slaap (zeker een nadeel van boeken luisteren). Het voordeel van een E-reader ten opzichte van tastbare boeken hoef ik niet uit te leggen, toch?

reisgadgets gopro tablet ipod

Dit waren mijn favoriete elektronische reisgadgets, mijn gewone reisgadgets? Ik zou bijvoorbeeld niet reizen zonder een zakmes, notitieboekje en reisgids. Maar daarover kan je meer lezen in de blog: musthaves voor reizen. Het merendeel van mijn favoriete reisgadgets zijn dus elektronische producten en daarom ook de producten die ik liever in mijn handbagage doe, vooral wanneer ik ga vliegen. Ik moet er niet aan denken dat op plaats van bestemming blijkt dat de camera kapot is omdat er zware tas op heeft gestaan.

♥ Welke reisgadgets kan jij niet missen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Super leuk en nuttig artikel om te lezen! Zo te lezen hebben wij veel overeenkomsten, haha! Als het op gadgets aankomt, neem ik mee: spiegelreflex camera, telefoon, iPad en externe oplader.

  1. juni 24, 2015

    […] het artikel over mijn favoriete reisgadgets kon je al lezen dat een speaker voor mij onmisbaar is. Je kan je telefoon wel op luid zetten of op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com