♥ 8 droombestemmingen waar je naartoe wilt

We leven in een geweldige wereld vol met schoonheid, verborgen schatten en avontuur. Als we goed met onze ogen open kijken is er geen eind aan het avontuur en kan je eindeloos genieten. Maar voor sommige bestemmingen hoef je niet goed te zoeken, je weet namelijk gelijk dat het droombestemmingen zijn.

mooiste stranden kuta, tanjung aanVoorheen als ik een reisprogramma keek hield ik altijd een lijstje bij. Elke mooi bestemming kwam terecht op mijn droombestemming lijst. Maar dit deed ik ook met reismagazines en tegenwoordig gaat het maken van lijstjes natuurlijk digitaal. Mijn Pinterest staat vol met droombestemmingen. Omdat dromen nooit groot genoeg kunnen zijn een lijstje met acht van mijn droombestemmingen.

Droombestemmingen

Raja Ampat (Indonesië
Indonesië heeft mijn hart veroverd, het is het land waar mijn roots ligt en het is het land waar ik mij thuis voel. Ik heb nog maar een klein deel van het prachtige land (klik hier voor Indonesië blogs) gezien. Raja Ampat staat toch wel bovenaan mijn to travel lijst. Het is onderdeel van West-Papua en bestaat uit 1600 bounty eilanden, maar het is vooral bekend om de onderwaterwereld. 80% van alle koraalsoorten op aarde hebben zich hier gevestigd en als duikliefhebber wordt ik hier toch wel heel erg warm van.

Chili

Het langste land, met veel verschillende klimaten en omstandigheden. Het heeft zes verschillende klimaten en daarom zijn er ook zoveel verschillende dingen om te zien en te doen. Je kan heerlijk op het strand liggen en skiën in één land. Naast boarden in de woestijn en ’s werelds hoogste geiser te bezoeken, moet je natuurlijk ook naar Paaseiland als je in Chili bent. Wat een uniek land is het toch!

Canada

Als natuurliefhebber moet Canada wel op je droombestemmingen lijstje staan. De schoonheid en het avontuur van de Rocky Mountains, de vele natuurparken, Niagara Falls en de orka’s roepen mij al bijna. Heerlijk lijkt het mij een rondreis door Canada, te hiken en (ijs)beren (in de verte) te observeren.

Frans-Polynesië

Ik houd van actieve vakanties, maar soms vind ik het heerlijk om even niks te doen. Om mijzelf helemaal op te laden op een parelwit strand, azuurblauwe zee en een cocktail in mijn hand in de brandende zon. Van de 128 eilanden zijn Tahiti en Bora Bora  het meest bekend.  Naast de eilanden er perfect uitzien is de onderwaterwereld volgens zeggen niet aangetast. Heel erg fijn, want dat is op veel toeristenplekken wel zo (mensen raak het koraal a.u.b. niet aan en gooi geen troep in het water)!! Helaas is reizen naar de andere kant van de wereld schreeuwend duur, dus ik ben bang dat dit één van de droombestemmingen blijft. Wel een hele mooie!

Myanmar

Als Azië liefhebber hoort het wel op de je droombestemmingen lijst te staan. Myanmar is niet altijd toegankelijk geweest voor toeristen en nog steeds kan je niet overal komen. Hierdoor is het land nog authentiek gebleven, al is het toerisme de laatste jaren enorm toegenomen. Daarnaast staat het land bekend om de vriendelijke mensen, mooie natuur en prachtige dingen om te bezoeken (zoals de tempels met Bangan vanuit een luchtballon tijdens de zonsopkomst). Daarnaast liggen de kosten ook vrij laag. Het kan maar zo dat Myanmar snel van droombestemmingen lijst wordt gestreept.

Peru

Een ander Zuid-Amerikaans land dat hoog op mijn lijstje staat is Peru. Het wereldwonder Machu Picchu is natuurlijk het hoogtepunt. Het is behoorlijk prijzig, maar de Inca Trail (het pad dat de Inca’s vroeger liepen om bij Machu Picchu te komen) van vier dagen lijkt mij een geweldige tocht om te wandelen. Je slaapt daarbij in tenten en loopt lang vele Inca ruïnes. Daarnaast lijkt mij de zoutterrassen bijzonder om te zien en ook in Peru kan je je wagen aan sandboarden. Namelijk in de woestijn van Huacachina.

Noorwegen

Het klinkt misschien gek om dit op mijn droombestemmingen lijst te zetten, maar toch zet ik het er op. Het land is gewoon zo mooi! De natuur is prachtig en dat zo dichtbij huis. Het paradijs bestaat niet alleen aan de andere kant van de wereld! Het lijkt mij super leuk om rond te reizen door Noorwegen. Met als highlight het Noorderlicht bekijken in de culturele stad Tromsø. Maar ook de de indrukwekkende fjorden (De Nærøyfjord staat op de werelderfgoederenlijst van UNESCO), de moderne maar toch culturele stad Bergen en natuurlijk de bekende Preikestolen (bijzondere klif). Een rondreis in de Flåmspoorlijn lijkt mij ook wel wat, het schijnt één van de meest indrukwekkende treinreis ter wereld te zijn.

Japan

Een land vol met cultuur, een prachtig landschap en een heerlijk klimaat. Wist je dat je zelfs kan skiën in de Japanse alpen in de winter? Ja, het land heeft meer te beiden dan alleen Japanse tuinen (zet Kenrokuen Garden zeker op je lijstje). Zo kan je de vulkaan Mount Fuji beklimmem. Of verschillende UNESCO beschermde gebouwen en locaties bezoeken in de culturele hoofdstad Kyoto. Ga op bezoek bij eeuwenoude kastelen bezoeken (Crow’s castle en Ninshinomaru) of het sneeuwfestival van Sapporo en de tropische eilanden van Okinawa. Maar mijn grootste reden om Japan te bezoeken is Sakura. Het lijkt mij echt prachtig om de bloesemspring daar mee te maken. Net zoals Momijigari. Dit is het moment dat bossen kleuren van rood tot geel tot roze en bruin

Dromen over fijne bestemmingen helpt mij altijd de winter door, maar naast de fijne droombestemmingen ben ik mij altijd bewust van mijn eigen omgeving. Vergeet af en toe niet te genieten van de dingen om je heen. Er zijn veel meer mooie dingen dan je soms in de gaten hebt. Open je ogen en dan zal je het zien!

♥ Wat zijn jouw droombestemmingen? En van welke mooie dingen om je heen kan jij genieten?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Loes schreef:

    Wat veel mooie plekken! Ik wil vooral Canada en Noorwegen heel graag eens bezoeken. Ik heb een reis geboekt voor 2018 naar Borneo en dat is toch ook wel echt een droombestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com