♥ 5 spaartips voor de vakantie

Een dagje naar het strand, een pretpark of een vliegreis naar de Spaanse kust. Tijdens de zomermaanden is het zo heerlijk om op het terras een drankje te drinken (al blijft het nooit bij één drankje). Maar een vakantie kost geld. Met deze 5 spaartips voor de vakantie kan je geld sparen en nog steeds leuke dingen doen.

alona beach boholAangezien ik niet werk, door mijn hersenletsel, is het voor mij extra belangrijk om op mijn geld te letten. Je kan je geld maar één keer uitgeven en dat doe ik liever aan vakanties. Dat houdt in dat ik in het dagelijks leven mij moet aanpassen om de vakanties te kunnen betalen. Hopelijk kan jij met mijn 5 spaartips voor de vakantie sparen. Zodat je of vaker op vakantie kan, of meer kan besteden tijdens je vakantie.

5 spaartips voor de vakantie

♥ Check je reisverzekering

Net als je zorgverzekering en je elektriciteitsleverancier is het verstandig om te kijken naar je reisverzekering. Meestal sluit je er één af en blijf je daarbij. Maar misschien zijn je behoeften wel veranderd en betaal je voor iets waar je geen gebruik van maakt. Of je betaalt te veel. Zonde! Zo kan je bij Centraal Beheer vergelijken welke reisverzekering het beste bij jouw reisgedrag past.

♥ Let op wat je in de winkel koopt

Je hoeft geen mega koopjesjager te zijn om geld te besparen. Maak een boodschappenlijst.  Zo kom je minder in de verleiding om dingen te kopen die je niet nodig hebt. Dit werkt trouwens ook heel goed als je je wilt focussen op gezonder eten. Kijk welke verpakking voordeliger is. Ik koop bijvoorbeeld vaak een grote zak met diepvriesgarnalen. Ik gebruik wat ik nodig heb en de rest vries ik in. Dit is goedkoper dan vier kleine zakjes kopen. Daarnaast hoeven het ook geen A-merken te zijn. Het huismerk is vaak net zo lekker en een stuk voordeliger. Bedenk ook waar je je inkopen doet. Wij halen regelmatig boodschappen in Duitsland. Dat scheelt ook.

review-boodschappen-trolley-reiskoffer-spaartips voor de vakantieMijn weekplanning op het gebied van eten baseer ik op de aanbiedingen. Wat is er in de aanbieding en wat kan ik daarvan koken. En bij de rest moet je je bedenken of je het echt nodig hebt. Wij vrouwen kunnen altijd een reden bedenken, maar heb je het echt nodig?

♥ Verkoop, leen of koop tweedehands

Je las al in de spaartips voor de vakantie dat wij vrouwen vaak veel onnodige spullen kopen. Maak je kast eens leeg. Je zal versteld staan hoeveel er in zit dat je nooit gebruikt. Verkoop de spullen op Marktplaats of de plaatselijke rommelmarkt. Wil je toch iets nieuws? Ruil het of leen het van een vriendin. Kijk op de vele koopjeshoeken op Facebook of in de tweedehandswinkel. Vaak worden daar nog goede producten verkocht voor de helft van het geld.

backpacken-wat-meenemen-luchtige -shirts- spaartips voor vakantie♥ Geldzaken

Bekijk je inkomsten en uitgaven eens goed. Waar geef je teveel geld aan uit? Waar kan je op besparen? Welke abonnementen heb je echt nodig? Kan je de vaste lasten naar beneden krijgen? Bedenk hoeveel je wilt sparen en maak dat bedrag elke maand over naar je spaarrekening. Kan je er geen grip op krijgen? Schrijf alles letterlijk op en maak uitgavenpotjes. Als je bijvoorbeeld €100,- aan kleding wilt besteden, neem dat dan cash mee naar de stad. Zo kom je niet in de verleiding om nog meer uit te geven.

geld spaartips voor de vakantie rattan bag♥ Doe het zelf

Dé spaartip onder de spaartips voor de vakantie. Maak dingen zelf. Zoals granola. Of neem je eigen lunch mee als je op pad gaat. Dit doe ik bijvoorbeeld in mijn Rosti Mepal to go beker.  Ook al is een kop cappuccino maar € 2,30, op jaarbasis kan je er tientallen euro’s mee uitsparen. Daar kan je in Azië een paar dagen van eten. Maak een eigen picknickmand en ga lekker in het park zitten in plaats van op het terras. Kook thuis eens uitgebreider in plaats van uit eten. Het is wel iets meer werk, maar het loont zich zeker!

summer tag filipijnen strand siquijor palmbomenDoor de spaartips voor de vakantie kan ik makkelijker geld sparen. Sterker nog, ik kan daardoor vaker op vakantie. Het zijn de keuzes die je maakt. Sommigen kopen bijvoorbeeld liever designer kleding. Ik spaar liever voor een vakantie. Daar kan ik mij geheel opladen en ontspannen. Dat is al mijn geld waard!

Wat zijn jou spaartips voor de vakantie? Waar geef jij het liefst je geld aan uit?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com