♥ 5 Redenen waarom reizen goed voor je is

Witte stranden, vers fruit en mensen die dansen op straat. Wanneer je op vakantie bent waan je je in een andere wereld. Een hele fijne wereld, een wereld waarin je eigenlijk altijd wilt zitten en waar je helemaal van opknapt. Waarom is reizen goed voor je?

kelingking beach nusa penida indonesie reizen goed voor je

Dat reizen goed voor je is, weten we den allemaal wel. Want wie komt er niet gelukkig terug van een vakantie? Maar hoe komt het nou dat je er zo gelukkig van wordt? Wat is zo gelukkig makend aan reizen?

Reden waarom reizen goed voor je is


Je leert dingen in perspectief te zien

Reizen is een aaneenschakeling van momenten. Op elk moment leer je weer iets. Iets over een cultuur, een land, over mensen. Over communiceren met mensen met verschillende culturen en leeftijden. Het zijn allemaal verschillende invalshoeken. Je verrijkt je met kennis en met die kennis kan je dingen in je eigen leven in een ander perspectief zien. Vanuit dat punt kan je weer effectiever reageren op situaties.

stenen zoeken tanjung aan lombok

Met trots laten de mensen in Lombok zien wat ze aan het doen zijn; zoeken naar edelstenen


Je waardeert meer wat je hebt

Een andere reden waarom reizen goed voor je is, is dat het je geestelijk gelukkiger maakt. Door de ervaringen die je op doet (met als gevolg dat je zelfverzekerder wordt), maar ook doordat je ziet hoe goed we het hier thuis hebben. Ik weet bijvoorbeeld nog heel goed dat ik heel blij was met een zachte stoel toen ik uit de jungle van Bukit Lawang kwam. Of met een koude douche, laat staan een warme douche. Een wc, of een wc die doortrekt. Man, wat een luxe.


Je stapt uit je comfortzone

Even weg uit de alledaagse dingen. Wanneer je in een andere cultuur komt, leer je nieuwe situaties kennen. Je leert je daardoor meer open te stellen voor verandering.  Ik vind bijvoorbeeld hulp vragen best lastig, maar in een land wat je totaal niet kent leerde ik dat je beter de weg kan vragen dan je het zelf probeert uit te zoeken. Bovendien heb ik ook geleerd om dingen los te laten, je weet tijdens het reizen nooit precies hoe iets loopt.

tirta empul bali holy water indonesie resiroute


Je leert creatief denken

Een reden waarom reizen goed voor je is, is omdat je leert om te anticiperen. Juist doordat dingen vaak niet lopen zoals je wilt moet je improviseren. In onbekende situaties en ervaringen maken je hersenen nieuwe verbindingen aan. Iets wat je in het dagelijkse leven goed kan gebruiken. Maar je leert ook om te functioneren met minder mogelijkheden en middelen. Bovendien leer je ook om creatief te zijn wanneer je niet door gewone taal kan communiceren. Waar je heel vindingrijk van wordt!


Minder kans op depressie en stress

Even hoef jij je geen zorgen te maken om de was, of je de vuilnis wel aan de straat hebt gezet. Of je de deadline wel haalt. Dingen en verplichtingen die thuis door je hoofd heen spoken kan je tijdens het reizen los laten. Er is geen werk- en/of sociale druk. Het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken is welke bikini je vandaag aantrekt, of je wel genoeg geld in je Damesportemonnee van bagageonline.nl hebt (dit gaat bij mij wel eens fout) en wat je vandaag uitzoekt op de menukaart. Ondanks de keuzes daalt je stressniveau. Rust keert terug in je hoofd en hart. Wat je gezondheid weer bevorderd. Tel ik bijvoorbeeld de vakantievoorpret en vitamine D niet eens mee.

yoga buenos aires japanse tuin zen rust reizen goed voor je
Zen in de Japanse tuin in Buenos Aires

En dit zijn niet niet eens alle redenen waarom reizen goed voor je is! Wat dacht je van het vergroten van je kennissenkring? Of bijvoorbeeld het meer offline leven dan online, het socialer worden, het creëren van onbetaalbare herinneringen en de hoeveelheid van beweging tijdens het reizen?!  Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om dit effect te krijgen. Je kan dit overal ervaren, je moet er alleen voor open staan!


Wat heb jij het meest geleerd van reizen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com