♥ 3 tips voor goed internet op vakantie

Een glas wijn, Netflix en de Spaanse avondwarmte. Niks is lekkerder om tijdens je vakantie in de avond zo te chillen. Maar hoe irritant is het als je Netlfix om de paar minuten moet bufferen. Met de drie tips voor goed internet op vakantie kan je altijd zorgeloos je aflevering (of twee) afkijken.

asus t100 chi review op de bank

Daar zit je dan met je laptop, opzoek naar goed internet. Het hotel waar je zit heeft wel WIFI maar op je kamer is het te traag om goed een film te kunnen kijken of je werk af te maken. Maar gelukkig zijn er trucjes zodat de digital nomads gewoon kunnen werken en wij lekker rustig de serie afkijken.

Goed internet op vakantie

Maak van je mobiele telefoon een hotspot

Persoonlijk vind ik dit meer een tip voor de digital nomads onder ons, tenzij je een mega KPN mobiel abonnement op je telefoon hebt.  Maar met een paar eenvoudige stappen kan je van je telefoon een hotspot maken zodat je gewoon op je laptop kan internetten. Let op dit kan echter alleen in de EU zonder extra kosten te maken. In het artikel mobiele hotspots op vakantie lees je hoe je van je mobiele telefoon een hotspot kan maken. Zo heb dankzij je android of Iphone goed internet op vakantie.

mobiele telefoon verslaving all lovely things Internetten via een MIFI

Het ideale apparaatje voor goed internet op vakantie. Zelfs op de plekken waar je geen mobiel bereik hebt kan je internetten. Maar wat is een MIFI?  Het is een klein apparaatje waar je een lokale simkaart in kan doen. De draagbare router met 3G of 4G werkt met een accu en er kunnen maximaal 10 apparaten tegelijk aan verbonden worden. Het voordeel van een MIFI is dat je eigen bundel niet op gaat en dat je niet onnodige kosten komt te zitten na de vakantie.

MIFI’s zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 41 euro, maar je hebt ze ook van 180 euro. Het is maar net aan jou hoeveel je er aan uit wilt geven en hoe snel het moet zijn. Op plaats van bestemming moet je nog een SIMkaart kopen (ze verkopen ze vaak ook met alleen internet). Het is een investering, maar als je het eenmaal hebt kan je wel een aantal jaar met veel mensen makkelijk en veilig je favoriete serie kijken op vakantie.

Streamen met gratis WIFI hotspots van je provider

Providers zoals KPN hebben hotspot in heel Europa. Mensen thuis stellen hun WIFI netwerk beschikbaar als hotspot. Wanneer je lid bent van dezelfde provider mag je (alleen als je het zelf ook beschikbaar hebt gesteld) gebruik maken van miljoenen andere WIFI hotspots ter wereld. Zo hoef je dus ook op vakantie nooit iets te missen.

bloggen volg je dromen internet op vakantie

Het voordeel van een MIFI en je mobiele hotspot is dat je goed internet hebt op vakantie, maar ook dat je veilig kan internetten. Gebruik je toch je WIFI, vergeet het niet uit te zetten als je uit de WIFI zone bent. Je wilt namelijk niet dat je banksaldo op nul staat door internetcriminelen. Maar vergeet ook niet van je vakantie te genieten! Maar als je dan toch online gaat is het wel zo fijn dat je goed internet op vakantie hebt. Scheelt weer een heleboel frustraties.

Zit jij veel op internet tijdens de vakantie? Of ben je dan bewust vaker offline?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com