♥ 3 plekken waar je in Yogyakarta zeker moet eten!

Indo’s en eten gaan hand in hand. Het is dan ook niet gek dat je in een gezellige studentenstad als Yogyakarta echt letterlijk op elke hoek van de straat iets te eten vindt. Waar een indo is vind je nou eenmaal eten. Hoewel ik gek ben op indofood, ik heb het geluk dat ik ermee ben opgegroeid, vond ik een aantal plekken waar je zeker moet eten wanneer je in Yogyakarta bent. Tussen de eet hotspot zitten ook no-indofood tips!

Bakso, eten in yogyakarta, tips

Bakso eten op straat 😀

Eten op straat, het blijft een punt van discussie. Mijn mening? Gewoon doen! Met je gezonde verstand kan je wel beoordelen of het ‘veilig’ is om er te eten. Wanneer er een lange rij staat weet je dat je verse producten krijgt, wanneer de bbq goed gloeit weet je dat eten goed verwarmd wordt. Let gewoon een beetje op. Eigenlijk heb ik gewoon alles gegeten, fruit, kip, salades, soep etc.

♥ Italiaans ijs bij Il Tempo Del Gelato

Zelfs aan de andere kant van de wereld vind je overheerlijk Italiaans ijs. Geen enkel ijs is lekkerder. En met het warme weer is het altijd tijd voor ijs!

il tempo del gelato, front

il tempo del gelato, green tea and mangoHet leuke van de hotspot is dat er veel indo’s komen. In eerste instantie denk je dat het veelal toeristen aantrekt, maar elke keer als ik er was (en dat was elke dag, hihi) waren er alleen maar locals. Voornamelijk jongeren uit de upper class. Ijs van Il Tempo Del Gelato is namelijk niet heel goedkoop gezien de Indonesische maatstaven (voor ons de nasi index), maar het is elke cent waard. Het homemade ijs is zo lekker! Ze hebben er naast gewone smaken ook speciale en verrassende smaken. Voor €1,40 heb je bakje met 2 bolletjes ijs. Groene thee, mango en guave ijs zijn aanraders!

il tempo del gelato, www.alllovelythings.nlNaast het heel erg lekker is, ziet de shop er onwijs leuk uit. Het is heel erg hip, vooral voor Yogya. Maar ik moet zeggen dat er veel leuke en hippe tentjes in de wijk Prawirotaman zitten (en gave antiek winkels). Het personeel is erg vriendelijk en ze spreken er goed Engels. Il Tempo Del Gelato zit aan Jalan Prawirotaman 43.

sellie coffe jogjakarta♥ Heerlijke koffie bij Sellie Coffee

Geen Italiaanse koffie, maar traditionele koffie met bonen van de verschillende eilanden in Indonesië schenken ze bij Sellie Coffee. Maar liefst 15 soorten koffie kan je er bestellen. Sellie Coffee is een klein onopvallend koffiehuis waar je nooit meer weg wil. De sfeer is heel relaxt en gezellig. Kijk er niet raar van op als locals aan je tafel komen zitten, ze vinden het gewoon gezellig om met je te praten. Zo hebben wij onze Sumatra foto’s laten zien, ze vonden de verhalen prachtig om te horen.

Sellie yogyakarta interiorIn Sellie staan een aantal krukjes klaar waar je plaats kan nemen met een gitaar die er aan de muur hangt. In de tijd dat wij er zaten hoorde we verschillende liedjes voorbij komen van personeel en vrienden. Niet als entertainmentprogramma, maar gewoon omdat ze het leuk vinden om muziek te maken en te zingen. De inrichting is vrij simpel, veel houtwerk. Het doet een beetje industrieel en zelfs een kunstzinnig aan met de graffiti op de grond.

bar sellie coffee yogyakarta

ice oewoeh sellie coffee  yogyakartaNaast koffie kan je er ook sapjes en andere dranken bestellen. Ik ging voor een speciale ijsthee met onder andere gember (ice oewoeh). Ook standaard dingen zoals nasi, loempia, gebakken banaan (met kaas) en omelet staan op het menu. Voor drie ijsthee, één ijskoffie en twee porties gebakken banaan waren we €4,20 kwijt. Sellie Coffee zit in Jalan gerilya 822, Prawirotaman II.

Jimbaran yogyakarta♥ Verse vis bij Jimbaran

Jimbaran is een hotspot uit de Lonely Planet, maar Eveline raadde het mij ook aan. Met de goedkope Yogya eet prijzen nog in ons hoofd schrokken we wel even van de prijzen, maar op vakantie mag je jezelf best eens verwennen. Eenmaal  onderweg terug naar het hotel beseften we dat het een mooie en heerlijke ervaring was. Wanneer we hetzelfde hadden gegeten in Nederland dan waren we zeker drie keer zoveel kwijt geweest. Verse krab en jumbo garnalen, inclusief drinken, met prachtig uitzicht op de rijstvelden krijg je nergens anders voor maar 24 (!) euro.

jimbaran sea food hotspot yogyakartaBij de entree moet je je eten aanwijzen in een bak. Een beetje zielig, maar verser kan het niet. Daarna kies je een marinade en groente waarin het wordt klaar gemaakt. We kregen een tafel midden op een plateau in de rijstvelden. Een bananenblad is je bord. Het eten is er echt overheerlijk, personeel is vriendelijk en de omgeving is echt prachtig. Het heeft een beetje een Balineese sfeer. Jimbaran ligt zeven kilometer vanaf het centrum van Yogya aan de Jalan Damai.

jimbaran fish crab shrimps yogyakartaNaast alle hotspots waar je zeker moet gaan eten wanneer je in Yogyakarta bent, was ik ook weg van de bakso. Dit kocht ik bij kraampjes op straat. Je krijgt een bakje soep met rijst vermicelli, wat groente en vleesballen. En dat voor maar 70 cent. Ik dronk daarbij een verse ijsthee, voor maar 14 cent. Goedkoper kan je niet eten, toch?

Wat eet jij het liefst wanneer je op reis bent? Localfood of Westers eten?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

3 reacties

  1. Sarah schreef:

    Ah, dit ziet er allemaal geweldig uit! Ik krijg steeds meer zin om er naar toe te gaan door jouw verslagjes haha!

  2. Linda schreef:

    Wat ziet Jimbaran er prachtig en tropisch uit. Daar zal ik ook heel graag een lekker bordje willen eten <3

  3. Dana schreef:

    Het ziet er echt geweldig uit! Wil nog altijd een keer naar Indonesie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com