♥ 10,5 Musthaves voor backpacken

Nog een paar weken en ik mag mijn backpack eindelijk weer inpakken! Ik kan niet wachten totdat het zover is. Wanneer je voor het eerst gaat backpacken moet je best veel aanschaffen. De truc is om niet te veel mee te nemen, maar wat moet je dan wel meenemen? Met de 10,5 musthaves voor backpacken kom je heel ver!

♥ Backpack

Goh, die zag je vast niet aankomen! Een goed zittende backpack is belangrijk. Je loopt er mee rond in vaak warme omstandigheden. Een tas die dan tegen de rug aanplakt of aan de schouders trekt zit dan echt niet lekker, waarschijnlijk word je er ook niet vrolijker van. Daarnaast is het handig als de backpack een frontloader heeft, dit is een rits aan de voorkant van de backpack. Zo kan je makkelijk iets midden uit de tas pakken zonder alles eruit te hoeven halen. Denk er dus goed over na wat je er precies mee wilt doen en pas verschillende backpacks. Ik heb een nieuwe gekocht, een Deuter Futura Vario, omdat mijn (hele) oude backpack niet goed aansloot.

♥ Reisgids

Waar ben je als backpacker zonder reisgids? Helemaal nergens! Een goede reisgids, zoals de Lonely Planet, is de bijbel voor de reiziger. Zonder ben je bijna lost! De Lonely Planet vertelt onder andere hoe je kan reizen van plek A naar B, wat goede plekken zijn om te overnachten en waar ze lekker eten verkopen. Daarnaast staat er tal van informatie in over het land, steden tot zelfs dorpen. De Rough Guide staat ook goed bekend. Met de Trotter en Footprint kom je ook ver, maar de Lonely Planet blijft voor mij DE reisgids!

Indonesie-reisgidsen-lonely-planet♥ Hoofdlamp

Charmant zijn ze zeker niet. Erg fijn zijn ze wel, de hoofdlamp. Op sommige plekken heb je ’s avonds na een bepaald tijdstip geen licht meer, wil je iets kunnen zien dan dit is dit je grootste vriend. Fijn is ook dat je je handen vrij hebt. Bij hikes heb ik het regelmatig gebruikt. Het kan zijn dat je zo vroeg vertrekt dat de zon nog niet schijnt of je klimt door een donkere grot, dan ben je erg blij dat je iets ziet door de hoofdlamp!

♥ Muskietennet

Helaas heb je in het buitenland vaak last van muggen, tenzij je naar een koude bestemming gaat. Een muskietennet houdt de muggen tijdens het slapen op afstand. Check van te voren even of er de malariamug is op plaats van bestemming. Zijn ze er? Kies dan voor een geïmpregneerde klamboe. Door het insectdodende middel op de klamboe verklein je de kans op geprikt te worden. Traveltip: Vergeet geen extra haakje mee te nemen voor wanneer er geen haak in de hut aanwezig is!

hoofdlamp backpack musthaves thailand♥ Lakenzak

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het nog nooit heb meegemaakt, maar het kan zijn dan er geen laken aanwezig is in een hostel. Dan ben je erg blij dat je een lakenzak heb. Zelf heb ik er één van de Xenos, ze kosten helemaal niks, zijn compact en wegen niks. Budgettip: je kan ook een oude hoeslaken meenemen. Ga er dan in liggen in plaats van er onder. Werkt ook prima, het neemt alleen veel ruimte in beslag.

♥ Reishanddoek/ Hammandoek

Een sneldrogende handdoek werkt veel beter dan een gewone handdoeken, naast het veel sneller droogt is het ook nog eens veel lichter. Meestal zijn er handdoeken op plaats van bestemming, maar ze kunnen niet al te fris zijn. Ik gebruik ze ook als strandlaken. Een Hammandoek is daar nog geschikter voor. Maar het kan ook als rok functioneren, extra opvulling voor een kussen of gordijn. Ik neem altijd een grote en een kleine reishanddoek mee, beide komen van de Xenos.

reis handdoekjes xenos backpack musthave

♥ Wereldstekker

In Europa, naast Engeland, is overal 220 volt. In andere landen, zoals Thailand, is het hebben van een wereldstekker noodzakelijk wil je je mobiele telefoon of andere gadgets op kunnen laden. Traveltip: let wel bij het kopen van een wereldstekker op of je de vorm van de wereldstekker kan aanpassen. Dat het bijvoorbeeld van type C naar I kan veranderen of dat het ook voltageverschillen kan opvangen.

♥ EHBO kit/ medicijnen

Op reis kan er altijd iets gebeuren, het is dan fijn als je de eerste hulp zelf kan verlenen. En tja die ellendige reizigersdiarree kan iedereen een keer krijgen. Een EHBO kit met bijvoorbeeld ORS of pleisters is dan toch wel heel erg handig. Wat er echt in moet zitten? Waterbestendige- en hecht pleisters, gaasjes, verband, hygiënedoekjes, schaar, pincet, paracetamol, diareeremmers en toebehoren zoals ORS, reistabletjes, anti muggenspul met of zonder DEET, zonnebrandcrème, malariapillen en mocht je naar een afgelegen bestemming gaan dan raad men ook vaak aan om eigen spuiten en naalden mee te nemen.

♥ Moneybelt

Toeristen zijn helaas vaak het doelwit van zakkenrollers. Een moneybelt beschermt belangrijke eigendommen op een onzichtbare wijze onder kleding. De moneybelt bestaat uit meerdere varianten, zo heb je een normale riem, met aan de binnenkant een rits (vooral handig voor geld), nektas (met veel vakken, nadeel is wel dat je een koord in de nek ziet), BH tas (handig voor geld en pinpas, nadeel: je kan er moeilijk bij) en een hiddenpocket. De Hiddenpocket heeft mijn voorkeur. Het is een heuptas die je onder je broek draagt. Hier kunnen alle belangrijke papieren en geld in. Traveltip: Vergeet geen kopieën te maken van je paspoort wanneer je op reis gaat! Bewaar kopieën op verschillende plaatsen in de backpack, maar ook online!

money belt travel musthaves backpack
♥ Travel Diary

Backpacken zonder een Travel Diary kan niet en al helemaal niet als blogger zijnde! Tijdens een reis doe je zoveel indrukken op, zonde als je het vergeet. Maar het is ook perfect om de kosten bij te houden en leuke adresjes op te schrijven.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ik meeneem op reis, maar dit zijn toch wel echte musthaves als je gaat backpacken. Zonder deze musthaves gaat het backpacken minder makkelijk of plezierig. Goede schoenen, kleding, camera en toiletartikelen zitten ook in mijn backpack. Een 10,5 traveltip: de waterdichte zakken van de Xenos zijn erg fijn. Daar bewaar ik vaak belangrijke papieren in, maar ik neem ze ook mee naar het strand. De camera en telefoon blijven zo droog. Ik doe het wel in twee zakken, dus een zak in een zak. Gewoon voor de zekerheid.

♥ Wat zijn voor jou echte backpack musthaves?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

14 reacties

 1. Eline schreef:

  Wat een handige tips! Ik ga dit jaar waarschijnlijk ook voor het eerst (nja vorige keer is lang geleden) weer backpacken dus het is super leuk dat ik al deze tips nu alvast kan gebruiken!! 🙂

 2. Manon schreef:

  Het staat nog op mijn to-do lijstje dus dit is alvast heel handig om allemaal te lezen!

 3. Shanti schreef:

  Wat een ontzettend handige tips! Ik heb zelf nog nooit gebackpackt maar er zitten zeker tips tussen die ik ook voor een gewone reis zou gebruiken 🙂

 4. Wendy schreef:

  Owwww wat heerlijk Mandy! Lekker op reis. Leuk hoor! Al vast heel veel plezier, geniet er van!

 5. Ines schreef:

  Oh zo leuk :d Ik hoop ooit eens te kunnen gaan backpacken maar ik zou dan liever naar scandinavië trekken dan naar oosterse landen :p

 6. Michaela schreef:

  Goede tip van de sneldrogende handdoeken!

 7. Wow, hele handige tips! Ik ben nog nooit gaan backpacken, maar ben wel van plan dit binnen afzienbare tijd te gaan doen 😀

 1. maart 23, 2015

  […] dingen regel voor mijn medicijnen om het mee te mogen nemen naar Indonesië. Iets wat niet in de 10,5 backpack musthaves lijst staat, omdat het niet voor iedereen geldt natuurlijk, maar ik kan niet […]

 2. april 17, 2015

  […] een eerdere blog schreef ik al over de backpack musthaves, met deze musthaves kom je tijdens het backpacken heel ver. Maar je hebt natuurlijk nog veel meer […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com