♥ Zalmtartaar; voor lunch, amuse of voorgerecht

Het is weer even geleden dat ik een recept heb geplaatst. Als je nog geen inspiratie hebt voor vanavond, misschien is dit wel iets, een zalmtartaar. Het is een gerecht met zalm, ik ben echt gek op zalm. Gerookt, uit de oven, rauw, ik vind alle soorten heerlijk. Het is nog goed voor je ook, helemaal top natuurlijk!

De ingrediënten voor 4 personen:
♥ Wasabirucola, één zakje. Verkrijgbaar bij de grotere AH.
♥ Zalmsnippers, 300 gram
♥ Witbrood. Bijvoorbeeld casinobrood, 4 sneetjes.
♥ Zout en peper
♥ Mayonaise, 4 eetlepels.
♥ Citroensap
♥ Dille, takjes
♥ Olijfolie
♥ Uitsnijdvorm/-ring of iets anders ronds zoals een bakje
♥ Kom
♥ Broodrooster

Groot deel van de ingrediënten

Groot deel van de ingrediënten

Het is geen ingewikkeld recept, maar het ziet er wel kunstig uit. Alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

Voorbereiding:
Je begint met het aanmaken van de ‘vulling’. Het fijne van dit recept is dat je het s middags al kan maken. Erg handig als je mensen op bezoek hebt en je wil niet de hele tijd in de keuken staan.

Meng de mayonaise (je kan ook yoghurt gebruiken) met een scheutje olijfolie, citroensap van een halve citroen (ik heb denk een kwart citroensap gebruikt) en wasabirucola in een kom. Laat een handje rucola over voor de garnering.

Met citroensap wordt het geheel lekker fris

Met citroensap wordt het geheel lekker fris

Pureer de hiervoor genoemde ingrediënten met een mixer. Mix het tot één geheel, het mag nog redelijk grof zijn. Meng vervolgens 3/4 van de zalmsnippers erdoorheen. Dit kan je gewoon met een lepel doen. Je kan de vulling nog op smaak maken met zout en peper. Als je het van te voren maakt kan je de kom met de vulling het best gekoeld bewaren.

De vulling is klaar

De vulling is klaar

Het ziet er op de bovenstaande foto, misschien minder lekker uit, maar het wordt beter. Dat beloof ik!

Bereidingswijze:
Vlak voordat je het opdient toast je het brood. Ik had in eerste instantie het brood uitgesneden met mijn vorm en het daarna in de broodrooster gedaan. Helaas was dit de verkeerde volgorde, want je brood krimpt als het ware in de rooster. Wanneer je het brood weer in je vorm legt past het niet. Dus rooster eerst je brood en druk daarna je vorm pas in het geroosterde brood. Haal het brood om je vorm eraf en laat de ring over je brood zitten. Zo kan je de vulling namelijk makkelijk op de brood leggen zonder er overheen te gaan. Vul de ring dus met de vooraf gemaakte vulling en decoreer het met wat losse zalmsnippers, rucola blaadjes en dille. Haal dan voorzichtig de ring van je torentje en klaar is kees (of hoe je heet).

En het eindresultaat

En het eindresultaat

Wanneer je dit serveert als amuse dan gebruik je natuurlijk een kleine ring. Voor een voorgerecht zal ik een middelmaat kiezen en voor lunch is dit formaat ook geschikt. Als iets zwaarder wil lunchen dan kies je een groot formaat. Het duurt ongeveer 10 minuten om dit klaar te maken. Ik hou wel van snelle en niet te moeilijke, maar wel erg lekkere gerechten.

Alvast smakelijk eten!

Volg je me trouwens al op Bloglovin? Dat kan door hier te klikken.

♥ Hou jij van zalm? Weet je al wat je vanavond gaat eten?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

6 reacties

  1. Marloes schreef:

    Ziet er nomnomnom uit, maar helaas ben ik niet zo’n zalmlover. 🙂

  2. marieken schreef:

    Lekker, zalm! Ik heb net een salade met tonijn op 🙂

  3. Jana Vmh schreef:

    Dit ziet er echt heeeeeeeelijk uit :)! Ik wil het ook eens proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com