♥ Een verhuis update om de stilte te doorbreken

Klussen, een eeuwigheid schilderen en uitpakken houden je bezig tijdens een verhuizing. Ik ben er zo druk mee dat de blog en mijn privé leven even op een laag pitje staan. Maar vandaag heb ik een verhuis update om de online stilte te doorbreken.

verhuis update verhuisdozen ikeaDingen kunnen ineens heel anders lopen. Een huis in het dorp waar ik ben opgegroeid kwam ineens vrij. Op een dinsdag ging ik kijken, de vrijdag erna nog een keer en op maandag zei ik ja. Nog geen twee weken later had ik de sleutel van mijn nieuwe paleisje in mijn handen. En dat was even onvoorbereid schakelen want er stond in no time een verhuizing in het vooruitzicht. Iets wat eigenlijk slecht samen gaat met een hersenletsel. Toch heb ik de laatste tijd mega stappen kunnen zetten. Nu zijn we een kleine maand verder en eindelijk had ik tijd gemaakt voor een verhuis update.

Verhuis update; de eerste weken

In de weken waartussen ik ja zei en de sleutel kreeg moest ik onderhandelen over de overname van een aantal spullen zoals de aanbouw en de vloer. Maar ik moest ineens ook meubelwinkelen. Ik kocht onder andere een nieuwe bank (die moet nog binnen komen), bed, wasmachine, gasfornuis, kasten en een nieuwe industriële eettafel. Wat een uitgave ineens. Gelukkig had ik het afgelopen jaar goed gespaard.woonwinkelen inrichten huisVervolgens kwamen de kleine dingen. Zoals verf uitzoeken, welke energieleverancier en welke internetprovider is het beste. Mijn hoofd raakte overspoeld van al het aanbod en dingen die ik moest regelen. Ik merkte ook dat ik steeds meer last kreeg van mijn hersenletsel. Het is lastig om een balans hierin te vinden vooral omdat je nog zoveel moet doen.

Verhuis update; fase 2

Voor ik het wist tekende ik het huurcontract en kreeg ik de sleutel. Meteen ging ik aan de slag met verven. Precies tijdens die hele hete dagen stond ik te schilderen. Het was even afzien. En nog steeds want het is nog steeds niet af. De woonkamer en de trap moeten nog gedaan worden. De andere kamers zijn wel al geverfd. Helaas moesten alle muren twee keer gedaan worden, waardoor het allemaal langer duurde dan gehoopt. De gele muur (wie bedenkt zo iets… geel…) at de witte verf bijna op. De andere kleur die ik in huis gebruik is jade groen. Een zachte en warme groen grijs achtige kleur. Op de foto´s lijkt de kleur grijzer dan het daadwerkelijk is.

keuken verhuis update

keuken accessoires waterkoker russel hobbs dolce gusto koelkast

Gelukkig had ik nog de koelkast en vriezer bewaard van mijn studententijd

Ondertussen kon ik het bed al ophalen. Eerder dan verwacht dus het was even aanpoten om de kamers af te krijgen. Ik wilde namelijk tegelijkertijd al mijn spullen halen. Anders moest ik nog een keer een busje regelen. Met heel veel moeite kreeg ik het toch optijd klaar. Alle spullen staan nu in huis.

verhuis update slaapkamers bed kinderbed

De logeerkamer voor mijn nichtje links (inclusief een geel rolgordijn die nog vervangen moet worden) en rechts zie je mijn slaapkamer. De vloer ligt door het hele huis. De kleur is zoals mijn slaapkamer. Zelfde geldt voor de kleuren op de muur.

Verhuis update; de eerste nachten in het huis

Afgelopen weekend sliep ik voor het eerst in het nieuwe huisje. Ook al is het nog niet af het geeft mij al veel meer rust en ik voel mij er ook al thuis. Daarnaast ligt het bed hemels.
Veel dozen zijn al uitgepakt en ik heb zelfs al een hoekje in de aanbouw gemaakt waar ik nu lekker kan zitten. Dus er is een echt begin. Als de woonkamer klaar is kunnen de tafel en kasten in elkaar gezet worden. Hopelijk komt dan ook snel de bank. Al zit de Ikea bank vanuit de studententijd prima voor nu

verhuis update aanbouw zithoek bank rotanstoel inrichting

verhuis update sneak peek hangmat aanbouwAankomend weekend gaan mijn vriend en ik een weekend weg. Even bijkomen en genieten bij Tiny Houses.
Daar ben ik wel echt even aan toe in deze hectische periode. Ik krijg steeds vaker last van paniekaanvallen etc. Dus een stapje terug is noodzakelijk. Ik houd jullie op de hoogte als er weer volgende stappen zijn gemaakt in een volgende verhuis update. Nu ga ik genieten van mijn eigen plek!

♥ Willen jullie vaker een verhuis update? Zal ik een huis tour doen als het af is? En heb jij nog tips om goed rust te kunnen pakken tijdens een verhuizing?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com